İlker Aycı'nın THY'ye bıraktığı miras ortaya çıktı. Ağır borç, tartışmalı ihaleler, bitirilen liyakat

Genel & Güncel Konular

İlker Aycı'nın THY'ye bıraktığı miras ortaya çıktı. Ağır borç, tartışmalı ihaleler, bitirilen liyakat

İletigönderen İlteriş Kağan » Cmt Şub 19, 2022 15:06

İlker Aycı, Türkiye'nin global markası olan Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz ay yönetim kurulu başkanlığından istifa etmişti. Aycı göreve başladığı 2015 yılında THY'nin işletme sermayesi ihtiyacı için kullandığı kredi bulunmazken, 6 yıllık sürede kurumun net kredi borcu 4 milyar dolara ulaştı.
Resim
Karar gazetesinin haberine göre İlker Aycı'nın göreve getirildiği 2015 yılında bu yana görevde kaldığı sürede yaşadığı gerileme ve değer kabı ortaya çıktı. 6 yıllık dönemde kurumun net kredi borcu 4 milyar dolara ulaştı.

Kazakistan'da yaşanan sokak olaylarının ardından, Türk Hava Yolları (THY) personeliyle birlikte başkent Nur Sultan'da mahsur kalan Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın, ülkeden öncelikli olarak tahliye olması bardağı taşıran son damla olmuştu.

THY Başkanı İlker Aycı, 30 personeli Kazakistan'da bırakıp eşiyle dönmüştü. Üstelik kendisi ve eşinin Kazakistan’a giderken, bağlı olduğu kamu makamlarına bilgi vermeden, gizlice ve şahsi gezi için gittiği olaylar patladıktan sonra ortaya çıktı.

Aycı, eşiyle birlikte ve THY personelini geride tehlike içinde bırakarak, THY'ye ait bir kargo uçağıyla gizlice ülkeyi terk ettiğinin öğrenilmesinin ardından yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Aycı bir süre sonra kamuoyu baskısıyla görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Yaşanan bu skandalın ardından gözler Aycı'nın 6 yıl boyunca tek başına yönettiği THY'nin mali durumuna çevrildi.

2015 yılında THY'nin yönetim kurulu başkanlığına getirilen Aycı, uçak finansmanı kredisi hariç kurumu sıfır işletme sermayesi kredi borcu ve kasada bulunan nakit 2,5 milyar dolar kaynak ile devralmıştı. Aycı'nın 2022 yılı Ocak ayında istifa etmesiyle birlikte, THY'nin net kredi borcu 4 milyar doları bulurken, şirketin sermayesi de büyük hava yollarında görülemeyecek bir rakam olan 100 milyon dolara düştü. Aycı döneminde sadece yanlış yakıt hedge (risk yönetimi) uygulaması nedeniyle pozisyon zararlarının da 500 milyon doları aştığı belirtiliyor.

MİLYARLARCA DOLARLIK TARTIŞMALI İHALELER
Aycı’nın yönetime getirdiği havacılık sektöründe isimleri hiç duyulmamış üst yöneticilerin isimleri de 6 yıllık süre içinde çok sayıda şaibelerle anıldı. Toplamda milyar dolarlık hacimlere ulaşan işler, rekabete kapalı, pazarlık usulü ile ihalesiz (teklif usulü) şekilde, Aycı ve yönetim ekibi tarafından belirlenen şirketlere verildi.

İhalesiz yapılan sözleşmelere en çarpıcı örnek ise, geçtiğimiz günlerde yaşanan kar yağışıyla birlikte çatısı yıkılan tek bina olarak kamuoyunda ses getiren, İstanbul Havalimanı'ndaki geçici olduğu söylenen THY Kargo binasıydı.

