Hayvanların En'leri...

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Hayvanların En'leri...

İletigönderen tuba » Pzt Haz 02, 2008 1:57

Hayvanların En'leri

En hızlı hayvanın saatte kaç km/h hız yapabildiğini, ya da en çok yaşayan hayvanın kaç yıl yaşadığını hiç merak ettiniz mi?
Resim
Çitalar saatte 115 km. ile Dünya’nın en hızlı koşan hayvanlarıdır.

Resim
Dünya’nın en büyük kelebekleri Pasifik Okyanusu'ndaki Solomon adalarında yaşar. Bu kelebeklerin kanat uçları arasındaki uzunluk 30 cm.'dir.

Resim
Dünya’nın en hızlı uçan kuşunun Gökdoğan adlı bir kuş olduğu söylense de bilinen en hızlı kuş kartaldır. Kartallar avlarını yakalamak için aşağı doğru iniş yaparken 300 km/s hıza ulaşabilirler.

Resim
Sanılanın aksine Dünya’nın en güçlü hayvanları aslanlar değildir; çünkü yaprak taşıyan karıncalar, ağırlıklarının elli kat büyüklüğünü taşıyabiliyorlar.

Resim
Dünya’nın en çok yemek yiyen hayvanı bir tırtıl türüdür. Kuzey Amerika’da yaşayan bu canlı hayatının ilk 56 gününde vücut ağırlığının 86 bin katı kadar yemek yemektedir.

Resim
Dünya’nın en uzun yılanları Endonezya, Güney Asya ve Filipinler’de yaşayan bir piton cinsidir. 1912’de Endonezya’da yakalanan bir yılan 10 metre uzunluğundaydı.

Resim
Türünün en küçük örneği olan bu minik bukalemunlar Madagaskar’da yaşıyor.

Resim
1766 yılında Mauritius Adası’nda doğan bir erkek kara kaplumbağası, 1918 yılında bir kaza sonucu öldüğünde tam 152 yaşındaydı.

Resim
Malaya, Saravak ve Borneo'da yaşayan uçan kurbağa, aralarında 30 m. uzaklık bulunan bir ağaçtan diğer bir ağaca havada süzülerek gidebilir.

Resim
Dünya’nın en büyük böceği olan bu dev böcek Güney Amerika’da yaşıyor.

Resim
Dünya’nın en büyük hayvanları mavi balinalardır. Bu balıkların boyları yaklaşık 30 metreyi bulabilmektedir.

Resim
Çulluk’lar 360 derce ile Dünya’nın en geniş açıyla görebilen canlılarıdır. Yani bu kuşlar iki gözleriyle arkalarını dahi görebilmektedirler.

Resim
Deniz canlılarının en hızlısı ortalama 100 km/s ile bu gördüğünüz dev Yelkan Atlas Balığı (Marlin). Bu balıkların boyu 3 metreyi bulabiliyor.

Resim
Cins balıkların ne kadar renkli ve farklı olduklarını hepimiz biliriz. Ama bunların en şaşırtıcısı çoğumuzun hiç bilmediği Hindi balığıdır.

Resim
Albatros’lar açıldığında boyu üç buçuk metreyi bulan kanat uzunluklarıyla uçan en büyük kuşlardır.

Resim
Dünya’nın en zehirli yılanı olan kral kobranın başı insan başı kadardır ve yetişkin bir insanla göz göze gelebilecek kadar yükselir. Kral kobranın bir ısırığının zehri bir fili ya da 20 insanı öldürmeye yetiyor.

Resim
Avlarını yutarak tüketen piton yılanları bazen inanılmaz büyüklükte hayvanları yutabiliyor. Av yutmada rekor, bir Afrika kaya pitonuna aittir. Bu yılanın boyu 5 metredir ve yılan 1955 yılında 57 kg’lik bir antilop yutmuştur.

Resim
Sadece okaliptus yaprağı yiyerek beslenen koalalar günün 24 saatinin 18’ini uyuyarak geçirir.

Resim
En küçük maymun türü olan Cüce ipek maymunları bu kısacık boylarına rağmen tam beş metre sıçrayabiliyorlar.

Resim
Avustralya'da yaşayan bir fare türü olan antechinus, Dünya’nın en yüksek şehvetine sahiptir. Antechinus erkeği her yıl iki hafta durmadan çiftleşiyor ve bu uzun dönemden sonra yorgunluktan, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ya da açlıktan ölüyor.

Resim
Bir timsaha göre inanılmayacak kadar küçük ebatlara sahip Calman cinsi timsahların boyları en fazla 15 cm’ye kadar uzayabiliyor.

Hazırlayan: Bilal TEYMUR
Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Pınar » Pzt Haz 02, 2008 12:11

çok değerli ve ilginç bilgiler, teşekkürler tuba :wink:

o piton tam olarak bunu yutmuş :shock:

Resim

Boşbakanlığın bahçesine de salalım bunlardan bi tane :roll:
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen tuba » Pzt Haz 02, 2008 12:36

Başbakanlığın bahçesine de salalım bunlardan bi tane :)

Ben de tam olarak aynı şeyi düşünüyordum, Pınar :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Tsigalko » Pzt Haz 02, 2008 13:19

tuba yazdı:

Yazıkdır günahdır hayvanlara...
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Haz 02, 2008 18:32

Tsigalko yazdı:
tuba yazdı:

Yazıkdır günahdır hayvanlara...

Sorma Burak, garibim piton... Hic sorunumuz yokmus gibi, bir de Hayvanseverler Dernegi ile papaz olacagiz bu cadilar yüzünden :olmaz:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Pınar » Sal Haz 03, 2008 8:55

domuz eti pitonlara da haram mı :roll: :mrgreen:
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen |Cansu| » Pzt Haz 09, 2008 17:40

Pınar, Domuzunu göre değişebilir :mrgreen:

peki o pitan çat diye çatlamamışmı kaç gündür aç acaba :roll: :)

teşekkürler bilgiler için
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x