Haber Kanalları ve Medya Patronlarına!

İletigönderen eros714 » Çrş Ağu 05, 2009 17:12

Albay Dursun Çiçek tutuklandığı gece medyada yaşanan iğrençlikler, beni gerçekten meslek adına utandırdı. O gece Habertürk’ü izliyordum. Gözlerime inanamadım. Üst üste belki 8-9 “sözde ılımlı” İslamcı, Fethullah’tan “Fethullah Hoca Efendi Hazretleri” diye söz eden tarikatçı, liberal faşist, dönek solcu, ne ararsanız, hepsi sırayla “sahne aldılar”.“Medya”mız, tam “iktidar yağlaması” işinde eksper olmuş kişileri birbiri peşi sıra ekrana taşımayı zorunluluk sanıyor.

O gece de tüm malum isimler, us dışı açıklamalarıyla karabasan gibi ortalığı kapladılar. Sonunda dayanamayıp kanalı aradım. Yayın sorumlusu Ali Çağatay’a “maruzatımı” aktardım.Tam o anda ekranda, beni çıldırtmak için Mehmet Altan belirdi. “Bari bundan sonra da Yasemin Çongar’ı çıkarın, tam rahat edelim” dedim. Çağatay Bey tam bir sükunet içinde “evet, sırada o da var” deyince, “acaba bu bir kabus mu?” diye gözlerimi oğuşturdum! Çağatay, o kesimin aranmaya ve konuşmaya hep hazır olduğunu, ancak ortada konuşacak “diğer” kesimden insan bulamadığından yakındı! Ben de kendisine uzun bir liste yollayacağımın garantisini verdim.

Sonra gerçekten ekrana bu sefer Çongar çıktı ve sazı eline alıp, hemen heyecan içinde “bir daha böyle pislikler yaşanmasın, böyle adamlar cinayet işlemesin” diye bu hamlenin şart olduğunu vurgulayarak açıkça “Ergenekon Terör Örgütü”nden söz etmeye cüret etti! O anda yine insanlığımdan utandım. Çongar, ortada bu isimle iş gören kanıtlanmış bir terör örgütü varmış gibi davranma densizliği bir yana, bu “örgüt” kanıtlı “cinayet”ler işlemiş gibi ortalığa nifak tohumu saçmaya devam ediyordu. Ortalık metafizik ressam de Chirico’nun meydanları kadar boştu anlaşılan… Düşünün ki, bunlar bir de en demokratik kanallardan birinde oluyor!

Medyanın, “tarafsız” kanalları, size sesleniyorum: Nasıl bir “medya resmi ideolojisi”ne(!) teslim oldunuz da, ekrana taşıdıklarınız hep aynı nakaratları tekrarlayanlardan ibaret? Her Atatürk düşmanına yer açmaya kendinizi mecbur mu hissediyorsunuz? Bu nasıl çarpık bir demokrasi anlayışı? Bir tarafa “boş kaleye gol attırmak” çok mu zevkli? NTV’ciler, ben mecbur muyum sizin safça tarafsız sandığınız “siyasi danışmanınız” Ruşen Çakır’ın durmadan ekrana taşıdığı %80 oranında makyajı akmış Cumhuriyet düşmanını her sabah seyretmeye?

Siz, medya patronları, alacağınız iki borç ertelemesi ya da ihale, bu cumhuriyetin temellerini sarsmaya, en önemli servetiniz olan ifade özgürlüğünü baltalamaya değer mi? Kendi bindiğiniz dalı kestiğinizin farkında mısınız?

Tüm aydın insanlardan rica ediyorum. Bugünden tezi yok, medyanın “kaçık oturumlarında yine aynı senaryoları tezgahlandığında bu kanalları telefon, e-posta ve faks ile abluka altına alın, “yeter bu rezillik” diye bağırın. “Madem bir yanda Nazlı Ilıcak, Kürşat Bumin, Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Yasemin Çongar, Ergun Babahan, Fehmi Koru gibi isimleri her yerde çıkaracaksınız,” size “Cumhuriyet’te yayınlanan 50 kişilik bir ’karşı liste’yi hatırlatıyoruz” deyin!

İşte size ezber bozacak, korkmadan Kemalist-sol analizler getirecek isimler sevgili medya: Artık şu zavallı sansür ortamına son verin. Demokrasi ve özgür düşünceden bu kadar korkmayın. Ve “farklı kişi bulamadık” bahanenizi burada bitirelim: Aynı kalitede bir o kadar daha var, bunlar ilk aklıma gelen 50 isim: O. Akbal, Adnan Akfırat, Necla Arat, C. Arcayürek, Melih Aşık, Yalçın Bayer, C. Ataklı, B. Baykam, A. Behramoğlu, Hikmet Bila, O. Birgit, O. Bursalı, Anıl Çeçen, H. Çetinkaya, Hikmet Çiçek, Alev Coşkun, B. Coşkun, Emin Çölaşan, Oktay Ekşi, Ö. Faruk Eminağaoğlu, Perihan Ergun, Turhan Feyizoğlu, Nihat Genç, U. Gürkan, Şengül Hablemitoğlu, Ferit İlsever, Sabih Kanadoğlu, Işık Kansu, Suay Karaman, Kazım Kolcuoğlu, E. Kongar, E. Manisalı, Ruhat Mengi, Alpaslan Işıklı, Fikret Otyam, Özer Ozankaya, A. Öymen, Cengiz Özakıncı, Y. G. Özden, V. Savaş, İlhan Selçuk, D. Som, Mümtaz Soysal, A. Sirmen, Sönmez Targan, Hıncal Uluç, Kadri Yamaç, Ünsal Yavuz, İbrahim Yıldız, Ü. Zileli.

