Haliç Tersanesi de satılıyor

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Prş Nis 24, 2008 15:27

Belediye, 660 yıllık tarihi olan Haliç Tersanesi’nin özelleştirilmesi sürecini başlattı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB), Haliç Tersanesi’nin özelleştirmesine ilişkin süreci başlattı. İBB Emlak İstimlâk Daire Başkanlığı’nın özeleştirme teklifi, İBB Başkanı AKP'li Kadir Topbaş’ın onayı ile İBB Meclis’ine gündemine taşındı.

Haliç’in özelleştirilmemesi için yoğun çaba harcayan İBB CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ , “Meclis gündeminde Haliç Tersanesi’nin özelleştirileceği yoktu. Ama bu komisyonda ortaya çıktı’ diyor.

660 YILLIK TARİH

İstanbul’un simgelerinden biri olan Haliç Tersanesi, 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından kuruldu. Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk gemilerin yapıldığı Haliç tersanesi, 1994’te Özelleştirilme Dairesi’ne devri ile tasfiye sürecine girdi. O günden beri sürekli satışı gündeme gelen Haliç Tersanesi, bugün faaliyetlerinin hemem hemen durduğu, ufak çaplı onarım çalışmaları yapıldığı, çürümeye bırakılmış durumda, özelleştirileceği günü bekliyor.

İBB Emlak İstimlak Daire’sinin 84 gemi ve yüzer vasıta ile Haliç Tersanesi’nin satışına ilişkin teklif İBB Başkanı Topbaş onayı ile iki hafta önce Meclis gündemine sundu. İBB Meclis tarafından Hukuk Komisyonuna gönderilen teklifin Mayıs ayında görüşülmesi bekleniyor.

SAĞ: "TURİZM TESİSİ YAPILACAK"

Yaşanan gelişmelere rağmen Haliç’in mirasımız olduğunu ve satışını engellemek için yoğun çaba harcadığını söyleyen İBB CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ (soldaki) "Barısu da yağmalanmak ve birilerine peşkeş çekilmek isteniyor" dedi. Sağ, şöyle konuştu:

“Topbaş, geçen açıkladığı faaliyet raporunda İstanbul Deniz Otobüs’leri (İDO) iskelelerinin tamir edildiğini, 2 feribot alındığı söyledi. Ben sordum, (madem özelleştiriyorsunuz neden halkın parasını boşa harcıyorsunuz) dedim. Bana göre buralar belli insanlara peşkeş çekilmek için satılacak. Bu tip yerler stratejik yerlerdir. Haliç’ten ve diğer yerlerden 10 milyar dolar gelir etmeyi planlıyorlar.

KAYGI VAR

Ama bu paranın nereye gideceği belli değil. Ayrıca, Haliç tarihimiz açısından çok önemli bir yere sahip. Burayı satın alacak kişi ya da grup Haliç’i müze yapmayacak. Oraya turizm tesisi yapacak. Ben buna engel olmak için tüm İstanbul’lara sesleniyorum. Hep birlikte bunu durduralım.”

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen tuba » Prş Nis 24, 2008 16:08

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Egeli » Prş Nis 24, 2008 16:27

ANASINI SATAYIM

Satmışken Haliç'i komple satalım...

Satalım anasını satayım

Haliç'le yetinmeyip,İstanbul'u satalım

Ülkeyi satalım,anasını satayım.

Egeli
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Nis 24, 2008 17:29

tuba,gençliğe hitabe şu günlerde her zaman olduğundan daha fazla anlam kazandı.şu olaylara bakıp bir kez okuyunca insanın düzene lanet okuyası Atatürke de yatıp kalkıp dua edesi sürekli onu ve dehasını düşünesi geliyor.isabetli bir konuya isabetli bir mesaj göndermişsin.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 24, 2008 18:09

Aaaaa,orası kalmış mıydı?Tabi satın yahu!Orası satılmazsa olmaz.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x