Ihsan Dogramaci goruntulerini hatirlayan/bilen?

Belgeseller buraya

Ihsan Dogramaci goruntulerini hatirlayan/bilen?

İletigönderen trambolin » Pzr Kas 18, 2007 18:50

Selamlar,

Oncelikle turkce karakterleri kullanamadigim icin ozur dilerim. Uzun zaman once Ihsan Dogramaci ve Kenan Evren'in YOK hakkinda oldugunu sandigim ancak tam hatirlayamadigim bir goruntusunu hatirliyorum. Hayrettir, cok sonra, ama sanirim 4 5 yil once, nasil olduysa Nazli Ilicak'in bir programinda bir daha verildi. Surekli ariyorum ancak bir turlu bulamadim.

Hayal meyal hatirladiklarim Ihsan Dogramaci'nin elleri belinde gulumseyerek Kenan Evren'e birseyler anlattigi ve orada bulunan diger kisiler (ki buyuk ihtimalle kurucu YOK uyeleri hazirolda bu iki zat-i muhteremin konusmasinin bitmesini bekliyor). Sarfedilen bazi sozler aklima kazinmis durumda ama tekrar seyredip emin olmak istiyorum.

Eger bu basligi uygunsuz bir bolume actiysam da kusurumu mazur gorun, bir miktar acemilik var.
Kullanıcı küçük betizi
trambolin
Üye
Üye

İletiler: 23

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Kas 19, 2007 2:22

trambolin, umarim aradiginiz görüntüler bunlardir: (belgeselin tamami yakinda eklenecektir)

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Pzt Kas 19, 2007 2:37

Türk-Kan, hay sen çok yaşa mirim. Ben de koyacaktım ama, yine hızını gösterdin. :artis:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen trambolin » Pzt Kas 19, 2007 21:55

Hiziniz akillara durgunluk veriyor gercekten. Bu arada istegimde edebi acidan biraz kotu olmus ama idare edin. Bu goruntulerin uzun halini yayinlamislardi ve hayati cumleler sarfetmisti bu muhteremler. Ancak neyse bu bile yeter, simdi daha iyi hatirliyorum. Nedense YOK geyigi cok sevilir, 12 Eylul'den bahsetmek cok modadir, ama kimse bu goruntuleri vermek istemez, veya o donemin kose taslarindan bahsedilmez, hep bir 12 eylul mevhumudur gider. Tipki trafik canavari gibi : kimse sofor 3 kisiyi oldurdu demez, trafik canavari 3 can daha aldi denir.

Tekrar tekrar, Ellerinize saglik, tesekkur ederim...
Kullanıcı küçük betizi
trambolin
Üye
Üye

İletigönderen trambolin » Pzt Kas 19, 2007 21:59

"Bir yandan universitelerden gelen uyeleriyle, bir yandan universite disindan gelen SECKIN (!!) uyeleriyle..."

TRT ye gidip satin almak lazim bunlari aslinda, her gun bir doz izlemek lazim.
Kullanıcı küçük betizi
trambolin
Üye
Üye

İletigönderen AFYONLU » Prş Kas 29, 2007 0:39

Belgeselin tamamını bekliyoruz

Kolay gelsin
Vur yiğidim, köpeklere sakın ola acıma
Onlar nasıl kıydı öğretmene bacıma
Zaman yaklaşıyor, vakti yakın öcüme
Köpekleşen beyinlere kanlı kurşun sıkılsın
Zalim Gabar, Kahpe Cudi yıkılırsa yıkılsın...
Kullanıcı küçük betizi
AFYONLU
Üye
Üye

İletiler: 52

Şu dizine dön: Belgesel Filmler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x