İki kadın

Genel & Güncel Konular

İki kadın

İletigönderen |Cansu| » Cum Kas 09, 2007 9:25

Resim

İKİ KADIN
Şehidin eşi yetimleriyle gözyaşı döküyor teröristin eşi vekil olup TBMM’ye giriyor

Tunceli’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bahtiyar Şimşek’in, Kırşehir’in Kaman ilçesinde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanırken, DTP 2’nci Olağanüstü Kongre için Ankara’da toplanmıştı.

İntikam yemini etti
Çocukları İlker (4) ve Alper (2), tören alanında şehit eşinin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu başında metanetini koruyarak ayakta durmaya çalışan Selda Şimşek, terör örgütü PKK’ya en büyük acıyı yaşatmak için oğullarını da asker yapma kararı aldı...

Kırmızı şal
PKK’lı terörist Salman Kurtulan’ın karısı DTP Milletvekili Fatma Kurtulan tam da bu sırada kongrede gösterişli makyajı, yapılmış saçlarıyla gülücükler saçıyordu...

Şehit eşinin yüreği yanıyor
Selma Şimşek’ten PKK’ya: Ben size en büyük acıyı çocuklarımı da asker yaparak göstereceğim

Tunceli’de terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bahtiyar Şimşek, Kırşehir’in Kaman ilçesinde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Kaman Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen cenaze törenine, ellerinde Türk bayraklarıyla katılan yaklaşık 10 bin kişi, bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehit Şimşek’in eşi Selda Şimşek (19), çocukları İlker (4) ve Alper (2), tören alanında şehit Bahtiyar Şimşek’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu başında dimdik ayakta durmaya çalıştı. Terör örgütü PKK’ya en büyük acıyı çocuklarını yine asker yaparak göstereceğini belirten Selda Şimşek, şunları söyledi: “Ben size en büyük acıyı çocuklarımı da asker yaparak göstereceğim. Kökünüzü kazıyacağız. İki tane daha asker yetiştiriyorum. Ağlamıyorum.”

PKK’lı karısı Ankara’da mutlu
Terörist eşine ilişkin soruları yine cevapsız bırakan Kurtulan, DTP kongresinde etrafına neşe saçtı

Kocası azılı terörist çıkan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan dün Ankara’da partisinin İstiklal Marşı okunmayan kongresine katıldı. Burada da gazetecilerin eşine yönelik sorularını cevaplamayan Kurtulan’ın “uzun süredir kayıp” dediği kocası Salman kurtulan’ın PKK’nın dağ kadrosunda yer aldığı ve Osmaniye’de mayın döşeyerek üç askerimizi şehit ettiği
ortaya çıkmıştı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, eşinin PKK üyesi olduğu ortaya çıkan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan hakkında Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. Şandır, “Konu yargının konusudur, Cumhuriyet Savcıları gerekeni yapmalıdır” diye konuştu. Şandır, son yaşanan olayların DTP’nin PKK’nın siyasi sözcüsü iddiasını güçlendirdiğini söyledi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçası ise, Kurtulan’ın eşinin PKK üyesi olmasının sürpriz olmadığını söyledi. Paçacı, “DTP milletvekillerinin PKK ile ilişkisi olduğu bilinen bir gerçek. Eşinin de PKK’lı olması sürpriz bir şey değil, gayet doğal. Bunlar seçilmeden önce de bilinen şeylerdi” dedi. DTP’nin PKK ile ilişkisi olduğunun aleni şekilde ortaya çıktığını belirten Paçacı, “PKK’nın siyasallaşma sürecindeki ayağı DTP. Gündemde bu kadar yer almasına şaşırdım ben aslında. Söz gelimi başka partiden birisinin eşi öyle çıkar da şaşırırız. Ama DTP’den birinin eşi PKK’lı çıkmış. Diğerlerinin eşi farklı mı? Güvenlik güçleri bunu ele geçirdiğinde adalet karşısına çıkacaktır” diye konuştu.

Salman Kurtulan’ın dağdaki fotoğrafı
DTP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın terör örgütü üyesi olduğu ortaya çıkan eşi Salman Kurtulan’ın PKK kamplarında çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. Bölücü örgütün ele başları arasında bulunan Salman Kurtulan’ın halen Irak’ın kuzeyinde bulunan kamplarda bulunduğu belirtiliyor.

Baygınlık geçirdi
Kadın polislerin yardımıyla güçlükle ayakta durabilen Selda Şimşek, kocasının tabutu başında bir süre bekledikten sonra baygınlık geçirdi. Şehit Bahtiyar Şimşek’in cenazesi, Kaman Müftüsü Cemalettin Bal’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenle Hacıpınar Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi. Törende vatandaşlar, terör örgütü aleyhine mesajlar içeren pankartlar da taşıdı.
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 2 konuk

x