Hak ve Eşitlik Hareketi
Osman Pamukoğlu hareketini önemseyen çok. Ben de o kitleye dahilim. Türk siyasetinde yıllardır doldurulamayan bir boşluğun dolacağını düşünüyorum.
Hak ve Eşitlik Partisini kuran emekli tümgeneral, bu açılımın çok öncesinden kamuoyuna malolmuş, hayranları tarafından fan kulüpleri kurulmuş bir fenomen.
Daha albay iken tugay komutanlığına getirilmiş, beş kez üstün birlik yetiştirme nişanı almış bir asker. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihinde bu iki özelliğe sahip başka bir komutan yok. Müthiş kariyer ve başarılarına rağmen tümgeneral rütbesiyle zamansız emekli edilmesi yadırganmıştı.
LİDERİN ÖNEMİ
Efsane Komutan ve benzer adlarla internet siteleri kuran hayranları, Lider yoksa mücadele yoktur sloganını kullanıyor.
Sızlanma, şikayet etme, ağlama devri bitiyor diyor Hak ve Eşitlik gönüllüleri. Pamukoğlu hareketinin çürümüşlüğü, kokuşmuşluğu, kötü yazgıyı değiştireceğine inanıyorlar.
Hayranların çoğunluğunu gençler oluşturuyor ki hareketin önemli avantajlarından biri de bu. Pamukoğlunu hitabet gücü ve halkçılığıyla, Ecevite benzetiyorlar. Liderin Dava bir aşktır. Yürekte hissedilen her davanın sonu mutlaka başarıdır sözünü parola edinmişler.
FELSEFESİ
Osman Paşa, halktan ve gençlerden büyük talep aldığını, bu doğrultuda Başını taşın altına koyduğunu söylüyor. Hareketin felsefesini, Türkiye çürük bir düzene doğru yol alıyor. Cumhuriyet ve demokrasi, gözü pek muhafızlara ihtiyaç duyuyor. Dayanıklı ve iddialı vatanperver insanlara ihtiyaç var sözleriyle ifade ediyor.
Siyasi mücadele olmadan hiçbir sorunun çözülemeyeceğini, ülke koşullarının böyle bir mücadeleye girmeyi zorladığını belirten Pamukoğlundan bir kaç satır daha, Ülkede eşkıyalık, terör, yağma, mafya ve açlık varsa, bunun sorumlusu mevcut hükümetlerdir. Geçmişin ve bugünün hatalarının bedelini, tek başına gelecek nesil ödeyecek. Bekleyerek durarak sızlanark şikayet ederek hiçbir yere varamayız. Elini taşın altına koymak kolay. Eliniz ezilse de yaşamaya devam edersiniz. Başınızı taşın altına koyacaksınız. Bu var olmakla yok olmak arasındaki bir karardır.
TABANI HAZIR
Şu anda yüzlerce müracaat var. Kurucu olarak ya da illerde görev almak için yüzlerce insan başvuruyor. Bir rüzgar alacağımı biliyordum, kasırgayla karşılaştım. Ülkenin şu andaki siyasi, ekonomik ve güvenlik sorunları nedeniyle halkın morali bozuk. Halk arayış içinde. İnanılacak peşinden gidilecek bir önderliğe ihtiyacı var.
Osman Pamukoğlu palavra atmıyor. Pek çok yerde olduğu gibi İzmirde de şimdiden oluşmuş bir seçmen kitlesi var.
Tüzükten pasajlar
Hak ve Eşitlik Partisinin tüzüğünden pasajlar;
* Milletvekili ve memur dokunulmazlığı kaldırılacak, herkes hesap verecek.
* Fakirlik ve cehalete savaş açılacak.
* Siyasi partiler ve seçim yasaları çağdaş demokrasiye uydurulacak.
* Yargıya üst düzeyde bağımsızlık kazandırılacak.
* Güneydoğuda halk teröristlerden soyutlanarak dağlar silahlı eşkıyadan temizlenecek.
* Yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet rezilliği için hiç kimsenin tevessül edemeyeceği yasal düzenlemeler yapılacak.
* Vergi sisteminde adil ve dürüst düzenlemeler yapılacak.
* Sağlık, eğitim ve sosyal güvenliğe öncelik verilecek.
* Kamuda ve yerel yönetimlerde keyfi harcamalara, lüks yaşama son verilecek, yağma sofrası ortadan kaldırılacak.
* Dış siyasette tek ilke Başı dik devlet, onurlu millet olacak.
* Ulusal kaynaklarımız iç ve dış sömürüden kurtarılacak.
* Din, dünya ve devlet işlerinden, siyasetten ayrı tutulacak, bölünme, kutuplaşma aracı olmaktan çıkarılacak.
Selamettin Bayındır - Yeni Asır