Gülen'e ne dedin de incittin!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ağu 05, 2007 15:12

DP vakasının perde arkasında çok şey var. Bundan biri de şu ilginç diyalog...

DP çatısının çökmesinin perde arkası aralandıkça ilginç şeyler ortaya dökülüyor. Birleşme süreci boyunca büyük sıkıntı yaşayan Erkan Mumcu ile Mehmet Ağar arasında geçen bir diyalog en çarpıcı olanı...

DP'nin birleşme süreci sırasında Mehmet Ağar, kurmaylarından Celal Adan'ı ABD'ye, Fethullah Hoca ile görüşmeye gönderiyor.

Bu görüşmeden sonra, 31 Mayıs’taki ilk buluşmada Ağar, Mumcu’ya ilginç bir soru yöneltiyor:

- Celal’i ABD’ye gönderdim. Ya grup toplantında ne dedin ki Sayın Gülen, ’Erkan Bey bizi çok incitti’ demiş. Çok kırgın.

- Cemaatlerin ekonomik yapılarını eleştirdim.

- Neyse; cumartesi günü onların Matematik Olimpiyatı’na gidiyorum. Biraz toparlayıp çiçek atacağım.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Panzehir » Pzr Ağu 05, 2007 15:53

Birleşme aşamalarından önce:

- Birleşelim mi?

- Olur ama etraftakiler ne der sonra?

- Bilmem, hele biz bir ilk adımı atalım, sonra desteklerler. Arkam sağlam, sen de sağlamsın, bana dayan.

- Kime güveniyosun?

- Bir sürü gül'lü herif var, elbet biri gül'ünü uzatır, merak etme sen.

Birleşme esnasında:

- Neler oluyor?

- Adamın biri yılmıyor, yılmaz abi bu adam.

- Seçimde ne yapar acaba?

- Bence tüm bağımsızları alamasa da çoğunu alır, dikket etmek lâzım.

- Grup toplantını yaparken çoşmuşsun, destek göreceğimiz yerde kösteklettin işi daha da çok, napcaz şimdi. Çevreyi daralttın, ayrıca benim gibi adama bile laf ettiler, bu birleşme olmasın, oylar üzerinde etki etmeyin diye.

- Sadece ekonomik yapılarını eleştirdim, yarası varsa gocunmuş demekki Gül-En. Beyaz giymesin toz olur, siyah giymesin söz olur, dersin ona. İyi ama biz oyların dağılımı etkilensin diye girmeyecek miyiz seçime?

- Yok, meclise girmemiz lâzım, sonra yemişim milleti, salla. Hem davam var benim. Aslında dava var evet, hazır dava var, gül'lerden birinin de sitemi var, milletin sitesi de var, senin de yılmayan bir adamın var, partiyi etkileyen, en iyisimi gel biz cayalım. Millet bir de arkadan görsün bizi kürsüde, hep ön taraftan görüyor, değişiklik olsun. Hem bak, atın yönünü de batı yaptık, Atatürk'ün batılı anlayışına hitap ederek, birnevi...

- Amblem işine girmeyelim hiç, at arkadar, harita önde olsun dedim sana kaç defa ama dinletemedim, zaten parti ismini kaptırmamız skeç konusu olduydu. Herneyse o zaman, saydığın durumlar olduğuna göre ve benim de karnım ağrıdığına gre bu birleşme olmaz. Hayırsızsın, bir şekerli su getirmeyen adamdan vekil mi olur...

- Bu iş burada biter, ben tek gireyim yine de, korktu demesinler sonra.

- Girsen de birşey farketmeyecek biliyorsun...

- O yüzden "yine de" dedim. Az kafanı çalıştır.

- Anlamışım. Hadi eyvallah o zaman. Sana başarılar.

- Sana da.

- Ben seçime girmeyecemi, yılmaz adam dedim, bırakmıyor dedim.

- O zaman sana da hayırlı başarısızlıklar.

- Eyvallah canım.

- Canını yediğim. Hay senin, hadi kapa lan kapa, çok yazdı.

- Dıttttt...

Seçim sonrası:

Son Dakika: Mehmet Ağar, sandıkların henüz yarısı açılmamışken DP Başkanlığı'ndan istifa etti!..

- Dıttt..

- Efendim.

- Geçmiş olsun.

- Sağolasın, Türkiye'ye geçmiş olsun, değerimi bilemediler.

- Öyledr tabi, tabi.

- O değil de şimdi davam var benim, napcaz acaba?

- Birleşme olmadı belki kurtarırsın, oylarını da kaptırdın zaten ( verdin lan verdin, hıyar herif ). AKP bişeyler yaparbilir sana az sırnaşık ol, ara felan tebrik et.

- Çoktan aradım, istifayı bile onlarla görüştüm, sen bilirsin dediler. Yine ben bildim, kendi kendime daha önemli bir kara aldım.

- Ne yani, hem arıyosun, soruyosun hem bu lafı bana bile diyebiliyosun, pes...

- Pes etmek yok, pes etmek yok, sular durgunlaşsın, gül-lü üstadlardan ne haber gelecek bakalım.

- Bakalım.

- E hadi kapat, benimki de kontorlü..

- Eyi lan eyi, ahanda kapadım.

- Dıtt...

Haber için teşekkürler Türk-Kân. :twisted:

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ağu 05, 2007 22:28

Panzehir, rica ederim, asil ben tesekkür ederim müthis diyaloglar icin :twisted: :kikirik: :kikirik: :kikirik:

Resim bre zindik Mumcu, nasil incitirsin hocaefendiyi?
Fetullah seni kutsasin "sayin" Agar Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Ağu 05, 2007 22:43

Yavşak herfiler!
Millette sizi adam belliyor,oy veriyor!
Ama zaten Aziz Nesin'in 60% hesabını ben nasıl tutturuyorum sanıyorsunuz? :wink:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x