
Bilgisayar korsanlarının kullandığı "solucanlar" ve "internet kullanıcılarının yaptığı yorumlar" da suç kapsamına alınıyor.
Telekomünikasyon Kurumu özellikle internette yayıncılık yapan şirketleri yakından ilgilendiren bir karara imza atmaya hazırlanıyor.
Telekomünikasyon Kurumu tarafından hazırlanan ve TBMM'ye sunulacak olan düzenlemeyle birlikte internetteki kişisel hakaret nedeniyle hakareti eden ile birlikte yayınlayan siteler de ceza alacak.
Öte yandan internet kullanıcılarının bilgisayarlarını "zombi"ye çeviren ve başkalarının bilgisayarlarına izinsiz girmeye yarayan "solucan" adı verilen uygulamalar da artık suç kapsamına alınacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer düzenleme için gerekli çalışmanın yapıldığını ve önümüzdeki aylarda bu düzenlemenin TBMM'ye gönderileceğini belirtti.
Kaynak