Gül: PKK konusunda kararlı adım bekliyoruz

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İletigönderen Ayberk » Pzr Haz 24, 2007 15:52

Resim

Atina - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Türkiye'nin, PKK terörü konusunda ABD ile Irak'tan kararlı adım atmalarını beklediğini" söyledi.

Gül, Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, terör örgütü PKK'ya karşı mücadelenin hükümetin en başta gelen önceliği
olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin bu konuda yakın işbirliği içerisinde bulunduğu müttefik ülke ABD'den ve Irak merkezi hükümetinden de beklentileri bulunduğunu" belirtti.

Gül, ABD'nin Irak'a müdahalesinden sonra, aralarında Başkan George Bush'un da bulunduğu Amerikan hükümetinin üst düzey yetkililerinin
PKK'nın teröristfaaliyetlerinin sona erdirilmesi için her türlü desteği verme konusundaki niyetlerini ifade ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu yaklaşım, PKK'ya karşı mücadele konusunda Türk halkında beklentiler doğurdu. Bu nedenle ABD ile ikili bir müzakere mekanizması oluşturduk. Buna rağmen, PKK'nın kuzey Irak'taki kampların dışına yayılan eylemlerine karşıbelirli adımların atıldığını görmedik. Bu konuda hem ABD'den hem de Irak merkezi hükümetinden kararlı eylem görmek istiyoruz. Bu da inanıyorum ki, 11 Eylül'den sonra alınan BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarının kapsamı içinde bulunmaktadır. Uluslararası toplumun üyeleri olarak, dini, milliyeti, hedefi ve inançları ne olursa olsun teröre karşı savaşmak hepimizin görevidir."

Gül, gazetenin "Türkiye'nin, PKK ile mücadele kapsamında kuzey Irak'a müdahale edip etmeyeceğine" ilişkin sorusuna, "Hükümetin kuzey Irak'tan gelen terör tehdidini ortadan kaldırmak için gerekli her türlü önlemi almakta kararlı olduğu" yanıtını verdi. Türkiye'nin AB üyeliği konusuna da değinen Dışişleri Bakanı Gül, "Bazı üye ülkelerin Türkiye'nin üyeliği konusunu yanlış algıladıklarını" söyledi.

Gül, İstanbul Fener Rum Patriği'nin "ekümenik" olarak tanımlanmasıyla ilgili soru üzerine, "Türkiye'nin bu konudaki tavrının Lozan Antlaşması çerçevesinde olduğunu" söyledi. Gül, Heybeliada Ruhban Okuluyla ilgili soru üzerine de hükümetin bu okulun yeniden faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalarda bulunduğunu bildirdi.

Gazetenin, Türkiye'deki genel seçimle ilgili sorularını da yanıtlayan Gül, "AK Parti hükümetinin son dört yıl içerisinde birçok başarıya imza attığını ve bu durumun önümüzdeki seçimlerde Türk halkı tarafından takdir edilerek sandığa yansıyacağına inandığını" söyledi.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletiler: 1400

İletigönderen creative » Pzr Haz 24, 2007 15:54

abd ile bu yola çıkarsan asla beklediğimizi alamayız hatta çok şeyler kaybederiz.
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Haz 24, 2007 19:34

Ah ulan orada ki gazetecilerden birisi olacam ki,ne sorular sorarım.
Mesela,
-Sayın Gül,acaba siz mi dışişleri bakanısınız,yoksa ben mi?
Ya da,
-Sayın Gül,dışişleri bakanı olarak değil vatandaş Gül olarak konuşuyorsunuz galiba?
Ya da,
-Sayın Gül,bu bekleyiş ne kadar sürebilir tahmininize göre?Hayır,22 Temmuz'dan sonra bekleme yeriniz muhalefet sıraları olacak da,o bakımdan soruyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen shadow39 » Pzr Haz 24, 2007 20:43

Baslattirma adiminada adaminada.Sil meclisten teroristi bak dagda bir tane barinabiliyormu o zaman
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Haz 24, 2007 21:17

Türk-Kan yazdı:Kaynak belirtilmemis!

kilit + cöp

(Genel ve Güncel bölümünde actiginiz basliklara kaynak eklemeniz gerekmektedir. Mümkün ise link veya haberin kaynagi ve tarihi.)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x