Hüseyin Üzmez'e af girişimi

Genel & Güncel Konular

İletigönderen önder kadan » Prş Eki 16, 2008 16:26

Resim

TCK’da yapılacak düzenlemeler için oluşturulan komisyonda şok öneriler ele alındı. Bursa’da tutuklu bulunan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’ı de kurtaracak öneriler arasında, cinsel istismar suçlarında yaş sınırının 14’e çekilip mağdur yerine ailesinin şikayetçi olma şartının aranması istendi. CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman “Bu düzenleme Hüseyin Üzmez’e af getirir. Dünyayı başlarına yıkarım” dedi.

Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyonunda, Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) şok değişiklikler öngören düzenlemeler gündeme getirildi. Bursa’da tutuklu bulunan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’ı de kurtaracak öneriler arasında, tecavüzcülerin evlenmeyi kabul etmeleri halinde, ceza almaktan kurtulması ve cinsel istismar suçlarında yaş sınırının 14’e çekilip mağdur yerine ailesinin şikayetçi olma şartının aranması istendi. CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman “Bu düzenleme Hüseyin Üzmez’e af getirir. Gündeme alırlarsa dünyayı başlarına yıkarım” dedi.
CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, bir süre önce, 12 yaşından küçük çocuklara karşı cinsel istismar suçunun işlenmesi halinde, sanıklara 15-22 yıl arasında hapis cezası verilmesini öngören bir kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Adalet Bakanlığı da TCK’da kapsamlı değişiklikler yapılacağını ve bir komisyon oluşturulduğunu, Arıtman’ın teklifinin de bu çerçevede değerlendirileceğini bildirdi.

KOMİSYONDA ŞOK ÖNERİLER

Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon ilk toplantısını yaptı. Bu toplantıya, Bakanlığın Kanunlar Kararlar Dairesi ,Yargıtay’ın tecavüz davalarının karara bağlandığı ilgili dairesi, Çocuk ve Aile Mahkemeleri temsilcileri, Adli Tıp ve Ankara Barosu’ndan avukatlar ile SHÇEK yöneticileri katıldı. Komisyonda Ankara Barosu Çocuk Hakları Kurulu Başkanı Avukat Türkay Asma da yer aldı. Komisyonda şok öneriler gündeme geldi. Aynı zamanda CHP’li Arıtman’ın hazırladığı kanun teklifine danışmanlık da yapan Asma bu konuda GAZETEPORT’a şu açıklamayı yaptı:

‘’Bizi Adalet Bakanlığı davet etti. İlk gün TCK’nın 104’ncü maddesinde yapılması öngörülen değişiklikler tartışıldı. TCK’da “Reşit olmayan ile, cinsel ilişki suçunu’ düzenleyen bu maddenin ilk fıkrası uyarınca, cebir ve tehdit-hile olmaksızın 15 yaşını bitirmiş mağdurun şikayeti üzerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Yargıtay temsilcisi ‘Hakimlerin karşısına 14 yaşında kucağında bebekli kızların davaları geliyor. Aile mağdur, tecavüzcü cezaevinde’’ diyerek bu maddeyi eleştirdi. Maddedeki ‘mağdurun şikayeti’ ifadesinin yerine anne ve babanın şikayetinin aranmasını istedi. dedi. Ancak bu görüş kabul görmedi.”

14 YAŞ VE ÜZMEZ

Gündeme gelen bir başka değişikliğin de aynı fıkradaki 15 yaş sınırı olduğunu anlatan Asma, “ Yargıtay temsilcisi, hiç gündemde yokken 15 yaşın 14’e çekilmesini önerisinde de bulundu. Bu çok garibime gitti. Sonra Hüseyin Üzmez olayını hatırladım, birden puzzlenin parçaları tamamlandı’’ diye konuştu. Hüseyin Üzmez, 14 yaşındaki bir kıza cinsel istismar suçundan, mağdurun şikayeti üzerine tutuklanmıştı. Önerilen değişiklik ile yaş sınırı 14’e çekiliyor ve mağdur yerine ailesinin şikayeti geçerli kılınıyor. Toplantıda ayrıca tecavüzcülerin evlenmeyi kabul etmeleri halinde ceza almaktan kurtulmasına olanak tanıyacak değişiklik yapılması da istendi. Bu düzenleme yapılırsa daha önce olduğu gibi kadınlar tecavüzcüleri ile evlenmek zorunda kalacak.

