Gülen: Türkiye’ye kısa bir süre gelebilirim

Genel & Güncel Konular

Gülen: Türkiye’ye kısa bir süre gelebilirim

İletigönderen Efe » Pzr Eki 19, 2008 22:47

Gülen, Amerikan AP ajansına “Türkiye’ye sağlığım elverdiğince kısa bir ziyarette bulunup ABD’ye geri dönmem kolaylaştı” dedi

Geçen günlerde ABD’de sürekli oturma izni alan Nur cemaatinin önde gelen liderlerinden Fethullah Gülen, Amerikan AP ajansına konuştu. Gülen, “Şimdi Türkiye veya başka bir ülkeye sağlığım elverdiğince kısa bir ziyarette bulunup ABD’ye geri dönmem kolaylaştı. Başvurumun kabul edilmesine memnun oldum. Durumumun sürüncemede kalması beni strese sokuyordu. Bu konuda bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘Olağanüstü yetenekte’
AP ajansının haberine göre; Gülen’in yardımcılarından Sinan Dursun da, Fethullah Gülen’in 1999’dan beri sağlık nedenleriyle ABD’de bulunduğunu ve halen Pennsylvania’da Pocono Dağları eteklerinde, gözlerden ırak bir kampta yaşadığını söyledi.
Gülen’in avukatı Ronald Klasko, müvekilinin sürekli oturma izni için ilk olarak sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 2001’de müracaatta bulunduğunu, kendisine verilen vizelerin ise hep zaman bakımından sınırlı olduğunu söyledi. Yaklaşık bir yıl önce göçmenlik bürosu yetkilileri Gülen’i “olağanüstü yetenekte yabancı” kategorisinde kabul etmemişti.
Yetkililer, Gülen’in bu kategoriye girmesini kanıtlayacak belgeleri sunmadığına karar vermişti. Geçen temmuzda ise bir federal mahkeme göçmenlik bürosunun bu kararının uygun olmadığını hükme bağladı. Gülen, Bush yönetiminin ABD’de sürekli oturma izni almasına olan itirazını geri alması sonucunda 10 Ekim’de bu izni aldı.

Yeşil kart bekliyor
Klasko, Gülen’in başvurusunun bu kadar uzun süre neden bekletildiğini anlamadığını, normalde bir başvurunun 1-1,5 yıl içinde cevaplandığını belirterek, “ABD hükümeti ret kararına hiç gerekçe göstermedi” dedi. Klasko, şimdi Gülen’in yeşil kart almayı beklediğini söyledi.
ABD’de sürekli oturma izni alan Gülen ömrünün geri kalanını yasal olarak ABD’de geçirebilecek ve ABD içinde istediği her yere seyahat edebilecek. Gülen, ABD dışındaki ülkelere de serbestçe gidebilecek.

Kaynak

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen Efe » Pzr Eki 19, 2008 23:31

Gaste Yorumcuları yazdı:Beyza-Inci

Gel ne olur gel
hoca efendiyi elestirenler... Hocaefendimiz size ne yaptı? niye ona kötü vasıfları layık görüyorsunuz? O size hiçbir şey yapmadı.O'nun yetiştirdiği gençlik şu anda Türkiye'nin yüzakı. Utanın. O'nu tanısaydınız böyle konusmazdiniz...Hocam yolunu bekliyoruz gelin artik...
19 Ekim 2008 Pazar 23:00

akilfikirver

milliyettten ancak bu kadar
sanki daimi abd de kalmak istermiş gibi göstermiş.
aslında işin adı farklı. sağlık sorunları ile ilgili görüştüğü doktorlara her seferinde vizeden dolayı sıkıntı çekerek gitmemek için bu izni alıyor.

