Gizlenen Pontus şöleni!.. / Ahmet TAKAN

Gizlenen Pontus şöleni!.. / Ahmet TAKAN

İletigönderen Balasagun » Prş Haz 02, 2016 11:41

Gizlenen Pontus şöleni!..


Resim
Gözlerimizi, Alman Parlamentosu’nun perşembe günü oylayacağı sözde soykırım tasarısına çevirdik. Pontuslular da kendilerine soykırım uygulandığının tanınması için başvuruda bulunmuş!..

Almanya’da olup bitenler, Suriye’de YPG amblemli Amerikan askerlerinin PYD/PKK ile tamamlamak üzere olduğu Suriye Kürt devleti, terör bölgesinde yaşananlar ve her gün verilen onlarca şehit, PKK’nın Karadeniz eylemleri, Gaziantep’e Kilis’e düşen roketler, PKK’nın sivil sözcüsü Selahattin Demirtaş’ın Türk devletine çektiği restler, çapulcu başı Barzani’nin hamleleri...

Bunların hiçbiri rastgele meydana gelmiyor. Aynı zamana denk düşmeleri tesadüfi değil. Leş kargaları, Akbabalar üstümüze çöktü. İktidar ise İstanbul Belediyesinin zabıtaları ile fetih şölenleri (!) düzenleyip milleti afyonlamaya devam ediyor. Her şey Yahudi kaftanlı Halifelik için.. Kod adı başkanlık sistemi..

Kamuoyunun dikkati Almanya’ya odaklandığı sırada hemen yanı başımızda gerçekleşen ihaneti duymuyoruz,görmüyoruz!.. Ege ve Akdeniz’de vatan topraklarımızı kaptırdığımız Yunanistan’ın basınından öğreniyoruz ilginç (!) gelişmeyi; “Erdoğan ile Çipras arasında ‘kırmızı hat’ olarak bilinen direkt iletişim hattı kuruldu.”

İstanbul’un fethi için düzenlenen “görkemli kutlama”ların, “hesaplaşma bitmedi”lerin gerçek perde arkasına bakalım mı?.. Hem bu sayede “kırmız hat”tın hikmeti hakkında fikir sahibi oluruz!..

Tarih; 22 Mayıs 2016...Yunanistan’ın başkenti Atina’da, sözde Pontus Rum soykırımı ve Sözde Ermeni soykırımı anma töreni düzenlendi. Törene, Yunan Savunma Bakanı Kammenos da katıldı. Kammenos’un anma töreninde yaptığı sefil konuşma Yunan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde duruyor.

Resim Resim Resim

Anma törenine Yunan Genelkurmay Başkanı ile birlikte Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları, Yunan milletvekilleri de katıldı. Daha da ilginç olanı bu şer töreninde, Rus astronot Fedor Yurchikhin, Ermenistan Meclisi Başkan Yardımcısı Edward Sharmazanov, Ermenistan’ın Atina Büyükelçisi, Ermeni Ortodoks Başpiskoposu da vardı. Şer törenine katılanlara plaketler takdim edildi. Bitmedi!. .Aynı gün Ermenistan Meclisi Başkan Yardımcısı Edward Sharmazanov tarafından, Yunan Savunma Bakanı Kammenos’a, Ermenistan Ulusal Meclisi Liyakat Madalyası verildi.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos anma töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’ye kin kustu. Kammenos, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tellidis’in, Pontus Rum kökenli bir general olduğunu vurguladı. Korgeneral Tellidis, işgal edilen Türk adalarına sık sık gelerek Yunan bayrağı altında poz vermişti.

Bakan Kammenos konuşmasında, 1909-1923 yılları arasında, Jön Türkler tarafından 350 binden fazla Pontuslu Rum’un ve 1,5 milyon Ermeni’nin toplu halde öldürüldüğünü iddia etti. Kammenos, Yunan Parlamentosunun, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkış tarihi olan 19 Mayıs’ı, Pontus Rum soykırımı anma günü olarak ilan ettiğini de belirtti.

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, YENİÇAĞ’a şer töreni ile birlikte Yunan Bakan’ın kin kustuğu konuşmayı değerlendirdi;

“Bakan Kammenos yalan söylüyor. 1923 Tarihli Lozan Antlaşması’na bakıldığında, Bakan Kammenos’un ne kadar yalancı olduğu görülecektir. Yunanistan’ın da imzaladığı Lozan Antlaşması’nın hiçbir yerinde Pontuslu Rumların soykırımı ile ilgili hiçbir kayıt yok. Aksine Lozan Antlaşmasının 59’ncu maddesinde, Yunan Ordusunun Anadolu’da yaptığı katliamlar açık bir şekilde yazılmış ve katliam bizzat Yunanistan tarafından tescil edilmiştir. Bakan Kammenos’un Türk Milletine iftira atmaya hakkı yoktur, haddine de değildir.

Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili olarak bugüne kadar uluslararası geçerliliği olan bir belge sunulamamıştır. Buna karşılık 1914-1923 yılları arasında Ermeniler tarafından katledilen 518 bin 105 Türk’ün soykırımı tek tek belgelenmiştir.

Ermenistan Meclisi Başkan Yardımcısı Edward Sharmazanov tarafından, Yunan Savunma Bakanı Kammenos’a, verilen Ermenistan Ulusal Meclisi Liyakat Madalyası, Ermeni-Yunan işbirliğinin somut bir göstergesidir.

Yunan Savunma Bakanı Türk Milletine ve Türkiye’ye açık bir şekilde saldırırken, Başkomutan olduğunu iddia eden Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım’ın ve Türk Dışişleri Bakanlığı’nın sessiz kalması da hayret ve üzüntü vericidir.”

Başkanlıkta başkanlık...Başkanlıkta başkanlık!...

Görkemli fetih şöleni, öylemi?...

Gerçek olan;

Aynı anda sahneye konulan görkemli Sevr tiyatrosu!..

Korku imparatorluğunun gerçek yüzü!..

Ahmet TAKAN, 31 Mayıs 2016
ahttakan@gmail.com
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x