Alparslan TÜRKEŞ'ten Hepimize Bir Çağrı Var!

Genel & Güncel Konular

Alparslan TÜRKEŞ'ten Hepimize Bir Çağrı Var!

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Cum Tem 29, 2011 4:18

Tam 18 yıl öncesi, 24 Ocak 1993 tarihi. MÇP'nin tekrar MHP olduğu kurultay.

Milliyetçi Hareket'in önderi Alparslan Türkeş ''Başbuğ Türkeş'' savsözleri ile salona gelirken dev MHP bayrağını öpüp alnına değdiriyor ve ülkücüleri selamlıyor. Türkeş MHP'lilere seslenmek için konuşmasına başlayınca bozkurt işaretlerinin yapıldığı, ''ülkücü hareket engellenemez'' yazılı pankartların yer aldığı o salonda Nazım Hikmet'in dizeleri yükseliyor:
"Dört nala gelip uzak Asya'dan
Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan
Bu memleket bizim.
Bilekler kan içinde
Dişler kenetli
Ayaklar çıplak
Ve bir ipekli halıya benzeyen bu toprak
Bu cehennem, bu cennet bizim."

Ülkücülerin alkışları arasında yükselen Türkiyede solun simgesi Nazım'ın şiiri... Alparslan Türkeş bu şiiri okumasındaki amacını şöyle dile getiriyor: "Bölücü gruplar Türkiye'nin birliği ve dirliğini tehdit ediyor. Ben Nâzım'dan İstiklal Savaşı ile ilgili bu şiiri okuyarak Milli Sol'a mesaj veriyorum, onlarla yakınlaşmaya çalışıyorum. Bu şiir Milli Sol'a uzattığımız bir zeytin dalıdır. Milli olan bütün değerleri benimsiyoruz. Nâzım'dan şiir okumanın temel sebebi budur."

Alparslan Türkeş'in hepimize çağrısıdır bu. ''Bölücü gruplar'' yani Azmanistan (ABD), AB, PKK ve iç destekçilerine karşı birlik çağrısı yapıyor Türkeş.

Sol elini kaldırarak ''Tek yol devrim'' diyen solcu da, zamanında dış kaynaklı kışkırtmalardan dolayı karşı karşıya gelip kavga ettiği ülkücü de, milli görüşe gönül vermişi de, diğerleri de bir olmalı artık!

İşte Atatürk'ün yol haritası budur! İç çekişmelerin zamanı değildir artık. Sağ-Sol diye ayrılmanın, can düşmanının oyununa gelip öz kardeşini vurmanın zamanı değildir! Memleketini paramparça etmek isteyenler tüm iştahıyla üstüne gelirken hedefi saptırmanın kimseye faydası yoktur! Sağdan sola, kuzeyden güneye, merkezden köktenciye herkesin ortak payda olan VATAN'da birleşmesi farzdır!

Ayrı ayrı eğilip bükülen cılız çubuklar değil, bir arada sapasağlam çelikten yürekler olmalıyız! Bu ülkenin bayrağını dalgalandıracak olan da biziz, ezanını semalarda yükseltecek olanı da... Gazi Mustafa Kemal'den sonra yok edilen Kemalist devrimi de hepimiz gerçekleştireceğiz yeniden! İşçinin, emekçinin hakkını da hep birlikte savunacağız... En önemlisi, bizi parçalamak isteyen kahpelere karşı, sömürgeciliğin üzerimizdeki oyunlarına karşı toprağımızı ve BAĞIMSIZLIĞIMIZI canhıraş savunacak olan, Deniz Gezmişler, Dursun Önkuzular, Necdet Adalılar, Mustafa Pehlivanoğlular, Nazım Hikmetler, Ziya Gökalpler, Mehmet Akifler, Mustafa Kemal'ler olarak tek tek biziz!..

İster solcu ol ister ülkücü. Kemalist, ulusalcı, muhafazakar, liberal, Türkçü, demokrat... Büyük Ortadoğu Projesi ile senden senin toprağını isteyen namertler kapımıza kadar gelmişken, dün ''cumhuiyetin sonu geldi'' diyenler bugün reis-i cumhurluğa yükselmişken, 43 ilde ''Demokratik özerklik'' seçimleri adı altında bölücülük yapılırken, İmralı'daki bebek katili devletle masaya oturmuş anayasa tartışması yaparken, her gün camilerden şehit cenazeleri kalkarken senin tek görevin hiçbir ayrım gözetmeksizin kardeşlerini yanına alıp bu gidişata bir dur demektir. Vatanın bugün senden beklediği budur!

Sol'a el uzatan rahmetli Türkeş'i, Asala'yı protesto etmek için Taksim'in ortasında kendini yakan Ermeni Artin Penik'i, TÜRK'lüğüyle gurur duyan Kürt kızı Müyesser Yıldız'ı düşün; düşün ve sor kendine, ''daha ne kadar ayrı gayrı olacağız'' diye bir sor! ''Faşist, din düşmanı, yobaz'' diyerek sen KARDEŞLERİNİ dışladıkça bu oyun son bulabilir mi?

