Hz. Muhammed'e Ağır Hakaret

Genel & Güncel Konular

Hz. Muhammed'e Ağır Hakaret

İletigönderen Efe » Sal Oca 15, 2008 2:00

Avusturya'nın Graz kenti belediye başkan adayı Winter, Peygamber Efendimiz'e "çocuk tacizcisiydi" diyerek hakaret etti.

Graz'da yapılacak belediye seçimleri öncesi, yeni yıl dolayısıyla Steiermark Eyaleti'nin başşehri Graz'a bağlı Schwarzl kentinde siyasi partiler arasında gerçekleşen geleneksel buluşmada FPÖ'lü başkan adayı Susanne Winter, İslam'a ve Peygamber Efendimiz'e hakaretler içeren sözler sarfetti.

Aşırı sağcı politikacı, "Muhammed, bu adam altı yaşında bir çocukla evlendi. Eğer bugünkü sistem olsaydı çocuk tacizcisi olurdu" ifadelerini kullanarak Müslümanların peygamberine dil uzattı. İslam karşıtı Winter bununla da yetinmeyerek ağır hakaretlerine, "İslam totaliter bir yönetim sistemidir. İslam nerden geldiyse oraya aittir. Yani, Akdeniz'in arkasında kalmalıdır" diyerek devam etti ve Avusturya'ya Müslümanların yerleşmesini "gizlice yaklaşan bir İslam Tsunamisi" olarak tanımladı.

Geleneksel buluşma gününe katılan diğer bütün parti üyeleri, Winter'in bu hakaret içeren açıklamalarına şiddetle tepki gösterdi. Muhafazakâr Avusturya Halk Partisi'nden (ÖVP) olan Graz Belediye Başkanı, "Graz'ın dinler arası diyaloğa ve güce ihtiyacı vardır, böyle provokatif zıtlaşmalara değil" derken, Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPÖ) Graz ili Başkanı Karl-Heinz Herper, FPÖ'nün dinlerarası barışı zedelediğini ve karşı çıktığı İslam inancının 1912'den beri Avusturya'da resmi din olarak tanındığını kaydetti.

Avusturya'nın Geleceği İçin Birlik Partisi'nin (BZÖ) belediye başkan adayı Gerald Grosz ise, bu hakaret dolu sözlerin kabul edilebilir bir karşılaştırma olmadığını ve FPÖ'nün sokak kavgasını körüklediğini dile getirdi.

Kaynak

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen Ram » Sal Oca 15, 2008 8:04

Müslümanlardan oy alabilecklerini bilseler, Hazreti Peygamber'e öyle methiyeler düzerlerki, akıllara durgunluk gelir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen erenus » Sal Oca 15, 2008 9:45

Türkler ilim ve ilim adamlarına verdikleri önemin sonucunda; “İbn-i Türk, Harezmi ve Birunî gibi bilginleri bilim alanında Farabi ve İbn-i Sina’yı akılcı felsefede, Ahmed Yesevi, Sarı Saltuk, Yunus ve Mevlana gibi düşünürleri de tasavvuf felsefesinde yetiştirmişlerdir”. Moğolların Selçukluları yenip, Anadolu da başlattığı şiddet ve korku döneminde Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Mevlana gibi düşünürler insanları sevgiye, kardeşliğe, birliğe davet etmiştir.

Özellikle “Gel ne olursan ol gelğ ister putperest, ister ateşe tapan Mecusi, Kafir olsan da gel..” “Hacetler Kıblesiyim ben, gönlüm kıblesiyim, Cuma mescidi değilim, insanlık Mescidiyim ben” diyen Mevlana çağımızda bile en çok ihtiyaç duyulan insan sevgisi ve hoşgörüsünün en güzel örneğini sergilemiştir.

12 Aralık 1452’de Kiliselerin birleşmesinin resmen ilan edilmesi merasiminde, Doğu Romalı Lukus Notoras, Papa’yı temsil eden Kardinal İzodor’a; “Konstantaniyye sokaklarında Kardinalin şapkasını görmektense, Türk’ün kavuğunu görürüm” demesi bu konuda başka bir örnektir.

Özetle Türkler her zaman dinlere ve insanlara saygı göstermişlerdir medeniyetin beşiği diye geçinen ve sadece avrupadaki belli kesimlerden oy almak icin her şeyi yapabilecek bu insanlar söyledikleri ile sadece kendilerini küçültmekteler. :evil:

Konuyu Atatürkün aşağıdaki sözleri ile bitireyim.

Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşü ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamağa çalışıyoruz. Kaste ve Fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermiyeceğiz."

Bunlar kendini bilmez densizlere kapak olsun beş taş oynamıyoruz 8)

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen MedceziR » Çrş Oca 16, 2008 12:30

Türkiye'de bazı kimselerde de duymuştum bu lafı. Yani ima etmişlerdi. Hatta bu sitede de eskiden biriyle tartışırken bu konuyu ima etmişti.
Ne diyelim Allah iflah etsin...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen shadow39 » Çrş Oca 16, 2008 19:42

Hic dert etmeyin.Allah herkesin hakettigini verir
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Oca 20, 2008 23:26

Olaya iki yönden yaklaşıyorum.Müslümanların peygamberine hakaret eden kişiler hakareti hak ederler.Bu konuda söyleyecek bir şey yok.Bu 1.
Allah tarafından gönderildiğine inanılan 3 büyük dinin kitaplarını okuyup karşılaştırdığımızda ilginç benzerlikler ve ilginç farklılıklar görürüz.Bu dinlerin peygamberleri ile ilgili kutsal kitaplar haricinde yazılan kaynakları okuduğumuzda yine peygamberler ile ilgili de ilginç,inanılmaz iddialar ile karşılaşırız.Bu iddiaların gerçek ya da yanlış olduğuna inanmak elbette nereden okunduğuna ve kimin tarafından yazıldığına doğrudan bağlıdır.
Okuyun arkadaşlar,bol bol okuyun.Falanca böyle dedi,filanca böyle dedi,şundan böyle duydum,bundan öyle duydumu bırakın.Okuyun ve Allah'ın verdiği beyni kullanın.Hiçbir önyargı,hiçbir dogma mantığınızın süzgecini tıkamasın.Bu da 2.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x