HANGİ BAĞIMSIZLIK?..

HANGİ BAĞIMSIZLIK?..

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzt Ara 19, 2022 17:56

İran sınırları içindeki Güney Azerbaycan’da çocuklara Türkçe ad koyma giderek yaygınlaşıyor. Bağımsız bir devlet olan Kuzey Azerbaycan da bu konuda kıpırtı bile yok; Arapça, Farsça ad koyma tam gaz devam ediyor.
İran’daki molla rejimi Türkçe adların yaygınlaştığını görünce nüfus müdürlüklerine buyruk verip Türkçe adlara engeller çıkartmaya başladı. Bağımsız Kuzey Azerbaycan ise bağımsızlığın tatlı uykusunda mışıl mışıl uyuyor.
Ya Türkiye?.. Sözde bağımsız ama Arap kültür emperyalizminin tutsağı olmuşuz. Milliyetçi, ülkücü siyasetçiler bile ekranlardan Arapça ses bayrağı sallıyor bizlere. Çocuklarımıza Türkçe ad koyma yüzde on gibi bir azınlığın özeni sadece.
Bağımsızlık Türk milletine yaramıyor. Devletleri bağımsız olsa bile bir başka kültüre baş eğmeyi, önünde diz vurmayı bırakmıyorlar. Üstelik Atatürk gibi bir önderleri, “Dil Devrimi” gibi bir ülküleri varken yapıyorlar bunu.
Alper Aksoy
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x