Bu köşede dün yayımlanan yazımızın başlığı neydi?..
ETÖ ile PKK...
PKKyi biliyorsunuz, ETÖnün açılımı şöyle:
Ergenekon Terör Örgütü...
*
Ergenekon yargılamasının 40ıncı duruşmasında Doğu Perinçekin sorgulaması başladı...
Gürültü patırtı arasında belki çoğu kişinin gözünden kaçmıştır diye Perinçekin savunmasından bir küçük kesiti bugün sizlere sunmak istiyorum...
İddianamenin 277, 278 ve devamıyla 1525inci sayfalarında savcılar Türk Silahlı Kuvvetleri subaylarının Doğu Perinçekin organizesi ve referansıyla Barzani ve Talabaniye 24 bin silah verdiklerini, bu silahların 6 bininin yine Türk subayları tarafından PKKye teslim edildiğini yazmışlar...
Kanıt?..
Tuncay Güneyin açıklaması..
(Mülakat, sayfa 39 ve devamı, s. 111 vd.)
*
Peki, Doğu Perinçek savcıların bu iddiasına karşı kendisini nasıl savunmuş?..
Aynen aktarıyorum:
Bu konularda uzman olan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. General Servet Cömert ile yaptığımız hesaba göre 24 bin silah 120 ton ağırlığındadır ve (...) en az 12 TIRla götürülebilmekte, TIRların büyüklüğüne göre bu konvoy 20 TIRa kadar çıkmaktadır; konvoyun boyu 1.5-2 kilometredir.
*
Perinçek savunmasını sürdürüyor:
Sayın Mahkeme,
Düşünebiliyor musunuz, Tuncay Güneye göre, Türk subaylarının marifetiyle (...) 2 km. boyunda 20 TIRlık bir konvoyla Irakın kuzeyine silah götürüyor!!!
...........................
Genelkurmay Başkanlığı avukatımız Hüseyin Gökçearslanın başvurusu üzerine, 20 Mayıs 2008 günlü yazısıyla bu haince suçlamanın tamamen asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirmiştir! Genelkurmay Başkanı namına imzalanan bu yazı Adli Müşavirlik 3050-37-08. O.Ö. 90017316 sayısını taşımaktadır.
Bu Genelkurmay Başkanlığı yazısını mahkemenize bir kez daha sunuyorum.
*
Ne var ki iş bu noktada bitmiyor...
Perinçekin savunmasını okumayı sürdürelim...
*
Evet, bir kez daha!
Çünkü iddianame yazılmadan önce bu resmi yazı Ergenekon Savcısı Zekeriya Öze verilmişti. Dahası Tuncay Güney, Kuzey Iraka silah konusunda yalan söylediğini televizyonlardan bangır bangır defalarca söyledi. (Saygı Öztürk, Belgelerle Ergenekon, sayfa 60 vd.)
Ancak Zekeriya Öz Genelkurmay Başkanı namına yazılan yazıya iltifat etmemiş, Tuncay Güneyin yalan söyledim beyanını da samimi bulmamış, 2001 yılındaki alçakça ve haince yalanını iddianamesine inatla ve ısrarla döne döne yazmıştır.
*
Doğu Perinçekin savunması bu ve buna benzer örneklerin çoğaltılmasıyla sürüyor...
Ancak Ergenekon tertibinde TSKye kurulan büyük tuzak artık ortalığa dökülmüştür...
ETÖ ve PKK...
TSKde yuvalanmış ETÖ görevli Türk subayları aracılığıyla ve özellikle PKKyi silahlandırıyormuş...
ETÖ, terörü sürdürmek için PKK terörünü besliyormuş...
Neden?..
Darbe ortamı oluşsun diye...
*
Ancak bu iddianın 2450 sayfalık bir iddianamenin omurgasına dönüşmesi ve yargının bu tertibe alet edilebilmesi, Türkiyenin ne büyük bir tehlike altında bulunduğunu da gösteriyor ve sergiliyor..
Türk ordusunun PKKyi silahlandırdığı iddiasına anayasaya göre üçüncü kuvvet olan yargı nasıl alet edilebilir?..