Hakaret yorumları siteleri kapattıracak!!!...

Genel & Güncel Konular

Hakaret yorumları siteleri kapattıracak!!!...

İletigönderen tuba » Çrş Tem 09, 2008 8:22

Hakaret yorumları siteleri kapattıracak

Bilgisayar korsanlarının kullandığı "solucanlar" ve "internet kullanıcılarının yaptığı yorumlar" da suç kapsamına alınıyor.

Telekomünikasyon Kurumu özellikle internette yayıncılık yapan şirketleri yakından ilgilendiren bir karara imza atmaya hazırlanıyor.
Telekomünikasyon Kurumu tarafından hazırlanan ve TBMM'ye sunulacak olan düzenlemeyle birlikte internetteki kişisel hakaret nedeniyle hakareti eden ile birlikte yayınlayan siteler de ceza alacak.

Öte yandan internet kullanıcılarının bilgisayarlarını "zombi"ye çeviren ve başkalarının bilgisayarlarına izinsiz girmeye yarayan "solucan" adı verilen uygulamalar da artık suç kapsamına alınacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer düzenleme için gerekli çalışmanın yapıldığını ve önümüzdeki aylarda bu düzenlemenin TBMM'ye gönderileceğini belirtti.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Ram » Çrş Tem 09, 2008 10:51

İyi, kanun çıkana kadar alenen hakaretimizi yapabiliriz.

Karikatürcülerin mütemadiyen mahkemeye verildiği, telefonda edilen küfürlerin "terörle mücadele" kapsamında mahkemeye suç delili olarak sunulan bir dönemde bu olağandır. Tabi bu kanun, her zamanki gibi "milli değerlere" yapılan hakaretleri kapsamayacaktır. (Bkanızı: 301. Madde Değişikliği) Kanunun kapsadığı suç alanı malûmdur.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen tuba » Çrş Tem 09, 2008 11:44

Ram, bu durumda siteye konulan bazı yayınlara da sansür uygulamak gerekebilir...malum ucu "birilerine" donunan herşey "hakaret" kapsamına girecek :roll:

Neyse dediğin gibi biz en azından bu zaman zarfında Fetoşgiller, pamukgiller, dingillere ve diğer anıranlara doya doya söyleriz söyleyeceğimizi :lol:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen soydan » Çrş Tem 09, 2008 14:41

ram ve öbür adminlere sesleniyorum.
biligisayar ticaretcisi olarak, size 8-9cu ayda benim kiralicagim serverde yer ayiririm size, orda ne küfür olsada t.c sesini bile duyamazsiniz, cünkü almanyanin madeleri burda gecer yani hukuk. ;-)
slm
soydan
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletiler: 75

İletigönderen erenus » Çrş Tem 09, 2008 19:00

tuba, haber için teşekkürler...

Solucanlar nasıl suçlanacak?... bunlar program... yazan mı suçlanacak ? Solucan yazan kişilerde ortada buda benim solucan diye dolaşmıyor...

bilgisayarlarına izinsiz girmeye yarayan "solucan" adı verilen

Ona Truva Atı(Trojan) denir. :lol: Solucanlar basit birer programdır, gider bir bilgisayardan anlamlı anlamsız bir takım dosyalar çalar yada azılısı sisteme kökten zarar vermeye çalışır, benim bildiğim...

Herhalde truva atını kastediyor yazanı yakalayamayacaklarına göre yollayan olursa onu yakalayacaklar ... biraz ucu fazla açık..

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen maydonos » Çrş Tem 09, 2008 20:49

himm iran gibi yapacaklar .....ne cabukta ornek almislar daha haber dun yayinlandi oysaki....fasitt i...ler....sira teknolojik korkuda....yavas yavas herseyi yasaklayacaklar...o kadar vadeleri kaldi ise tabi....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Panzehir » Prş Tem 10, 2008 10:38

Kanun çıkarılacağına göre herkes bu kanuna uymak durumunda kalacak. Öyle veya böyle. Onaylanıp, çift taraflı uygulanmaya çalışılırsa, adam kayırılmazsa daha uygun olacağı görüşündeyim.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x