Küresel Çete'nin oyununa son verme zamanı gelmedi mi hâla? Bu toprakların binlerce yıldır olduğu gibi sağıyla, soluya, sünnisiyle, alevisiyle, gayri müslimiyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle binbir çeşit rengiyle TÜRK'ün olduğunu göstermenin zamanı gelmedi mi?

Bizi en iyi anlayan, bizi en iyi dinleyen Banu Ablamızın sözleriyle veda ediyorum: ''Kahrolmayın! Kahır zamanı değil…AKIL ZAMANI… Akıl ve bilim diyor ki, bu böyle gitmez!

Bir yerden patlayacak… Anlamayanlar da MECBUREN anlayacak! Bir gün DANK edecek derler ya… Bu kan ve gözyaşı sahipleri, ZORUNLU olarak bir araya gelecek.. O güne hazır olun! Nasıl mı… En yakın çevrenizden başlayın…''

Erhan SANDIKÇI, Atatürkçü Yazılar
En son Erhan Sandıkçı tarafından Cum Şub 01, 2013 0:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

Re: Hey, Alparslan TÜRKEŞ'ten Hepimize Bir Çağrı Var!

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Cum Tem 29, 2011 7:47

Aynen kardeşim. Hep istediğimiz bu. M.Akif Ersoy'un da dediği gibi:

"Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu attıkça yürekler onu top sindiremez!"

Fakat burada belirttiği gibi yüreklerin toplu atması gerek. Herkes aynı hedefe odaklanacak elbet de bu heyecanın, bu mücadelenin organize olması şart. Buna kafa yormalıyız!
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

İletigönderen Beyaz_Hacker » Sal Ağu 09, 2011 9:48

Merhaba,
Ben gazeteci yada yazar değilim. Rahmetli Başbugumuzun yıllaaar önceki bir televizyon konuşması aklıma geldi. Hangi tv oldugu tam aklımda değil. Reklam olmasın diye yazmayacam. Aynen Şöyle diyordu;" Ülkemizde 7 binin üzerinde kayıt dışı yabancı var. Bunlar bunlar batılıların Ülkemize gönderdiği ajanlardır. Bunların maddi güçleri çok büyük. Geldikleri ülkelerde büyük para kaynakları var. Bunlar ilerde devlet dairelerimize girebilir, Ordumuza sızabilir, yazılı ve görsel Medyamızda söz sahibi olabilirler. Bunlar bir ülkeyi içten kuşatmak için yeterli bir sebeptir. Derhal Yetkililerimizin Bunların yerlerini tespit etmeli ve sınır dışı edilmelidir"... demiştir. Taaa o zamnlar yaptığı tespit doğruydu. Şimdi Medyamıza, Ordumuza, İş Dünyamıza, Ekonomimize, Milli eğitimimize, Meclisimize, Her birimimize girmişlerdir. Çok büyük bir Güç var arkalarında. Heleki şu Son seçimde gördük ki; Neyse daha fazla yazmak istemiyorum, içimden geçenler Orucumu Mekruh ediyor." BİR AN ÖNCE BİR ŞEYLER YAPILMALII
Ne Mutlu Bana ki Yaratıldım. Gönlümün Gururudur Bu.Ne esir Oldum,Ne Satıldım. 'lüğümün Şuurudur Bu.
Resim
What A Happy Life For Me That İ Was Created As ATATÜRK İt is The Proud Of My Being . Neither İ Was Hesitated Nor İ Was Sold İt is The Concious Of My Being

Beyaz_Hacker
Kullanıcı küçük betizi
Beyaz_Hacker
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Sal Ağu 09, 2011 10:18

Beyaz_Hacker yazdı:Merhaba,
..." BİR AN ÖNCE BİR ŞEYLER YAPILMALII

İlk hareketin kardeşim, imzanı TURK değil Türkçeleştirmek olsun derim.Bu bile bir niyet göstergesidir. Her adımınla mücadelede olmalısın, olmalıyız!
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Çrş Ağu 10, 2011 3:23

Bu arada Beyaz_Hacker, bir soru sormak istiyorum. Alparslan Türkeş'in "Sağcı mısınız solcu mu?" sorusuna "ikisi de değil, milliyetçiyim" demesi diye bir olay var, doğru mudur? Doğru ise bugünkü ülkücülerdeki izdüşümü nedir? Ülkücülüer bu söze göre mi hareket ediyor?
Sizce?
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

Re: Alparslan TÜRKEŞ'ten Hepimize Bir Çağrı Var!

