gönderen 10101 » Sal Eki 20, 2009 14:20
1- Birinci resimdeki kişi hayatı boyunca yaklaşık 3000 kitap okumuştur. Diğer şahıs ise çok meşgul olduğundan zaman bulamadığını belirtmektedir.
2- Birinci kişi, bir kısmı okullarda okutulmak üzere hazırlanmış birçok kitap yazmıştır. Sağdaki şahsın kitabı yok.
3- Birinci kişi yeni bir devlet kurmuştur. İkinci şahıs ise var olan bir devletin zayıflatılmasında rol oynamaktadır.
4- Birinci resimdeki kişiyi kendi ülkesinde birçok dünya lideri ziyaret etmiştir. 2. resimdeki kişi ise 29 Ekim tarihinde Amerika'ya davet edilmiştir.
5- Birinci kişi, Amerika vatandaşlarına yaptığı konuşmada mağrur bir şekilde düşüncelerini açıklamıştır. 2. fotoğraftaki kişi, Amerikan Başkanı'nın bir kısım hakaret ve emirlerini kendi meclisi içerisinde kuzu kuzu dinlemiştir.
6- Birinci fotoğraftaki kişi, halkın dinini iyi anlaması ve öğrenmesi için Kuran'ı Türkçe'ye çevirtmiştir. İkinci kişinin böyle bir icraatı mevcut değil.
7- 1. kişi Türk Dili'nin gelişmesinde büyük katkılarda bulunmuştur. Bugün kullandığımız birçok sözcük O'nun devrinde türetilmiştir. 2. şahsın böyle bir icraatı yok.
8- Birinci kişi birçok Türk şirketi kurdurarak Türkiye sanayisini geliştirmiştir. 2. resimdeki kişi varolan değerli şirketleri yabancılara satmıştır.