Google web tarayıcısı yaptı.

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Google web tarayıcısı yaptı.

İletigönderen erenus » Cum Eyl 05, 2008 3:46

Google, yeni açık kaynaklı web tarayıcısı "Google Chrome"u kullanıma sundu.


Google'den yapılan açıklamada, beta sürümü 43 dilde kullanılabilir olan Google Chrome'un, kolaylık ve gücü temel alan, yeni bir yaklaşımın benimsendiği bir tarayıcı olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, kullanıcıların internette aradıkları içeriği aramalarını ve bulmalarını kolaylaştıracak şekilde tasarlanan Google Chrome, birbirine entegre bir arama ve adres çubuğu ile kullanıcıları hızla ve çoğu zaman sadece bir iki tıklama ile gitmek istedikleri yere ulaştırıyor.

Kullanıcılar Google Chrome'da yeni bir sekme açtıklarında, en çok ziyaret ettikleri sayfanın, en son yaptıkları aramaların veya sık kullanılan sayfaların, bilgisayar diliyle anlık görüntülerini içeren bir sayfaya gidiyor.

Google Chrome'un Windows Beta sürümü "http://chrome.google.com" adresinden indirilebilirken, Mac ve Linux için Google Chrome'nin ise önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacağı bildirildi.


Google'un açıklaması

Arama motoru olarak kullanıcıların gönlünü fetheden Google neden bir web tarayıcısı yaptığını şöyle açıkladı:

"Bizler Google'da zamanımızın büyük bir kısmını bir Internet tarayıcısı kullanarak geçiriyoruz. Aynı tarayıcıda arama yapıyor, chatleşiyor, e-posta gönderip alıyor ve birlikte çalışıyoruz.

Herkes gibi bizde boş zamanlarımızda alışveriş yapıyor, banka hesabımızı kontrol ediyor, haberlere göz gezdiriyor ve arkadaşlarımızla görüşüyoruz ve bütün bunlar için bir tarayıcı kullanıyoruz. İnsanlar her geçen gün zamanlarının daha büyük bir kısmını Internet'te geçiriyor ve 15 yıl öncesinde Internet'in ilk günlerinde akla hayale gelmeyecek şeyler yapıyor.

Internet'te bu kadar uzun zaman geçirdiğimizi gördükçe eğer sıfırdan bir tarayıcı yaratılsa nasıl olurdu diye düşünmeye başladık.

Fark ettik ki Internet, basit metin sayfalarından gelişerek zengin ve interaktif uygulamaların olduğu bir yer haline gelmişti ve bu nedenle geliştireceğimiz Internet tarayıcısını sil baştan düşünmemiz gerekiyordu.

Artık ihtiyacımız olan sadece bir tarayıcı değil, web sayfaları ve uygulamaları için modern bir platformdu ve biz de bu amaçla yola çıktık.

Çalışmalarımızın sonunda yeni bir açık kaynaklı Internet tarayıcısının beta versiyonunu yayınlıyoruz: Google Chrome.

Dışarıdan bakıldığında akıcı ve basit bir tarayıcı bir tasarladık. Bir çok insana göre Internet tarayıcısı önemli olmayan, sadece web sayfalarını ve uygulamalarını çalıştırmak için kullandığımız bir araçtır. Klasik Google ana sayfası gibi Google Chrome da hızlı ve sade. Yolunuzdan çekiliyor ve sizi gitmek istediğiniz yere götürüyor.

Yakından incelendiğinde, günümüzün karmaşık Internet tabanlı uygulamalarını çok daha iyi çalıştıran bir Internet tarayıcısının temellerini atmayı başardık. Her bir sekmeyi ayrı bir "sandbox"ta tutarak bir sekmenin diğer bir sekmeyle çakışmasını engelleyip sakıncalı web sitelerine karşı çok daha gelişmiş bir koruma sağladık. Hızı ve yanıt verebilirliği arttırdık ve ayrıca günümüz tarayıcılarında kullanımı mümkün olmayan yeni nesil internet uygulamalarını desteklemesi için daha güçlü bir JavaScript makinası olan V8'i kurduk.

Bu daha sadece başlangıç, Google Chrome varacağı noktadan çok uzak. Bu Windows için uyumlu beta versiyonunu daha geniş bir tartışma başlatmak ve en yakın zamanda sizin fikirlerinizi öğrenmek için yayınlıyoruz. Mac ve Linux uyumlu versiyonlarını da hayata geçirmek için çalışıyoruz ve Google Chrome'u çok daha hızlı ve güçlü hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Açık kaynak projelere çok şey borçluyuz ve onların yolundan devam ediyoruz. Apple'ın WebKit ve Mozilla'nın Firefox bileşenlerinden faydalandığımız kaynaklardan sadece ikisi ve biz de bütün kodlamamızı açık kaynak yapıyoruz. Internet'in ilerlemesi için bütün açık kaynak (yazılım) topluluğu ile birlikte çalışmayı umuyoruz.

Internet artan seçenekler ve yenilikler ile sürekli gelişiyor. Google Chrome da yeni bir seçenek ve umuyoruz ki Internet'in daha da gelişmesine katkıda bulunacak."

Google Chrome ile ilgili ayrıntılı bilgiyi

http://www.google.com/chrome/intl/tr/features.html?hl=tr adresinden edinebilirsiniz.


Kaynak


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

İletigönderen Efe » Cum Eyl 05, 2008 14:05

Cikar cikmaz piyasanin %1ini kapmis ama guvenlik acigi bulunuyor tarayicida;
http://www.readwriteweb.com/archives/se ... chrome.php
Surada verilen bilgiye gore acik, karsi taraftan yuklenen java dosyasini uyari vermeksizin calistirmasiyla alakali, bu durumda kotu niyetli kisilerin bilgisayariniza sizma ve zarar verme gibi islerini kolaylastiriyor.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

İletigönderen erenus » Cmt Eyl 06, 2008 2:27

Efe, bilgi için teşekkürler....kullandıkları bir modülde açık varmış...ön sürümü olması dolayısı ile normaldir. IE gibi süreklı yamanacak bir şey yapacaklarını zannetmiyorum. Şimdilik kurulumunu ve kullanımını normal kullanıcılara tavsiye etmiyorum..

Ayrıca adres çubuğuna ":%" yazınca çakılıyor, tabi şimdilik...:)


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x