Bilmem bu demokratik talebi medyaya bastırarak bir fark yaratabilecek misiniz, siz sevgili okurlar… Bu psikolojik savaş, artık bu makaleden itibaren sizin ellerinizde. Hadi telefonlara sarılın.

Bedri Baykam
07.07.2009
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletiler: 121

Re: Haber Kanalları ve Medya Patronlarına!

İletigönderen yigitler » Pzr Ağu 30, 2009 12:02

Kaleminize saglik sayin Baykam, ama maalesef 'tarafsiz' diye bir gazete veya TV kanal cok nadir bulunuyor bu gunlerde. Tarafli televizyon kanallari ta Turgut Ozal doneminde basladi, Kanal 6 televizyon kanaliyla, hep Ozal'i yikayip yagladilar, ama kanalin sahibi oglu Ahmet idi. Daha sonra Star TV Cem Uzan doneminde feci tetikci yayinlar yapti, Genc Parti'nin progandasini cok bariz ve pervasizca yapti, ve de Aydin Dogan'a, Dinc Bilgin'e, Simavi ailesine ve tum rakiplerine ana avrat sovduler, saydilar. Simdi de Kanal 7 STV, Kanal 24, ATV, Kanalturk, TRT ve gazetelere gelince Sabah, Star, Yeni Safak, Zaman, Vakit ve saymakla bitmeyen gazteler simdi AKP'nin tetikciligini yapiyor. Haber kanallarina gelince Skyturk eskiden cok iyi idi, ama Tuncay Ozkan, Nihat Genc ve Yalcin Kucuk hoca kanaldan ayrilinca, Enver Aysever ve 1-2 tane sunucu haric, Skyturk libos kanalina dondu. CNN Turk hem yanar hem doner, ama gene de Soner Yalcin ve Fikret Bila gibi iyi gazetecileri var. Haberturp (kastten yanlis yazdim) sacma sapan, abuk sabuk, dangalaklar ve doneklerle dolu, ve hep AKP'nin yalakaligini yapiyorlar. NTV bir zamanlar en iyi haber kanali idi, ama son genel secimden sonra bunlarda iktidar yalakasi oldu, ama en kotusu, bir-bir bucuk yil once Orhan Pamuk gibi bir serefsiz vatan haini ile roportaj yaptilar, ve o gun bu gun o kanali izlemiyorum. TGRT haber, Ulke TV, STV Haber, TvNet, Kanal 24'un hepsi de sadece AKP'nin propaganda makinasi, hep muhalefet'e ve askerlere iftira ve camur atiyorlar, ama un uzucu sey Aydin Dogan ve Mehmet Emin Karamehmet'in sinmesi. O kadar gazete ve TV kanallari var ellerinde, niye karsi durmuyorlar bu AKP hukumetine? Emin Colasan'in dedigi gibi, yok mu bunlara karsi duracak babayigit bir medya patronu? Maalesef. Ustelik de simdi RTUK'un baskani da bir Yeni Safak gazetesi yazari, istedikleri an kanallara eziyet edebiliyorlar. Ama gun olur devran doner, ve bu yandas medya patronlarindan ve yalaka gazeteciler, sunucular ve yazarlardan hesap sorulacaktir!
En son yigitler tarafından Pzt Ağu 31, 2009 16:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen CSI LasVegas » Pzr Ağu 30, 2009 15:03

Turkiyedeki yandas ve soysuz basin-yayin kuruluslari, amerikanin parali kopekleridir,
onlar nasil havlayin derse,bunlar oyle havlarlar! Bedri Baykam Bey, bunlara gereken
ayari vermis, kendisine tesekkur ederiz!
Kullanıcı küçük betizi
CSI LasVegas
Üye
Üye

İletiler: 11

İletigönderen bezgin » Pzr Ağu 30, 2009 15:15

Sayin Baykam,
Ben televizyon izlemiyorum, medyanin %99'ini takip etmiyorum. Halkimizda belirli bir vatan sevgisi olusmadikca, oraya bütün vatanseverleri dolustursak da etki yaratacagini düsünmüyorum..

Allah insana düsünebilsin diye beyin vermis, eger onu kullanamiyorlarsa verilecek hicbir bilgiyi almayacaktir.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen G.Yıldız » Pzr Ağu 30, 2009 19:43

Bedri Baykam'ın bu yazısını okumamıştım. Paylaşım için teşekkürler..
Baskı geldi diye bunu da vereyim, şunu da vereyim dersen o zaman bu oyunu kaybedersin. Maksatları bana kuvvetli bir tokat atmaktır. Biz hürriyet mücadelesinde görevli insanlarız. Bu görevi bizden kimse alamaz; mevkide olalım veya olmayalım. Dava bırakılmaz, bayrak yere düşürülmez.
Kullanıcı küçük betizi
G.Yıldız
Üye
Üye

İletiler: 12

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x