kaynak mı ?
fgulen.org...
19 Ekim 2008 Pazar 21:39

emircanan

hicret
Hicreti Allah herkese nasip etsin.NE MUTLU KI ALLAH YOLUNDA HICRET EDENLERE.inaniyorum ki hocaefendi de hicretini tamamlayacaktir.yurtdisindaki bilerce gonul inanlari gibi oda gurbette vefat edecektir.sahabe efendilerimiz gibi insallah....
19 Ekim 2008 Pazar 18:18

bilgetonyukukuk

Bilselerdi Yapmazlardı
Efendimiz taifte kendisine
Taş atanların helak edilmesi için beddua etmesi istendiğinde
Böyle demişti
Şimdi Fetullah Gülen hakkında atıp tutanlara söylüyorum
Boş konuşacağınıza kulaktan dolma saçma sapan iddalarda bulunacağınıza
Alın bir iki kitabını okuyun bir iki kasedini dinleyin
Bakın fikirleriniz doğru mu yanlış mı
Sonra istediğiniz gibi düşünün
Anlamaya çalışın ne yapmak istyor bu adam
Ama onu karalayanların zeka seviyeleri yetmez buna
ONU BÜTÜN DÜNYA ANLADI Bİ SİZ ANLAMDINIZ...
19 Ekim 2008 Pazar 17:10

dön
Kemal Yorulmaz
Ben Geldim Kulluğum başımda billurdan bir tâç, Kullukla erilmez pâyeye erdim.! Kapında bu benden hep Sana muhtaç; Aç kapını, tut elimden ben geldim! Duydum büyünü en engin bir hazla, Koşarken koşanlar Sana bin nazla; Yöneldim ben bu perişan niyâzla, Aç kapını, tut elimden ben geldim! Kalmadı korkum yakından ıraktan, Her şeyi çözen, çürüten topraktan; Tek endişem var, o da son duraktan; Aç kapını, tut elimden ben geldim! Fikirde boşluk bir hudutsuz fezâ, İnsan i
19 Ekim 2008 Pazar 12:36

[09:23 - ömer farukc ?ahin 1318148] Ayip !!!
ben fetullah gülen'in sempatisini taşıyan birisi değilim ama birini yererken biraz daha dikkatli olmak gerek , bu insanın yaptıklarını görmezden gelip sadece mahalle ağzıyla eleştirmek ne kadar etik bir hareket ? dünya'nın birçok ülkesinde okulları var ve her sene türkiye'de öss ve benzeri sınavlar da bu adamın eğitim sistemine göre yetişmiş çocuklar derece yapıyor , ya siz eleştirenler siz neler yaptınız bu ülke için ??? beğenmeyebilirsiniz de adamın avukatından , pasaportundan sizene !!!

garip OĞLAN

bekliyoruz yıllardır gel artık ey can
akan sular, sıra dağlar,
bağrı yanık analar
susuz kalmış ırmaklar,
yalnız kalmış canlar
seni bekler eycan...
19 Ekim 2008 Pazar 17:10

fatma yilmaz

birakin bu yüce insani...
Herkes gibi onun da ülkesine, topraklarina dönme hakki var. Birakin bu yasli gurbetciyi de dönsün topraklarina. Gurbet cok zor, ceken bilir. Allah onu memleketine, topraklarina sevdiklerine kavustursun....

beyrek

utanın
bu insana vatan hasreti çektirenler..utanın
onun bu millet için yaptıklarına bakın utanın...
ama siz körsünüz görmezsiniz(diğer cemaat ve milli-dini çizgideki partiler dahil)...
19 Ekim 2008 Pazar 12:13

Sessizyolcu

Tez zamanda
Hocam
Artık yeter gurbetlikten çektiğin
Tez zamanda gelirsin inşaalllah;
Buraları ne kadar özlediğini biliyoruz....
19 Ekim 2008 Pazar 10:01

neoool

dön ne olur
hasretinle yandı gönlüm...
19 Ekim 2008 Pazar 11:19

abraham

hocaefendi ye laf söylemek
allah aşkına peygamber aşkına şu soruma cevap verin,

en iyi üniversitelerden mezun olup ve gidip +50 veya -50 derecede o kutlu vazifeyi yerine getiren insanların haşa ve kella akıllarından zoru mu var ???

türkiye de en iyi şartlarda en iyi ücretlerle çalışma imkanları var,

ama hicret ediyorlar,

düşünelim neden neden neden ?

belki çok fazla maaş alıyor diyen çıkacak,

wallahi billahi karın tokluğuna kalanlar var,

ve bu işe sebep olan o insana saygı göstermemiz lazım ......
19 Ekim 2008 Pazar 12:00

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen kaye » Pzr Eki 19, 2008 23:38

Bizi AB'ye alırlarsa, balık ta kavağa çıkarsa, o da gelir Türkiye'ye...

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x