GÜNÜMÜZDE KİMLER, NİÇİN ENVER PAŞA VE İTTİHATÇI DÜŞMANLIĞI YAPIYORLAR?

Tarih olan olayları burda paylaşabilir, yorumlayabilir ve öğrenebilirsiniz

GÜNÜMÜZDE KİMLER, NİÇİN ENVER PAŞA VE İTTİHATÇI DÜŞMANLIĞI YAPIYORLAR?

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Oca 05, 2022 2:55

Mütareke dönemi malum, büyük Harpte Osmanlı Türkiyesi yenilince ülkeyi terk etmek zorunda kalmış olan İttihatçı liderlere (ve tabii bütün İttihatçılara da), içerde Hürriyet ve İtilaf Partisi mensupları, dışarıda ise Ermeniler ve İngilizler amansız derecede düşman idiler. Ermenilerin düşmanlık sebepleri bellidir; tehcir kararından ötürü Türk yurdunda bir Ermenistan kurmak hevesleri kursaklarında kalmıştır. İngilizler ise bir yılda bitireceklerini düşündükleri 1. Dünya savaşının, bütün cephelerinde karşılaştıkları ve hiç ummadıkları Türk direnişinden ötürü üç yıl daha uzamasından İttihatçıları sorumlu tutuyorlardı.

Peki günümüzde niçin birileri, güya Sarıkamış şehitlerini anma bahanesiyle yahut her bir vesileyle ve her fırsatta Enver Paşa ve İttihatçı düşmanlığı yapıyorlar?

1- Gizli kan ve gizli kin taşıyan Türk düşmanları, dönme ve devşirme tohumları; Türkçülük fikrini zamanla bir devlet politikası haline getirdikleri; Türklerin uyanmasına yol açtıkları ve Türk birliği ülküsü uğrunda seferber ettikleri için Enver Paşa ve İttihatçılara düşmandırlar.

2- Batı emperyalizminin yerli işbirlikçileri, içimizdeki uzantıları, ecnebi efendilerinden aldıkları talimat gereği yahut bir takım sözde aydınlar, beyinleri emperyalist işgale uğradığı için İttihatçılara düşmandırlar. Çünkü ittihatçılar, anti-emperyalist bilinçle hareket eden ilk Türk iktidar gücüydüler; 1913 yılına gelinceye kadar Türk tüccar ve esnafın kredi alabileceği bir tek banka yokken, onlar daha sonra “Türk Ticaret Bankası” adını alacak olan Adapazarı İslam Bankasını kurdular. Yine aynı yıl Batı Anadolu’daki Türk köylüsünü ve çiftçisini yabancı ve yerli azınlıkların ortak sömürüsünden korumak için Milli Aydın Bankasını kurdular ki adı daha sonra TARİŞBANK olmuştur. En önemlisi de Birinci Dünya Savaşına girmemizin artık kaçınılmaz olduğunu anladıkları günün bir gün öncesi yani 30 Ekim 1914 tarihinde yabancı devletlere yüzlerce yıldır verilmiş olan bütün Kapitülasyonları tek taraflı bir kararla kaldırdılar ve o doğrultuda Türk milletinin haklarını korumaya yönelik kanunlar çıkardılar.

3- Ne İttihatçılıktan ne de Enver Paşa’dan ve hatta ne de Atatürk'ten haberdar bulunan bir kısım sahte ve sözde Kemalistler ile bunlarla aynı teraneleri tutturan bir takım cahil papağanlar…

4- İngiliz işbirlikçisi Sait Molla’nın ardılları olan K.N.F gibilerin İttihatçılar hakkında uydurup ortaya attıkları yalanları ve çirkefleri hiç düşünmeden olduğu gibi benimseyen Arapçı yobazlar…

5- Kadınsılaşmış, korkaklık ve pısırıklık iliklerine kadar işlemiş, dolayısıyla İttihatçıların temsil ettiği kahramanlık ruhuna düşman yaradılıştaki insan müsveddesi hödükler alayı…

+++++

İttihatçılar vardı hilâl bıyıklıydılar
sustasına basılmış birer çakıydılar
mor kumrular patlıyordu câmilerden
mavzerlerin gözü dönmüştü
kara kalpaklıydılar
bir tambur kanat çırpmasın ıtrî’den
eksiksiz bütün ölmüşlerimiz ayaktaydılar
kılıçlar çekilmişti bâkî’nin gazellerinden
budin’den yaşlı sipâhiler
ezan okumaktaydılar
ertuğrul gazi mi tutmuştu
Kemal Paşa’nın ellerinden
oğuzlar mıydı yoksa bismillâh
yeniden başlamaktaydılar.
Atilla İlhan
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Türk Tarihi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x