HABER: FEDERASYON MHP OYLARIYLA GELİYOR - (TAMAMI)

HABER: FEDERASYON MHP OYLARIYLA GELİYOR - (TAMAMI)

İletigönderen Eshabil Üstündağ » Pzr May 29, 2016 9:43

-

HABER FOT http://radikal.ru/lfp/s56.radikal.ru/i1 ... 2f.png/htm

kaynak http://www.turkishnews.com/content/2016 ... or-tamami/


------------



29.5.2016

------------



Erken yerel seçim oylamasında gizlenen gerçek TBMM’de görüşülen ve yerel seçimlerin erkene alınmasını öngören anayasa değişikliğinde “eyalet sisteminin” ilk seçimlerde…

15 Ekim 2012 Pazartesi

Erken yerel seçim oylamasında gizlenen gerçek

TBMM’de görüşülen ve yerel seçimlerin erkene alınmasını öngören anayasa değişikliğinde “eyalet sisteminin” ilk seçimlerde uygulamaya sokulması öngörülüyor. MHP yerel seçimlerin öne alınması ile ilgili anayasa değişikliğine destek vererek “eyalet sistemi” olarak değerlendirilen “Bütünşehir Yasasının” da önünü açıyor

Yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa değişikliği ile ilgili kanun Cumhurbaşkanı Gül’e gönderildi. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül’ün erken yerel seçimlerin 5 ay öne alınması amacıyla referanduma gidilmesini uygun bulmadığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Gül’ün incelemesini tamamladıktan sonra TBMM’den gelen kararı bugün geri gönderebileceği ifade ettiler.

Gül, 360 oyla kabul edilen anayasa değişikliğini yeniden görüşülmesi için TBMM’ye gönderirse AKP’nin nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. MHP ve AKP’deki direnişin devam etmesinden çekinen AKP kurmayları, ikinci bir şok yaşamamak için formül bulmaya çalışıyorlar.

Gökhan Günaydın: MHP’yi uyardık

CHP’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın anayasa değişikliği TBMM’de oylanmadan önce MHP yöneticileriyle görüştüklerini ve AKP teklifine destek vermemeleri konusunda uyardıklarını ama dinletemediklerini söyledi. MHP’nin AKP teklifini desteklerken “Bütünşehir Yasası” konusunu tartışmadığını kaydeden Günaydın şunları söyledi:

“AKP’nin MHP’ye ihtiyacı Anayasa değişikliğinde. Yasa değişikliğinde AKP’nin MHP’ye ihtiyacı yok. Ben bizzat görüşmelerden önce MHP Genel Başkan Yardımcısı ile görüştüm, destek vermemelerini, yanlış yaptıklarını söyledim. Ama dinlemediler. MHP samimi olsaydı anayasa değişikliğinde verecekleri destek karşılığında Bütünşehir Yasası’ndaki eyalet sistemi maddeleri pazarlık konusu yapardı. ‘Bu maddeleri değiştirmezseniz anayasa değişikliğine destek vermem’ derdi. Bunu yapmadı, şimdi Bütünşehir Yasası’na karşı çıktığını söylüyor. Bunlar hiç inandırıcı değil. Anayasa değişikliğine destek vermek, AKP’nin eyalet sistemi yasasına da destek vermek anlamına gelir. Üstelik bu değişiklik yapılacak ilk yerel seçimlerde de uygulanacaktır.”

Cumhurbaşkanı’nın  360 oyla yapılan değişikliği TBMM’ye geri göndereceği duyumları aldıklarını da kaydeden Günaydın, Cumhurbaşkanı’nın bunu hangi gerekçe ile yapacağını çok merak ettiğini bildirdi. Günaydın konunun referanduma götürülmesinin doğru olacağını ifade etti.

MHP, AKP’nin koltuk değneği

İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz yerel seçimlerin erkene alınması için yapılan anayasa değişikliğinde MHP’nin AKP’ye verdiği desteği eleştirdi. Yılmaz, MHP’nin her kritik aşamada AKP’ye koltuk değneği olduğunu belirterek, “AKP ne zaman sıkışsa MHP imdadına yetişiyor. Yine aynı yolu izledi. AKP Bütünşehir Yasası ile Türkiye’yi eyaletlere bölmeyi hedefliyor. Oslo’da PKK’ya verdiği sözü yerine getirmeye çalışıyor. MHP anayasa değişikliği konusunda AKP’ye destek vererek Eyalet sisteminin, özerkliğin önünü açtı. AKP’nin PKK’ya verdiği sözü gerçekleştirmek için çıkaracağı yasaya olanak hazırladı. MHP’nin Bütünşehir Yasası’na karşı çıkar görünmesi halkı kandırmaktır” ifadelerini kullandı.

‘AKP Bütünşehir Yasası’nı çıkarma iradesini alır’

Hukukçu Şahin Mengü AKP’nin MHP desteği ile TBMM’den geçirdiği, erken seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa değişikliğinin içinde tehlikeli ve gizli bölümler bulunduğunu bildirdi. Şahin, MHP’nin de değişikliği destekleyerek eyalet sistemine yol verdiğini belirterek şöyle konuştu: “TBMM’de oylanan anayasa değişikliğinin geçici maddelerinde öyle bir fıkra var ki tam bir tuzak. Mevcut anayasada seçimlerle ilgili değişiklikler seçime bir yıldan az bir süre kaldıysa ilk seçimlerde uygulanamıyor. Yapılan değişiklikteki geçici madde ile yapılacak ilk yerel seçimler için anayasanın bu hükmü kaldırılıyor. Yani eğer önümüzdeki yerel seçimlere 6 ay kala bile yasada değişiklik yapılsa, bu değişiklik yapılacak yerel seçimde geçerli olacak. Şimdi AKP Bütünşehir yasa teklifini TBMM’ye getirdi. Bu yasa teklifi ile il genel meclisi ortadan kaldırılıyor. Büyükşehir belediyelerini tüm ilde sorumlu kılıyor. Bu eyalet sisteminin ve özerkliğin il adımı. PKK da bunu istiyor” dedi.

MHP’nin anayasa değişikliğine destek vererek AKP’ye bu yasayı çıkarıp uygulama iradesi verdiğini kaydeden Mengü, “MHP anayasa değişikliğine destek vermeseydi bu eyalet sistemi ve özerklik yasasının çıkması ve uygulanması mümkün olmayacaktı. MHP’nin anayasa değişikliğine destek vermesinden sonra Bütünşehir Yasası’na karşı çıkmasının hiçbir anlamı yok. Çünkü AKP yasayı kendi çoğunluğu ile rahatça çıkarabilir. Anayasa buna izin vermiyordu, MHP sayesinde AKP bu yasayı çıkarma olanağına kavuştu” diye konuştu.

kaynak,: aydınlık

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler ... 16072.html
Kullanıcı küçük betizi
Eshabil Üstündağ
Üye
Üye
 
İletiler: 168
Kayıt: Pzt Ağu 04, 2014 17:54

Şu dizine dön: Ermeni Mezalimi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x