gönderen particler » Çrş Nis 02, 2008 12:12
Pınar ve Cansu arkadaşlara,
Günümüz biliminde bir fizik kavramı olan Feyman dragramını yada fiziksel bir olgu olan Big Bang'i anlamadan Uzay bilimlerini anlayamazsınız. Yada teknoloji en basitinden kullandiginiz bilgisayar çalışma düzeni sabit disklerin nasıl çalıştığı (giant magnetoresistance "En azından bunu merak edin 2007 yılı nobel ödülü"). Yada biyokimyayı anlamadan çevre bilimini nasıl anlayacaksınız? Ben gayet sakin bi şekilde "ayırım nedir" diye sordum. Ben yapamıyorum mesela bu ayrımı (sadece ben değil kimse yapamıyorum). Siz yapabiliyorsanız cevabını istedim sadece. Ama bu soruma karşılık gayet bilgisizce hatta bana "bilim adayı" diyecek kadar hakaretle cevap veriyorsunuz. Bugün temel bilimleri tek bir alanda sınırlamak mümkün değil. Amerikada özelliklede fransa ve almanyada çoğu bölümler bioinformatik, biokimya, biofizik... diye birleştirilmiştir...
Neyse arkadaşlar sanırım yanlış bir anlaşılma oldu. Sizinle böyle bir tartışmanın içine girmek istemiyorum. Kolay gelsin... Anket içinde teşekkürler Cansu arkadaş.
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak lazımdır.