Güler Sabancı: Gurur duyuyorum

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Oca 14, 2008 21:45

Sabancı, "Medeniyetler ittifakı, dünyanın bugün çok ihtiyaç duyduğu bir proje." dedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de yarın başlayacak medeniyetler ittifakı forumunu izlemeye gelen Sabancı holding yönetim kurulu başkanı Güler Sabancı, "Medeniyetler ittifakı, dünyanın bugün çok ihtiyaç duyduğu bir proje..." dedi.

AA'ya demeç veren Sabancı, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun davetlisi olarak Madrid'e geldiğini belirterek, "Bugün yaşadığımız yüzyılda, dünyanın geldiği bu noktada medeniyetler ittifakına çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da umutluyum.

Bunun gerçekleştirilebileceğine inandığımdan umutlu olmak da istiyorum" diye konuştu. Medeniyetler ittifakının (Mİ) "barış ve dostluk projesi" olduğunu kaydeden Sabancı, "Farklı kültür ve inançların dostça yaşamasını öngören ve içinde bulunduğumuz yüzyılda çok ama çok ihtiyaç duyulan bir proje. Buna İspanya ve Türkiye'nin liderlik yapıyor olmasından da ayrıca gurur duyuyorum" dedi.

Mİ'yi büyük ilgiyle takip edeceğini vurgulayan Sabancı, "Bu sadece iyi niyet projesi değil. Daha kapsamlı, altı doldurulmuş bir proje. Herkesin işbirliğinde bulunmasını gerektiren adımlar atılırsa, bunun yararı herkese olur. Her kültür ve inançtan kimselerle birlikte çalışmanın bu ittifaka sağlayacağı kazanımlar vardır" diye konuştu.

Sabancı, "Mİ'nin Türkiye'ye faydası ne olur?" sorusuna şu cevabı verdi: "Türk olarak bizler Avrupa'nın parçası olduğumuzu söylüyoruz. Aynı zamanda birlikte yaşamayı savunuyoruz. Avrupa'da birlikte yaşamayı ararken, öbür taraftan da daha geniş anlamda dünya birlikteliğini, dostluk ve barışı istiyor olmamız, tabii ki, bunu kuvvetlendirir..."

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Sal Oca 15, 2008 10:41

Catalonia is not Spain! Free Catalonia!

Önce şu zengin medeniyeti ve fakir medeniyeti için ittifak yapsan olmaz mı Gül-er¿? :twisted:

Türk-Kan, mirim MİY'in başka bir anlamı daha ortaya çıktı.

Medeniyetler İttifakı Yalanı MiY2 :twisted:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x