Ordunun neye sahip olduğu belli: Silahı var, tankı var, askerleri var, kurmayları var. Cemaatin ise neye sahip olduğu belirsiz. Nereden başlar, nerede biter hiç bilinmez...
Ordunun nereden vuracağını kestirmek mümkün. Cemaatin ise nereden çakacağı pek belli değil...
Ordunun yapısı hantal. Ağır hareket ediyor, ağırdan alıyor. Cemaat ise hep dinamik. Bazen acayip açılıp saçılıyor, bazen içine kapanıyor...
Bugünlerde sırtını Orduya dayayanların elde ettiği huzur ve güven, sırtını cemaate dayayanların elde ettiği huzur ve güvenden daha azdır...
Ordunun ortamı delik deşik. Her daim dinlenebilir. Cemaatin ortamı belli değil ki kulak uzatılsın...
Ordunun kontrol altında tutamadığı emeklileri vardır. Cemaatte ise her unsur kontrol altındadır. Emekli yoktur...
Ordunun Ergenekon soruşturması karşısında eli kolu bağlıdır. Cemaatin ise Ergenekon soruşturması yanında eli kolu sonuna kadar açıktır...
Ordunun doğal olarak katı hiyerarşik bir yapısı var. Cemaat ise tüm varlığını Efendiye armağan etmiş durumda...
Vakite misilleme
TÜRK halkını İslamdan soğutup uzaklaştırmak gibi bir misyonu gayet başarıyla yürüten Vakit Gazetesinin dünkü sayısında Türkan Saylan hakkında şöyle bir yorum yapılmış:
Hayatını örtü düşmanlığına adadı... Ömrünün son döneminde başörtü takmaya mecbur kaldı... Allahım sen her şeye kadirsin...
Benim de şöyle bir cümlem var:
Hayatını İslam davasına adadı... Bu uğurda Vakit Gazetesinde yazılar yazdı... Ömrünün son döneminde küçük bir kız çocuğunu taciz etmekle suçlandı... Gazetesinden Hüseyin Abi ne yaparsa yapsın bizim abimizdir diye destek aldı... Hem kendi rezil rüsva oldu, hem de gazetesindekilerin rezil rüsva olmasına neden oldu... Allahım sen her şeye kadirsin...
Ergenekonun imaj toparlamasının sekiz yolu
BİR Yarın sabah saat beşte Şamil Tayyarın evine baskın verilmelidir.
İKİ Ergenekon savcıları, çocuklarını Baba Beni Okula Gönder kampanyasına dahil ederek bir şıklık yapmalıdırlar.
ÜÇ Ekrem Dumanlının Pensilvanya ile yaptığı özel telefon görüşmelerinin gizli kayıtları, derhal Vakit gazetesine sızdırılmalıdır.
DÖRT 70 yaşın üzerindeki Ergenekon sanıklarına, içinde Organizenin kartı bulunan çiçek yollanmalıdır.
BEŞ Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, Fatih Üniversitesi Rektörü ile dengelenmelidir.
ALTI Fethullah Gülen Hoca, GATAda tedavi altına alınmalıdır.
YEDİ Hüseyin Gülerceye sürpriz bir ortam dinlemesi yapılmalıdır.
SEKİZ İhsan Kalkavan, Cemaatten ayrılıyorum... Yaşandı bitti saygısızca... diye yazılı bir açıklama yapmalıdır.
Masa da masaymış ha
PEK bir sevdiğimiz büyük şairimiz Edip Canseverin, güzelim Masa da Masaymış Ha şiirinden esinlenerek:
Savcı Ergenekona Türkan Saylanı koydu / Fadimeyi, Aliyi, Müslümü koydu / Uğur Mumcuya atılan bombayı koydu / İlhan Selçukun Penceresini koydu / Danıştayda yargıç kurşunlayanı koydu / Sonra tuttu bizim Tijeni koydu / Toprağın altına gizlenen bombaları koydu / Türkan Saylanın aşk mektuplarını koydu / Ümraniyedeki bombaları koydu / Delikanlılığını koydu / Baba Beni Okula Gönderi koydu...
Ergenekon da Ergenekonmuş ha / Bana mısın demedi bu kadar yüke / Bir iki sallandı durdu / Savcı ha babam koyuyordu...
Kaynak