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki kargo binasının çatısı kar yağışına dayanamayıp çökmüştü.
Resim
İhalelerin THY için zararlı olup olmadığı araştırılmadan, rekabete kapalı bir şekilde verilmesi kanuna ve iş etiğine uygunluk şüphelerini artırdı. Aycı ve ekibinin üzerindeki eleştiriler ayrıca, kurumun yurt dışında kurulan, sahibi belirsiz acenteler üzerinden yapılan yüzlerce milyon dolarlık reklam harcamaları, sponsorluklar ve bağışlar üzerinde oldu. Uçakların tamamının yerde tutulduğu 2020 pandemi döneminde bile THY'nin reklam harcamasının 65 milyon doları aşması büyük bir muamma olarak kaldı.

THY'DE LİYAKAT BİTTİ
Aycı’nın İstanbul’un lüks semtlerinden Kemer Country’de tanesi 4 milyon euroyu bulan en az bir adet villası olduğu iddiaları da kurumu ve kendisini yıpratan bir başka gelişme oldu. Bu konudaki iddialar da diğerleri gibi cevapsız kaldı. İlker Aycı görevde bulunduğu sürede tam 17 şirkette, büyük kısmı YK Başkanlığı olmak üzere, görev aldı. Bu şirketlerin en az 14’ünden maaş aldığı özellikle sosyal medyada gündemi zaman zaman meşgul etti.

Görevde kaldığı süre boyunca Aycı’nın liyakat esaslarını bir kenara bırakarak kadrolaşması THY’de verimliliği düşürdü. İlker Aycı, yönetici tercihlerinde kendisine siyasi destek sağlayacak kişileri veya talimatlarını sorgulamadan yerine getirecek adamlarını önemli kritik pozisyonlara getirmekle suçlandı. Atamalar kamuoyunda da sürekli tepkilere yol açtı.

İşe alımlarda THY'nin önceki dönemlerindeki insan kaynakları seçme sistemi devre dışı bırakıldı ve personel seçme süreci ihalesiz bir şekilde danışman şirkete devredildi. Kuruma alınan her personel için, danışman şirkete ödeme yapıldı.

ÇALIŞANLARIN MAAŞINI KESİP KURUMA KÂR OLARAK YAZDI
“THY tarihinin en büyük başarısı” olarak lanse edilen 2021 kâr rakamının aslında 2020 yılında personelin maaşlarından yapılan (Yüzde 30-55 arası) kesintiyle oluştuğu ortaya çıktı. Diğer havayolu şirketleri pandemi döneminde maaş kesintilerini asgari seviyede tutarken, Aycı ve ekibi çalışma arkadaşlarını enflasyon karşısında çaresiz bırakmayı tercih etti. Pandemi öncesinde krizde olan THY’nin faaliyet zararı aslında zararı pandemi sürecinde, diğer havayollarında olduğu gibi, daha da büyüdü.

HEDEF 5 YILDIZDI, 3 YILDIZA DÜŞTÜ
Nisan 2015’te 4 yıldız sahibi olan ve 5. yıldızı zorlayan THY’nin bugün 3 yıldıza düşürülmesi ise gelinen durumun özeti gibi. Personel sadakati de önceki yılların çok gerisine düşen şirketin, operasyon ve hizmet kalitesi de rakiplerinin gerisinde kaldı.

Aycı’nın, adı kara para iddialarına karışan, ABD’nin de peşinde olduğu, Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’a VİP hizmet verilmesini sağlamadığı iddiaları da THY'nin itibarı açısından geride kalan dönemin tartışmalı başka bir konusuydu.

FEHİME SULTAN YALISI PROJESİ KARA DELİĞE DÖNÜŞTÜ
Fehime Sultan Yalısı'nı Do&Co şirketi ile 25 yıllığına kiralayan THY, seçkin müşterileri için 7 yıldızlı otele dönüştüreceği proje 2015 yılında hizmete gireceğinin açıklanmasına rağmen yönetimin ilgisizliği nedeniyle bir türlü faaliyete sokulamadı. Sürecin uzamasıyla birlikte Do&Co hisselerini THY'ye devrederek projeden çıktı. Yaşanan bu ayrılık THY'yi 150 milyon dolar zarara soktu. Otelin açıklanan sürede hizmete alınamaması nedeniyle 25 yıllık kira süresinin azaldı ve proje fizibilitesini kaybetti.

