Gömülen silahlar ve bombalar

İletigönderen Balasagun » Cmt Oca 24, 2009 10:12

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Yarbay Mustafa Dönmez’in evinde bulunan silah ve mühimmat ile ilgili olarak, “Bu konunun, soruşturmanın netleşmesini herkesten fazla biz istiyoruz” dedi.
Toprak altından çıkarılan bombaları soran olmadı.
Bu konuda internet üzerinden herkese gönderilen bir mesajda “Silah ve patlayıcı nasıl gömülür?” sorusunun cevabı veriliyor:
“1 - Patlayıcı ve silah yan yana gömülmez.
2 - Yalıtım olmadan hiçbir silah oksitlenmeden kalamaz. Yalıtım için 2004 tarihli gazete değil, kilolarca balmumu vs. kullanmak gerekir.
3 - Lav silahı elektrikli ateşlemeyle çalıştığı için yer altına gömülemeyecek silahlardandır.
4 - Silah ve patlayıcı dozerle aranmaz.
5 - Silah, insan ayağı basması ihtimalinin çok zayıf olduğu yerlere gömülür. Apartman aralarına, elektrik direklerinin yakınlarına değil.
6 - Silahlara belli dönemlerde periyodik bakım, yağlama, temizleme vs. gerekir. Senelerce silah toprak altında bırakılmaz.
7 - Gömdüğünüz yere çelik ızgaralar yoluyla su kanalları yapmanız gerekir.
8 - Bu bilgileri bu konuda eğitim almış herhangi bir askerden rahatça öğrenebilirsiniz. Polis bu araştırmayı yapacak bilgi ve donanıma sahip değildir. Acil bilirkişiye başvurularak bu silahların gerçekten ne olduğu, nereden geldiği ortaya çıkarılmalıdır.”

Arslan BULUT
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 3523

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x