İletigönderen Beyaz_Hacker » Çrş Mar 23, 2016 17:11

Merhaba aradan uzun zaman geçmesine rağmen,
Sorunuza Cevap verirken Ülkücüler le ilgili kısma cevap verebilirim.
Kendimden örnek vereyim bir Ülkücü olarak.
“Türk'lüğü benimseyen ve Türk Milletine, Türk Devletine hizmet aşkı taşıyan herkes Türk’tür”
Bu toprakların Türk'lere ait olduğunu, Bu topraklarda yaşayanlar bilmeli ve ona göre hareket etmelidir.
Ben ne sağcı ne solcuyum diyemem.
Ben sadece Milliyetçiyim.
Ben'deki Milliyetçilik anlayışı şu çekildedir.
Milliyetçilik: Vatanını sevmektir,
Vatanını seven halkı sevmektir,
Bayrağını Kenci canından daha çok sevmektir,
“Türk milletinden olmak, Türk milletini sevmek ve Türk devletine sadakatle hizmet aşkı taşımak, vatana bağlılık duygusu içinde bulunmak ve Türk Milletinin yükselmesi için elinden gelen her fedakarlığı yapmak ve çalışmak duygusu ve şuurudur.
Bu duygu ve şuuru taşıyan herkes Türk’tür.
Kalbinde yabancı başka bir milletin özlemini, özentisini taşımayan, kendisini Türk hisseden, Türklüğü benimseyen ve Türk Milletine, Türk devletine hizmet aşkı taşıyan herkes Türk’tür.”
Türkçüyüm Ve Milliyetçiyim.
Alparslan Türkeş’teki bu manevi anlayış, ülkücülüğü de bu felsefenin temel öğesi haline getiriyor.
Ben Ülkücüyüm diyen; her ülkücü bu düşüncede hemfikirdir.
Ama bunu Milliyetçiler için söyleyemem.
Bilmem aradığınız sorunun cevabını bu yazı içerisinde bulabildiniz mi?
Ne Mutlu Bana ki Yaratıldım. Gönlümün Gururudur Bu.Ne esir Oldum,Ne Satıldım. 'lüğümün Şuurudur Bu.
Resim
What A Happy Life For Me That İ Was Created As ATATÜRK İt is The Proud Of My Being . Neither İ Was Hesitated Nor İ Was Sold İt is The Concious Of My Being

Beyaz_Hacker
Kullanıcı küçük betizi
Beyaz_Hacker
Üye
Üye

İletigönderen Aytigin Ata » Çrş Mar 23, 2016 17:30

'

Bayrak öpmekle ve ''bozkurt işareti'' yapmakla ve onun bunun şiirlerini okumakla bir ''Alparslan Türkeş efsanesi'' olunabiliyorsa, alın size bir ''Alparslan Türkaneş'' - benim cici kuzinem! :D

AT-TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAĞ!

Resim
En son Aytigin Ata tarafından Cum Mar 25, 2016 7:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
'

'

Kullanıcı küçük betizi
Aytigin Ata
Üye
Üye

İletiler: 107

İletigönderen Beyaz_Hacker » Çrş Mar 23, 2016 21:00

Peki!
Siz'ce yeterli olması gereken nasıldır?
Siz'in Milliyetçilikte Olması gerekenler yada Ben'im anlattığım kavramındaki eksikler hangileridir?
Yada Siz'in gözünüzde olması gereken tasfiri nasıldır?
Elbetteki şekilcilikle olunmayacağı gibi....Heleki "Alparslan Türkeş" hiç olunamaz.
Ama yolunu yol bilip çizdiği yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüdüğümüz ATATÜRK Olunamadığı gibi..
Resim

Beyaz_Hacker
Kullanıcı küçük betizi
Beyaz_Hacker
Üye
Üye

İletigönderen Aytigin Ata » Prş Mar 24, 2016 0:39

ATATÜRK gibi eşsiz ruhlarla hiçbir canlı karşılaştırılamaz. Ne bir Alparslan Türkeş, ne de yıkık dökük zavallı bir Devlet Bahçeli.
Sadece kamera önünde veya kürsü arkasında şov yapmakla, tatlı dilli konuşmakla ''milliyetçi'' olunmaz.
"BAŞBUĞ" ünvanı ATATÜRK'ten başka kimseye layık değildir.
Çünkü ATATÜRK, Tanrı'nın bütün Türklere ve dünyaya armağan ettiği sonuncu TANGRİ KUT ATA KAĞANDIR. Eşi ve benzeri yoktur!
Hele hele Arapın kirli kopya "töresi" ile ''TÜRKLÜK KiMLiĞi'' aranamaz (oysa bakınız: Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli).
Bence ''Milliyetçilik'' anlatılmaz, ama yaşanır, ve vakti gelince pratikte ispat edilir.

'
En son Aytigin Ata tarafından Cmt Mar 26, 2016 7:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kez düzenlendi.
'

'

Kullanıcı küçük betizi
Aytigin Ata
Üye
Üye

İletiler: 107

İletigönderen Erkan Güçiz » Prş Mar 24, 2016 23:54

MHP'Yİ HALA MİLLİYETÇİ BİR PARTİ, TÜRKEŞ'İ DE BAŞBUĞ OLARAK GÖRENLER; ''HABERİNİZ VAR MI, KISAKÜREK İLE TÜRKEŞ ANLAŞTILAR!''

https://www.facebook.com/t2174ha/photos/a.241393319284400.54813.241313655959033/349119245178473/?type=1&theater
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 421

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x