THY yönetiminin yurt dışı gezileri de şirketin zarara uğramasında oldukça etkili oldu. Aycı ve ekibinin yurt dışı gezilerinde lüks araçlar kiralamaları dikkat çekti. Kurumun yurt dışında görev yapan müdürlerine atanan güvenlik personeli bahanesiyle gereğinden fazla lüks rezervasyonlar yapılması da eleştiri konusu oldu.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Sadece THY’yi değil iştiraklerini de zarara uğratmış

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Mar 02, 2022 11:01

Türkiye'nin global markası THY'yi borç içinde bırakıp şirketteki yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan İlker Aycı'nın bağlı kuruluşlar ve iştirakleri de zarara uğrattığı ortaya çıktı.
Resim
Türk Hava Yolları’ndan tartışmalı şekilde ayrılmak zorunda kaldıktan sonra Hindistan havayolu şirketi Air İndia’dan da kısa sürede istifa eden İlker Aycı hakkındaki iddiaların arkası kesilmiyor. Aycı ve ekibinin sadece THY’de değil, bağlı kuruluşlar ve iştirakleri de zarara uğrattığı iddia edildi. 6 yıllık görev süresi boyunca SunExpress başta olmak üzere, Çıldır’daki uçuş okulu, DoCo sözleşmesi ve kuruma ait otel inşaatı sürecindeki hataların THY’na ağır zarara mal olduğu ortaya çıktı.

UÇUŞ OKULU KADERİNE TERKEDİLDİ

THY tarafından 2014 yılında uçuş okulu amacıyla kiralanan Aydın Çıldır Havalimanı’ın pistleri 30 milyon TL civarı yatırımla onarıldı ve havalimanı uçuşlara uygun hale getirildi. ABD’de bir üniversiteyle işbirliği yapılarak uçuş okulu standartları oluşturulup THY’ye devredilmesi planlanıyordu. İlker Aycı yönetime geldikten sonra üniversiteyle işbirliğini bitirdi ve THY’nin harcamaları geri alınmadı. Uçuş okulu yönetimine likayakatsiz bir kadro getirildi ve eğitimi standartları düştü. THY’nin ihtiyacı olan pilotları yetiştirecek bu okul yerine yurt dışından okullar tercih edildi. Yurt dışından getirilen pilotlar için de aracılara para aktarıldı. Proje geçersiz hale getirilerek THY’nin yatırımı boşa giderken kurumun kaliteli pilot ihtiyacı da karşılanamadı.

DOCO CATERİNG’E İNANILMAZ İMTİYAZ

THY’nin 2006 yılında, Sunexpress’ten sonra %50 ortaklıkla DoCo Avusturya ile kurduğu ilk iştirak şirketi olan DoCO Catering dosyası da tartışmalarla dolu. THY’nin büyük katkısıyla ve iş garantisiyle, THY’nin yükselme döneminde DoCo dünya çapında bir şirket haline gelirken THY’nin müşteri memnuniyetine de katkı sağladı. Aycı ve ekibi göreve geldikten sonra THY DoCo’nun hizmet kalitesi çok geriledi ancak yönetimden herhangi bir müdahale gelmedi. Kalitesiz hizmet düzeltilmek bir yana 2021 yılında THY Doco’ya THY A.O. tarafından tüm Türkiye meydanlarında 15 yıllık münhasırlık (tekel) catering kontratı verildi. THY’nin 15 yıllık kesintisiz bir kontratta ne çıkarı olacağı tartışma konusu oldu. Mevcut kalitede catering hizmetini çok daha düşük maliyetle başka aday ortaklarla yapabilecekken ihalesiz şekilde yüksek maliyetli hizmet alımı için 15 sene garanti verilmesi ticari açıdan tartışma konusu oldu.

