Gül, muhalefeti neden ziyaret etti

Genel & Güncel Konular

İletigönderen TÜRKHAN » Çrş Nis 25, 2007 21:36

Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, muhalefet partilerine yaptığı ziyaretin 367 ile ilgisi olmadığını CHP'ye yaptığı ziyaret örneğini vererek açıkladı.
Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, siyasi parti ziyaretlerinin cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda 367 üyenin katılımını sağlamaya yönelik olmadığını belirterek, ''Benim siyasi partilere ziyaretimin 367 ile bir ilgisi yok, böyle bir endişem de yok. Bu, demokrasinin bir gereği'' dedi Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 45. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Sheraton Otel'de verilen resepsiyonda, gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı
[img]http://image.haber7.com/haber/60831.jpg[/img]
Cumhurbaşkanı seçimi süreciyle ilgili olarak Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in ''Daha önce ben 4 kez seçim gördüm. Böylesini ilk defa görüyorum'' dediğini aktaran Gül, seçim sürecinin diğerlerinden farklı olmadığını söyledi.

Gül, ''Siyasi partilere ziyaretinizin 367 ile bir ilgisi var mı'' sorusunu şöyle yanıtladı: ''Benim siyasi partilere ziyaretimin 367 ile bir ilgisi yok, böyle bir endişem de yok. Bu, demokrasinin bir gereği. Bu anlayışım eğer seçilirsem nasıl bir yapıya sahip olacağımı da ispatladı.

Eğer benim aksi yönde bir düşüncem olsaydı, bu konudaki görüşünü net olarak açıklayan ana muhalefet partisine gitmezdim. Ancak ben önce ana muhalefet partisine gittim. Bu, demokrasiye duyduğum saygının gereğidir. Bu ziyaretimden onlar da mutlu oldular. Ancak siyasette herkesin bir görüşü vardır. Ben buna da saygı duyuyorum.''

Abdullah Gül, ''Çankaya Köşkü'ne kamusal alan denilerek türbanlı alınmıyordu, bu devam edecek mi?'' sorusu üzerine, ''Bu soruya cevap vermek istemediğini'' söyledi. Gül, aday gösterileceğini ne zaman öğrendiğine ilişkin soruya da net bir yanıt vermedi, ancak kendisinin ileriye dönük bir hesabının olmadığını kaydetti.

Gül, ''Sayın Başbakan'ın daha önce de gösterdiği liderlik örneği bu olayda daha da iyi görüldü. Bu, Türk siyaseti için önemli bir gelişmedir. Bizde 'ya sen, ya ben, ya o' gibi bir şey olmaz'' diye konuştu. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yönelik saldırı girişiminin ardından Teziç'i aradığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. (

AA
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKHAN
Üye
Üye

İletiler: 426

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Nis 25, 2007 23:18

367 gerekli degil ya, öylesine ziyaret ediyor :mrgreen:

yarin saat 13:30'da Cem Uzan ile görüsecekmis :twisted: o görüsmede "görünmez" olmak isterdim :twisted: :kikirik: :kikirik:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x