Hz. Muhammed bugün yaşasaydı nasıl giyinirdi

Genel & Güncel Konular

Hz. Muhammed bugün yaşasaydı nasıl giyinirdi

İletigönderen Sema » Çrş Mar 14, 2007 16:37

"Her şeyden önce Hz. Peygamber, hiçbir zaman kendine özel bir din adamı kıyafetiyle dolaşmamıştır. Onu içinde yaşadığı toplumdan ayıran özel bir kıyafeti asla olmamıştır. Bu konuda kendini toplumdan ayırmamıştır. Ömrü boyunca Ebu Cehil nasıl giyiniyorsa öyle giyinmiştir. Demek ki Peygamber bugün yaşasaydı, hangi toplumda yaşıyorsa o toplumun genel, yaygın ve makul kıyafeti neyse öyle dolaşacaktı. Onu kıyafet bakımından halkından ayıramayacaktık. Onun bu konudaki sünneti budur."

:arrow: Yazinin tamamı icin tiklayin
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye
 
İletiler: 710
Kayıt: Çrş Şub 21, 2007 18:03
Konum: Istanbul

İletigönderen Ram » Çrş Mar 14, 2007 17:39

Sema, teşekkürler.

Konu şu aslında, ya da ben buraya getirmek istiyorum; bugün baş örtüsü yasağı var. Olmaması lâzım. Tıpkı adına türban koyup siyasi bir simge haline getirlmemesi gerektiği gibi. Peki o dönemdeki bir kadın, meselâ Hz. Ayşe, bugün yaşasaydı, acaba nasıl giyinirdi¿? Kara çarşaf mı giyerdi sizce¿? Yoksa toplumca kabûl görmüş, na-mahrem sayılmayan giysiler mi¿? Ya da başını örter miydi, örterse siyasi bir simge şeklinde örter miydi¿? Buna alet olur/kanar mıydı¿?

Tamam kabûl ediyorum, toplum zıvanadan çıktı, başta ülkemiz toplumu. Dün imkânsız olan, hayâl bile edemeyeceğimiz şeyler, bağıra-çağıra konuşuluyor. Şebnem Scheffer bakire mi¿? Hadi bakalım!.. Yetmiyor Mossadım Ağarımla birlik oluyor elin soğan cücüğü kılıklı bilmem nesi... Kimisi Jet-ski'ye binerken, kimisi de motor hocalık yapıyor.

Neyse, uzatmayacağım çok malzeme var. Her şeyin orta yolu vardır. Ve orta yol her zaman en iyi çıkış noktasıdır toplumlar için.

Kara çarşafı çıkar! Aynı zamanda, üstünü giyin!
Adına "türban" koyduğun baş örtüsünü siyasete alet etme, ibadetini teşhir etme! Aynı zamanda, müstehcen mevzuları bağıra/çağıra konuşup milletin sinirlerini germe, teşhircilik yapma!Laik düzenin kurallarına göre, Meclis'e türbanla giremezsin! Aynı zamanda Meclis'e ahlâksızlar da giremez!

Şimdi aklıma bir şey geldi de, bütün bu kötü hareketlerin hiç biri bize, kültürümüze ait değil. İnancımıza da aykırı. Kimler soktu içimize bunları¿? Sadece bize de değil, birçok yere/kültüre/millete...

Düşünüyorum da, Güneş artık Batı'ndan doğuyor!..
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 15, 2007 8:13

Sema, cok tesekkürler :wink:

Ram, mirim mükemmel yorumun icin tesekkürler. Asil "sünneti" anlamayip sekilcilikle ugrasanlar bir gün "uyanacaklar" mi acaba?... :?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x