Hisseler tavan... Vatandaş taban... | Yılmaz Özdil

Hisseler tavan... Vatandaş taban... | Yılmaz Özdil

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Tem 04, 2007 13:21

Hisseler tavan... Vatandaş taban...

"Borsa düştü paşam."
Muhtıra için sitem ederken, böyle demiş Başbakan, Genelkurmay Başkanı'na...
"Borsa düştü paşam."

Benim bu monologdan anladığım şu:
Paşa, borsa işinden anlamıyor!
Anlasaydı eğer... "Düştü" dendiğinde, "e hemen alalım o zaman" demesi lazımdı.

Çünkü nedir borsanın raconu?
Düştü... Al.
Çıktı... Sat.
Keriz silkeleme yani.

Şaka bir yana...
Şehit düşüyor, tık yok.
Borsa düşüyor, panik.
"Devlet yönetimi diye buna derim ben" diye yazıyordum ki, telefonum çaldı...
Müzeyyen teyze.
Tanımıyorum hiç.
Ankaralı. 60 yaşında.
Ağlıyor.
Gazetenin santralını aramış, tesadüfen bir arkadaşıma bağlanmış, o da bana bağlamış.
Anlattı...

Gecekonduda oturuyor. Virane. Çatı yok. Naylonla örtmüşler. Gece fare giriyor. "Uyuyamıyorum" diyor, "korkudan..." Buzdolabı yok. Eşi, 70 yaşında. Emekli. Maaş, 420 lira. Çalışamıyor. Çünkü hem yaş 70, hem 4 tane ameliyat geçirmiş, üst üste. Fıtık, basur, mide, katarakt. Bitmedi... 2 ay önce, Ulus'ta otomobil çarpmış. Kırık... 40 gün alçıda kalmış. Topallıyor. Anca camiye gidebiliyor, sürüye sürüye. Evlat, 3 tane. Biri 40'ında. İşsiz. Sigortasız. Evlenmiş, parasızlıktan hır çıkmış, boşanmış. Torun var, 10 yaşında, Müzeyyen teyze bakıyor. Öbür oğlan, 26 yaşında, o da işsiz, sigortasız. Amelelik, bulaşıkçılık, o gün ne bulursa... Çoğu gün bulamıyor. Anasına çok kızıyor, belediyenin verdiği makarnaları aldığı için... "Biz dilenci değiliz" diyor, "alma şunları..." Haysiyet böyle bir şey. Paran yok diye, azalmıyor... Yardım kamyonu gelince, evden çıkıp gidiyormuş, görmesin diye... Üçüncü oğlan, gurbette, İzmir'de. İyi kötü bir işi var ama, asgari ücret, kredi kartından batmış zaten...
Gün yüzü görmemiş Müzeyyen teyze.
70'lik hasta eş, 2 işsiz evlat, 1 torun.
6 boğaz, 30 gün, 420 lira.

"Senin için n'apabilirim ana" diyorum.
"Hiç oğlum" diyor...
"Televizyonda gördüm, arıyorlar hep böyle, anlatıyorlar, ben de aradım işte."

Ekonomi kanatlandı.
Milli gelir rekor kırıyor.
İşsizlik azaldı.
Dolar milyarderlerimiz arttı...
Başbakan, broker gibi; borsanın iniş çıkışıyla yakından ilgileniyor.
Genelkurmay Başkanı'na, İMKB Başkanı muamelesi yapılıyor.

Vatandaş Müzeyyen, yukarıda adı geçen Cumhuriyet'in başkentinden arıyor... Anlatıyor.

Yılmaz Özdil, 04.07.07
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Hasta » Çrş Tem 04, 2007 13:25

:( Bazılarında utanma yok ki,anlasınlar açın halinden... :?
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Ram » Çrş Tem 04, 2007 14:07

Bu günler de geçecek...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen MedceziR » Çrş Tem 04, 2007 14:56

Kalemine sağlık Yılmaz Özdil ne yazikki yine doğruları yazmış. Türkan abla sağolasın..
Bu günler de geçecek...

İnşAllah...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Veled » Çrş Tem 04, 2007 22:38

Türk-Kan, sağol abla ne oluyorsa vatandaşlarımıza oluyor işte bu hükümete kinim o kadar büyük ki :x bu günlerde geçecek inşallah
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x