DÜNYAYI BAŞLARINA YIKARIM

Komisyonda eşine tecavüz eden kocaların hapis cezasından kurtulmaları da önerildi. Buna göre eşe tecavüzün cezasının erteleme ve para cezasına çevrilmesi planlanıyor. CHP’li Arıtman “AKP bu değişiklikleri uygun zamanda gündeme getirmek istiyor. Düzenlemeler çok açık. Bunlardan biri Hüseyin Üzmez’i kurtarma yasasıdır. Eğer bu düzenlemeyi Meclis’e getirirlerse, dünyayı ayağa kaldırırım. Annelere çocukların geleceği için çağrı yapıyorum, çocuklarınızı AKP’ye emanet etmeyin” dedi. İlköğretim 8. sınıf öğrencisi B.ǒye (14) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, Mudanya Asliye Ceza Mahkemesi’nce tutuklanmıştı. B.Ç, annesi Livaze ǒnin de tutuklandığı operasyonun ardından devlet tarafından koruma altına alındı ve Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurda yerleştirildi. Üzmez, TCK’nın “Çocukların cinsel istismarı” suçunu içeren ilgili maddelerince yargılandığı davadan halen tutuklu bulunuyor.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
önder kadan
Üye
Üye

İletiler: 46

Re: Hüseyin Üzmez'e af girişimi

İletigönderen Türk-Kan » Prş Eki 16, 2008 18:13

Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon yazdı:Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'i de kurtaracak öneriler arasında, tecavüzcülerin evlenmeyi kabul etmeleri halinde, ceza almaktan kurtulması ve cinsel istismar suçlarında yaş sınırının 14’e çekilip mağdur yerine ailesinin şikayetçi olma şartının aranması istendi.

ABDullah'in aldiginda Hayrünnisa da 14'ündeydi, degil mi... :hmm: Sübyanci din tüccarlari!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Prş Eki 16, 2008 20:56

akpnin sapiklari bitmez.buda sapik kurtarma oprasyonu bir savci ozde bu sapiga kiralasinlar..ne devlet ama sapik hirsiz hain kacakci borsaci kumarci bolucu satici pazarlamaci yalanci bilumum burjuva pisligi mevcut aklima geldikce igreniyorum.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Çetin Taş » Cum Eki 17, 2008 0:45

Akıl ve fikir belden aşağı olursa türbanda fayda etmez,çarşafta...
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen kaye » Cum Eki 17, 2008 0:48

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’ı de kurtaracak öneriler arasında, tecavüzcülerin evlenmeyi kabul etmeleri halinde, ceza almaktan kurtulması ve cinsel istismar suçlarında yaş sınırının 14’e çekilip mağdur yerine ailesinin şikayetçi olma şartının aranması istendi.

Evlenmeyi kabul etmeleri halinde cezadan kurtulmak mı!!
Hem de mazlumun değil, mütecavizin evliliği kabul etmesi durumunda ceza yok olacakmış..
Ya bu tamamen tecavüzcüyü cezalandırmayı bırakın, ödüllendirmek değil mi!!
Bu tecavüze uğrayan, hayatı alt üst olan kimseyi, bir kere daha tecavüzcüsüyle evlendirerek cezalandırmak değil mi!!!
Birisini gözüne kestirsin, kız istemezse ya da ailesi vermezse kaçırsın, sonra da mükafatı evlilik olsun..
Aman Yarabbi...
Sonra yaş sınırının 14'e çekilmesi ne demek, "yaş" ne demek daha doğrusu! Bu işin yaşı mı olur!!!
Zaten zina da suç olmaktan çıkmış, her türlü sapıklık, gayri meşruluk serbest..
Sigara içersen kapalı mekanda, suç ama...
Ne alaka demeyin lütfen, demek ki bir nefes sigara kadar değeri yok bayanın, ahlakın, ailenin, çocuğun, dinin!!!
...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 17, 2008 16:03

Bunu önerenleri açıklayın!

Adalet Bakanlığı’nın oluşturduğu komisyonda evlenme yaşını 14’e indiren, tecavüzcüyle evlenme durumunda cezanın ortadan kalkmasını sağlayan ve tecavüzde şikayet yaşını 14’e indiren yasa değişikliği teklifine kadın derneklerinden çığ gibi bir tepki var. TCK Kadın Platformu Sözcüsü Avukat Hülya Gülbahar Gazeteport'a “Türkiye kadın hareketi bu yasamaya izin vermeyecek” açıklamasını yaptı.

FEMİSTLER BASTI, O ZAMAN YAPAMADIK, ŞİMDİ YAPALIM

Gülbahar devamla şunları söyledi:

“Evlilik ve tecavüzde şikayet yaşını 14’e indirmeyi amaçlayan yasa tasarısını hazırlamak için Adalet Bakanlığı’nda bir toplantı yapılmış. Bu toplantıda kimliği açıklanmayan AKP’liler, “Biz bu değişikliği 2005’deki yeni TCK’ya koymak istedik ama o zaman feministler Adalet Komisyonu’nu bastı ve istediğimiz yapamadık. Bunu şimdi yapacağız” demişler. Şimdi buradan soruyorum. Bunu söyleyen AKP’liler kimlerdir. Açıklansın. Hangi toplantıyı, hangi feministler basmıştır, açıklansın.

Hükümet şimdi 14 yaş tasarısını gerçekleştirmek istiyor. Evlilik yaşı 14’e indirilecek ve tecavüz durumunda şikayet yaşı da 14 olacak. Bu tasarının Hüseyin Üzmez’i kurtarmak için hazırlandığı söyleniyor. Hükümet 2005’de de karısını döven Halil Ürün için bir değişiklik yapmak istemişti. Eski AKP Milletvekili Halil Ürün karısını dövmüş ve el kemiklerini kırmıştı. O zaman TCK yeni yürürlüğe girmişti ve aile içi şiddet res’en de soruşturulabilir hale gelmişti.

