‘Halk fakirken yöneticiler zengin olamaz’ dedi, başkanlık uçağını sattı

Genel & Güncel Konular

‘Halk fakirken yöneticiler zengin olamaz’ dedi, başkanlık uçağını sattı

İletigönderen İlteriş Kağan » Cmt Haz 12, 2021 21:05

Meksika Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un 2 buçuk yıl önce göreve geldiğinde satma sözü verdiği başkanlık uçaklarından Boeing 757 tipi uçak satılırken, satıştan 65 milyon Meksika pesosu (3.27 milyon dolar) gelir elde edildi.
Resim
Meksika'da Çalınan Malları Halka İade Etme Enstitüsü (INDEP) tarafından dün gerçekleştirilen kapalı zarf usulü müzayedede, başkanlık uçağı ve devlete ait 2 ayrı hava taşıtı daha satıldı.

Eski Meksika Başkanı Felipe Calderon Hinojosa döneminde 2012 yılında satın alınan Boeing 757 tipi 1987 model Benito Juarez isimli uçak 65 milyon Meksika pesosu (3.27 milyon dolara) alıcı buldu. Öte yandan 9 mürettebat ve 70 yolcu kapasitesine sahip uçak, eski başkanın ülke içi ve dışı yolculuklarında kullanılmıştı.

“HALK FAKİRKEN YÖNETİCİLER ZENGİN OLAMAZ”
INDEP Genel Müdürü Ernesto Prieto Ortega, müzayedede 4'ü Başkanlık makamına, 4'ü Milli Savunma Bakanlığı'na, 2'si Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, 2'si Ulusal Su Komisyonu'na ve 2'si Meksika Petrollerine (PEMEX) ait olmak üzere toplamda 14 hava aracının satışa sunulduğunu aktardı.

Ortega müzayede sonrası yaptığı açıklamada, “INDEP olarak Başkan Andres Manuel Lopez Obrador'un talimatlarına uyuyoruz, ülkemizde sade, verimli ve dürüst bir hükümete sahip olmanın bilincindeyiz. Halk fakirken yöneticiler zengin olamaz” dedi.

Başkanlık uçağının yanı sıra bir adet Cessna Citation uçağı ile Eurocopter France marka EC225 LP model bir helikopterin de satılması ile toplamda 125.5 milyon Meksika pesosu (6.3 milyon dolar) gelir elde edildi.
Resim
BOEİNG 787 İSE HENÜZ ALICI BULAMADI
Meksika Başkanlık Makamı'na ait Dreamliner olarak bilinen Boeing 787 tipi uçağa ise henüz alıcı bulamadı. Mevcut Başkan Obrador iktidara geldiğinde, eski Başkan Enrique Pena Nieto tarafından 2016 yılında 218 milyon dolara alınan bu uçağı da satma sözü vermişti. ABD'de üretilen 80 yolcu kapasiteli, 3 bölümden oluşan uçak için önümüzdeki 15 Eylül'de piyango yapılması planlanıyor.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 9 konuk

x