Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanılığı seçimi öncesi aldığı 367 kararını "yargıçlar oligarşisi" olarak niteleyen Yrd.. Doç. Dr. Ali Rıza Çoban'ı raportör olarak atadı. Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Çoban, 367 kararının parlamentonun yetkilerini gasp etmek olduğunu ileri sürmüştü. Haşim Kılıç da 367 kararına karşı oy kullanmıştı.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararını eleştiren Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Çoban'ı raportör olarak atadı. Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararına muhalif olan Haşim Kılıç'ın, atamayı bu ay içinde yaptığı belirlendi.
Yeni raportör Çoban, 2007 yılının Eylül ayında Terazi adlı hukuk dergisine yazdığı makalede, Anayasa Mahkemesi'nin kararını sert bir şekilde eleştirmişti. Makalesinde Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararı alma yetkisinin olmadığını ileri süren Çoban, "mahkemenin iç tüzük oluşturma yönündeki bu kararıyla parlamentonun yetkilerini gasp ederek, demokratik rejimi tehlikeye attığını söyleyebiliriz" diye yazmıştı.
Çoban, kararın rejimin yargıçlar oligarşisine dönüşmesinde önemli bir adım olduğunu da iddia etmişti. Anayasa Mahkemesi, 1 Mayıs 2007 tarihinde aldığı kararla, Cumhurbaşkanlığı seçiminde toplantı yeter sayısının üçte iki çoğunluk olan 367 olması gerektiğine karar vermişti. 367 kararı 2'ye karşı 9 oyla kabul edilirken Haşim Kılıç ve Sacit Adalı karşı oy vermişlerdi.