HALİL ÜRÜN'Ü KURTARMAK İSTEMİŞLERDİ

AKP Halil Ürün’ü kurtarmak için aile içi şiddet hakkında soruşturmayı şikayete bağlamak istedi. Ama o zaman buna karşı direndik, olmadı, yapamadılar. Şimdi de evlilik yaşını ve tecavü durumunda şikayet yaşını 14’e indirmek istiyorlar. Yani, 14 yaşını geçen bir kız tecavüze uğrarsa ve kendisi şikayet etmezse, hakkında res’en soruşturma açılmayacak. Türkiye kadın hareketi buna izin vermeyecek. Ben şu anda TCK Kadın Platformu sözcüsü olarak konuşuyorum. TCK Kadın Platformu bünyesinde, KADER ve Mor Çatı da dahil olmak üzere tüm kadın dernekleri temsil ediliyor. AKP kadınlar üzerinde erkek egemenliğini ortadan kaldıran yasaları hiçbir zaman hazmedemedi. Biz aile içi tecavüz kavramını getirdik, onlar komisyonda bizimle, “Ne yani, gece uyanınca şehvetimi karımın üzerinde gideremeyecek miyim?” dediler. Biz de, “Kadın istiyorsa evet. Kadının böyle bir fantezisi varsa, evet ama kadın istemiyorsa bu tecavüze girer dedik. Ama bu yasaları hiç hazmedemediler”

14 YAŞ SINIRI YASALARA AYKIRIDIR

Hülya Gülbahar ile konuşmamız esanasında yanında bulunan ve Gülbahar ile birlikte Hükümet’in hazırladığı yasa tasarısı üzerinde çalışan akademisyen Leyla Pervizat ise, GAZETEPORT’a şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye uluslarararası Çocuk Hakları Konvansiyonu’nu imzalamıştır. Dünyada bu konvansiyonu imzalamayan sadece Somali ve ABD vardır. Geri kalan tüm dünya ülkelerinin imzaladığı bu konvansiyona göre evlenme yaşı 18’in altına indirilemez. Kızlar 18 yaşına kadar yetişkin değil, çocuk olarak kabul edilmektedir. Keza, tecavüz suçunun cezai tatbikata uğramasının şikayete bağlı hale gelmesi için 14 yaş sınırın getirilmesi de söz konusu konvansiyona aykırıdır. Uluslararası Çocuk Hakları Konvansiyonu’na göre, kız çocuklar 18 yaşına kadar, hatta, aileden de önce devlet koruması altındadır ve kendileri şikayetçi olmasa da tecavüze uğradıklarında res’en soruşturma açılması gerekir. Anayasamızın 90. Maddesine göre de, Türkiye imzaladığı uluslar arası sözleşmeleri yasama süreçlerinde dikkate almak zorundadır.”

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Cum Eki 17, 2008 19:21

diger basliklarin icinde abd secimleri ne getirir diye bir soru vardi bizim meclis kisilere uygun yasalarla mesgulken adamlar dunyayi yonetmek ulkelerini daha iyi duruma getirmek icin ne yapabilirizi dusunuyor,bizim siyasiler ise nasil iktidarimizi surdururuz diye calisadursunlar bakalim. bizde salak salak bize ne getirir diye soruyoruz.bu baslikla ilgilide hukumetin ugras alani 13 yasindaki sabilere kadar indi ise yuh diyorum yuh.ahlaksiz sigir suruleri.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Tsigalko » Cum Eki 17, 2008 23:54

Bu durumu insan olarak utanarak okuyorum.Bir kadeh içki içerken ben içinden af dileyerek içiyorum bu namussuz şerefsiz bir kızın namusu ile oyunuyor ve bunu resmi olarak yasalaşdırmaya uğraşıyor yandaşları.
Şu mantığa bak;
Bi Şerefsiz benim kardeşimin namusu ile oynuyor benim kardeşim istemeden o şerefsiz ile evlenmek mecburiyetinde kalıyor ben böyle yasanın.Şeriat(İran'da uygulanan) rüzgarları değil şeriat(Iran'da uygulanan) ufak ufak uygulanmaya başlanıyor.
Bunlar Müslümansa ben Müslüman değilim.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen kaye » Cum Eki 17, 2008 23:56

Tsigalko yazdı:Bunlar Müslümansa ben Müslüman değilim.

Sen müslümansın Tsigalko...

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen önder kadan » Cmt Eki 18, 2008 12:12

tepkiler üzerine dün Adalet Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı."Bakanlığlımızda bu kouyla ilgili hazırlanmış bir kanun tasarısı taslağı da bulunmamaktadır." Arkadaşlar bunlar ne söylüyorsa tam tersi çıkmıyormu.onun için bu tasarı çıkarsa şaşmamak lazım.daha fazla tepki gösterelim.
Kullanıcı küçük betizi
önder kadan
Üye
Üye

İletiler: 46

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x