İkinci Cumhuriyet ve Yeni Osmanlıcılık

İkinci Cumhuriyet ve Yeni Osmanlıcılık

İletigönderen Erkan Güçiz » Çrş Ara 21, 2011 20:18

İkinci Cumhuriyet ve Yeni Osmanlıcılık

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne 19 Mayıs 2011’de Zaman gazetesindeki köşesinde soruyor: “19 Mayıs'ta neden hâlâ faşist kutlamalar yapıyoruz?”

Bunu söyleyen kişiyi bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atadı.

Şaşmamak lâzım; geçmişte, “Türkiye'de bir sistem bunalımı var. Halka zorla diretilen, halkına zıt, ona düşman bir sistem”, “Bu açıdan ikinci Cumhuriyet, yeni OSMANLICILIK kavramlarının ve bu tartışmaların ortaya gelmesini ben çok sağlıklı görüyorum ve geleceğe çok ümitle bakıyorum” diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı da Mümtaz'er Türköne ile aynı görüşte.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu”nu da kendi emelleri doğrultusunda çarpıtmak ve kullanmak için bir adım daha atıldı. Abdullah Gül’ün ümitle beklediği İkinci Cumhuriyet ve Yeni Osmanlıcılık temel taşları döşeniyor şimdi.
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x