
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Batman mitinginin hemen arkasından düzenlenen DTP´nin seçim lokali açılışı mitinge dönüştü. Mitingde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir birer konuşma yaptı.
Baydemir, hükümetin 2005 yılından sonra askerle anlaşma yaparak demokrasiden vazgeçtiğini belirtti. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Baydemir, Başbakan´ın "Diyarbakır´ı istiyorum" sözlerine atıfta bulunarak, "Ecdadınız gelse Diyarbakır´ı alamaz" dedi.
Baydemir Erdoğan´ı kastederek, "Bu halk 1995 yılından 2006 yıllarına kadar size destek verdi. Ama sizin 2007 seçimlerinden ilk cevabınız tezkere oldu. Çünkü siz Şemdinli´den sonra pırpırlılar ile işbirliği yaptınız. Biz bölgeyi geliştirin ´yatırım yapın´ dedik, siz ´bölgeler arası milliyetçilik yapmıyoruz´ dediniz. Batıya fabrika yol yaptınız bize ise karakollar. Bu halk size kanmayacaktır. Bu seçimlerden bu bahar ikinci bir haber olacaktır bizim için" dedi.
Daha sonra Baydemir, katılımcılar ile birlikte Erdoğan´a atfen "Suvar hat u peya çu" (Atlı geldi, yaya gitti) diyerek, "Erdoğan´ın akıbeti de Çiller´inki gibi olacak" dedi.
BÖLÜCÜ SLOGANLAR
Yaşam Hastanesi yanında yapılan açılışta, partililer, sık sık, "Öcalan", "Biji serok Apo", "Oylar namustur namus satılmaz", şeklinde slogan atılıp halaylar çekildi.
DTP Batman İl Örgütü tarafından açılışı yapılan seçim bürosunun açılışına eski DEP Milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız, Batman Belediyesi başkan adayı Nejdet Atalay ile partililer katıldı.
MİTİNG SONRASI TAŞKINLIK
Miting dağılışında AKP Belediye başkan adayı Ziver Özdemir´in benzinliğine taş atan bir grup ile belediye başkan adayı vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Benzinlikteki korumalar havaya ateş açtı. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri ve panzerler grupları dağıttı.
kaynak