SUNEXPRESS ALMANYA’YA 100 MİLYON EURO AKTARILDI

Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortaklığıyla kurulan Sun Express şirketinde de Aycı döneminde ilginç gelişmeler yaşandı. Aycı, aylık 6 bin Euro huzur hakkı alırken şirketin tarihinde ilk defa bir başkan kardan pay almaya başladı ve bazı yıllarda 250 bin Euro bonus/prim aldı. 2015-2022 arası huzur hakkına ilaveten kar paylarını almaya devam etti. Aycı’nın aldığı toplam bonusun miktarı kamuoyuna açıklanmadığı için hala bilinmiyor. SunExpress’ in Alman tarafını temsil eden yönetim kurulu üyeleri aldıkları bonusları Lufthansa’ya iade ederken, Aycı ve ekibi huzur haklarının yanında ek primlerini almaya devam etti.

Öte yandan Lufthansa, Orta Amerika turistik taşımacılığından uğradığı zararı Sun Express şirketine yükledi. Sun Express Türkiye, THY operasyonlarında maliyet artı kar sistemiyle çalışırken Almanya’da zarar ortak şirkete yazıldı. Ayrıca, pandemi sürecinde Almanya’daki ortak şirketin zararının kapatmak için de usulsüz şekilde 100 milyon Euro para aktarıldı. Bu karara itiraz edip, onaylamak istemeyen şirketin yönetim kurulunun Türk üyesi görevden alındı. İşlem sonra gerçekleştirildi. Bu işlemin yasal olarak suç olduğu ve karar imza atan yöneticilerin yargılanabileceği belirtiliyor.

Ancak, SunExpress’teki kusurlu işler burada da kalmadı. Lufthansa, 2020 pandemi krizinde SunExpress Almanya’yı tasarruf amaçlı kapattı. THY, elde kalan 9 uçağı dünyada hemen hemen tüm uçaklar atıl haldeyken, defter değerinden satın aldı. Aycı yönetiminin o dönemde işe yaramayacağı ve atıl kalacağı belli olan uçakları neden fahiş fiyattan aldığı açıklanmadı. Bu süreçte yine, şirket yönetiminde havacılık tecrübesine sahip isimlerin bulunmaması dikkat çekti.

Aycı, Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde THY’nin nispeten küçük sermaye ve cirolu 11 iştirakinden 9 tanesinin sermayesini küçülttüğü ve sürekli zarar ettiği belirtiliyor. Bu kuruluşların kapatılması gerekirken eş dost ve tanıdık atamaları için açık tutulduğu iddia ediliyor.

ORTAKÖY’DEKİ OTEL İNŞAATI DA FİYASKOYLA BİTTİ

Ortaköy Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının otele dönüştürülmesi projesi de bir başka zarar eden girişim olarak dikkat çekti. 2015 yılının sonunda açılması planlanan otel bugüne kadar faaliyete geçmedi. Otel inşaatıyla ilgilenmeyen THY yönetiminin ilgisizliği nedeniyle DoCo şirketinin sahibi Atilla Doğudan bu gelişme üzerine hisselerini THY’den devrederek zarardan kurtuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü olan otel yeri için hiçbir gecikmeye dayalı olarak hiçbir önleyici müracaatta bulunulmadığı için inşaatı ortada kaldı. Sözleşme şartları gereği tamamlama süresi geçirildiği için İBB 2022 Şubat ayın içinde sözleşmeyi iptal etti. İlgisizlik nedeniyle, daha önce onarılan bölümler de çürümeye terkedilmişti. Bu projede THY’nin, İlker Aycı tarafından 150 milyon Dolar zarara uğratıldığı tahmin ediliyor.

EKİBİ HALA GÖREVDE

İlker Aycı’nın istifa ederek ayrılmasının ardından gözler yeniden THY’ye çevrildi. Tartışmalı işlemler ve kurumu zarara uğratan kararlara rağmen Aycı döneminde kritik yerlere atanan kadroların hala görevde olduğu belirtiliyor. Aycı döneminde daha çok kişiye görev verebilmek için kurumun geleneklerine aykırı olarak yeni başkanlıklar ihdas edildiği de biliniyor.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x