[img]http://foto.gazetevatan.com/newpics/news/280920102102107647815.jpg[/img]
Hanefi Avcı tutuklandı
"Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Hanefi Avcı, İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'a ifade veren Avcı, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi. Avcı çıkarıldığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Hanefi Avcı,
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara’da gözaltına alındı.İstanbul’a götürülen Hanefi Avcı’nın savcı tarafından ifadesinin alınacağı bildirildi.
Bu arada, Hanefi Avcı’nın Eskişehir’de bulunan evinde de arama yapıldığı öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen hafta ifadeye çağırdığı Avcı,izinde olduğu gerekçesiyle savcılığa gitmemişti. Bunun üzerine savcılığın,
"yakalama kararı" çıkarttığı bildirildi.
ZORLA GÖTÜRÜLÜYORUM
Hanefi Avcı, bugün Ankara'da gözaltına alınmadan önce bazı basın mensuplarını yazılı açıklama gönderdi. Hanefi Avcı, açıklamada, alnının açık olduğunu ve adalete veremeyeceği hiçbir hesabının bulunmadığını söyledi. Hiç kimse ile suç içerecek, davranış, konuşma ve ilişkisinin olamayacağını ifade eden Hanefi Avcı, kitabını yazarken “Bana her şeyi yapmayı deneyeceklerdir dediğini ama bu kadarını da beklemediğini ifade etti.
Hakkındaki iddiaların bir cemaat operasyonu olduğunu öne süren Hanefi Avcı, "Zorla götürürüler ama asla kendi gönlümle gitmeyeceğim, cemaatin plan ve programı doğrultusunda hareket eden hiçbir kimse ve makamın önünde eğilmem, bu devletin yasalarına göre davrandığına inanmadığım adalet makamının hiçbir sorusuna da cevap vermem" dedi.
HANEFİ AVCI'NIN EŞİ ŞENAY AVCI: "EŞİMİ SUSTURAMAYACAKLAR"
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanda kalan Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı, mahkeme kararı ile polislerin eve geldiğini ve arama yaptığını söyleyerek, “Bir şey yok evi arıyorlar. Arasınlar bir şey yok. Burası polis evidir. Ben polis eşiyim." dedi.
Eşinin Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldüğünü söyleyen Şenay Avcı, “Ben dağ gibi bir adamın eşiyim.Benim eşim devletine çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Benim eşim yüzünün akı ile duruyor. Yine kitabını yazacak kimse susturamayacak. Kimse susturamaz. Aile olarak kale gibi arkasındayız"diye konuştu.
BAKAN ATALAY: YARGI İSTEDİ
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'Avcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili yargının talebi oldu' diye konuştu.
TELEFONU KULLANMIŞTI
İstanbul'da “Devrimci Karagah” örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 13’ü tutuklanmıştı.
Hanefi Avcı'nın, tutuklananlar arasında yer alan Necdet Kılıç’a ait telefonlardan birini kullandığı ortaya çıkmıştı.
Avcı'nın Necdet Kılıç'ı Mersin'de görev yaptığı 1980'li yıllardan beri tanıdığı belirtiliyor.
Bu arada, Hanefi Avcı'nın, sözkonusu operasyonla ilgili olarak bu hafta bir basın toplantısı yapması bekleniyordu.
SUSMA HAKKINI KULLANDI
Hanefi Avcı savcılıkta avukat kabul etmedi, ifade vermedi ve tutanağı imzalamadı. Avcı tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.
VATAN
Hanefi Avcı’yı avlamak!
Hanefi Avcı bir kitap yazdı ve ortalık karıştı. Avcı devlet içindeki cemaat yapılanmasını gayet açık şekilde ortaya koyuyor ve diyor ki, “Bunlar devletin emniyetinde, yargısında örgütsel bir yapı oluşturdular, bu yapı devlet için çok tehlikelidir, derhal temizlenmelidir.” Bu konuda bilgilerini, tecrübelerini, duyumlarını, delillerini anlatıyor.
Sonuç tam da beklenildiği gibi oluyor: Hemen merkeze alınıyor, hakkında yasadışı bir örgütle irtibatı olduğu iddiası atılıyor ve bir kadınla aşk yaşadığı söyleniyor.
Avcı “Zaten bu saldırıyı bekliyordum” diyor.
“Cemaat, kendisi ile uğraşan herkese bu tavrı gösterecektir” diyor.
Avcı’nın ortaya attığı dehşet verici iddialar yerine bir anda hangi kadınla gönül ilişkisi olduğunu konuşmaya başladık. Vakit gazetesi Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı’yı buldu, ondan kocası aleyhine beyanat almaya çalıştı. Avcı’nın sevgilisi olduğu iddia edilen Kezban Kerman’a ulaştı, onun ağzından kararlayıcı mesajlar almaya çalıştı.
Yani “Hanefi Avcı’yı nasıl rezil ederiz” gayesi söz konusu olunca Vakit ve onun çizgisinden gidenler tam bir gazetecilik yapıyor!
Ama Avcı’nın “Haliçte Yaşayan Simonlar” kitabında ortaya attığı iddiaları araştırmak, cemaat gerçekten emniyette, yargıda böylesine örgütlendi mi sorusuna cevap aramak” gibi konularda gazetecilik yapmak pek işlerine gelmiyor.
Onların çabaları “Avcı’yı nasıl karalarız, kadından kızdan yola çıkarak nasıl mahvederiz” noktasında yoğunlaşıyor.
Türkiye’de ‘kadınla’ insan harcamak modası son yıllarda oldukça popüler haline geldi.
Siyasetçi de olsanız, emniyetçi de olsanız, gazeteci de olsanız fark etmiyor, aynı mengenede kesiliyorsunuz.
En son CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ı bir kasetle harcadılar.
Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Fethullah Gülen hakkında dava açmaya kalkınca anında onu hakkında da ‘malum kasetler’ servis edildi.
Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok da AKP içinden bazı isimleri rahatsız edince ‘kaseti piyasaya sürülen’ siyasetçiler arasında yer aldı.
Kamer Genç aynı suçlamayla direkten döndü.
Eminim şu anda pek çok ‘muhalif isim’ bu gibi kaset tehditlerine maruz bırakılıyor ve ‘susmaları’ öneriliyor.
Hanefi Avcı’nın fikirlerini ve ortaya attığı iddiaları tartışmak yerine ‘bel altından’ vurmaya çalışmak, olayı kadınlı kızlı magazin haberciliğine taşımak tam da cemaat medyasına uygun bir savaş taktiği.
Bugüne kadar dört dörtlük bir emniyet mensubu olarak alkışlanan, birçok yasadışı örgütü çökerten, PKK’ya darbe üstüne darbe vuran Hanefi Avcı, cemaat hakkında konuşunca oldu tu kaka!
Bir anda DHKP C ile irtibatından bir öğretmenle ilişkisine kadar bir sürü haber servise konuldu.
Yahu bu adam madem bu kadar şaibeli bir isimdi, bu devlet onu neden bir ilin emniyet müdürlüğünde tuttu?
Hedef haline getirdikleri kişiler hakkında anında kaset üretim merkezi gibi çalışan çetenin deşifre edilmesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.
Muharrem BAYRAKTAR
Yenimesaj / 28.09.10







