İlker Başbuğ, Tayyip'e çalışıyor - Behiç KILIÇ

İlker Başbuğ, Tayyip'e çalışıyor - Behiç KILIÇ

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 03, 2010 4:37

İlker Başbuğ, Tayyip'e çalışıyor

Başbakan’ın TRT’den, millete gücünü kudretini ve vazgeçilmezliğini bastırdığı programı izliyoruz...

Karşısında, “TRT erkekler korosu” gibi dizilmiş akıllı uslu matbuat erkanı, kendisini huşu içerisinde dinlerken, değerli başvekilin hepimizi mutlu eden şu sözleri ile Yaradana sığınıyoruz..

“Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarıyla olumlu bir şekilde paslaşıyoruz..”

Evet budur işte...

Başvekil ve generaller paslaşıyorlar...

Daha doğrusu, generaller pas veriyor, Tayyip topu doksana takıyor!

Bu arada golü yiyip şallak mallak avaremu olan kaleci de üniformalılar arasındadır ama, garibim “pas verenler” arasında yer alacağına kaleye geçmiş hezimeti önleme avanaklığını seçmiştir!..

Tayyip affetmiyor, bir sağ, bir sol vole... Ahali iki seksen pestil...

Çünkü pas sağlam yerden!..

Ben zaten kıllanıyordum bu durumdan, etrafa “Aha da bakın bu İlker Paşa, aynen Tayyip’e çalışıyor!!” diyordum da, bizim çevreler, “Ulan bu da hidayete erme yolları arıyor, iktidara sığınacak zaar” bakışları ile;

“De get lan denyo, senin ağzın ne söylii!!” diyorlardı..

Paşa hazretlerinin son Trabzon çıkarması ile bendeniz bu vaziyete emin olmuştum!..

Bendeniz gibi saf, birkaç vatan evladı endişe ile “Nolcak bu açılım durumları falan, Paşam” diye İlker Başbuğ’un etrafını sarmışlardı da.. O da onlara, Cumhuriyetin bekçisi edası ile, “Korkmayın bişi olmaz, biz varız” demişti..

Vatandaş, “Eee hani?!!” şaşkınlığına kapılmadan önce, bu sözlerin verdiği rahatlıkla, “açılım” ucubesini sorgulamaktan vazgeçer gibi olmuştu hemen...

Öyle ya, “Biz varız” diyen koskoca Paşa..

Zaten ahalide kanaat şuydu.. “Bu Paşa boş yere gelmedi Trabzon’a.. Valla öfkeli kardeşim bu durumlara..”

Oysa Komutan Paşa’nın Trabzon seferi, ABD’nin çöreklenme hesabı yaptığı Karadeniz için belirlenecek “İncirlikvari” bir limanın alt yapı tesisi içinmiş!.. Yeniçağ öyle manşet atıvermşti..

Her neyse, “o demeçten” sonra, “Silopi karşılama alayı” ile iyice sıkışan Tayyip’in şöyle bir soluk aldığı açık seçik ortadadır..

Hadi biraz daha şeytanın avukatlığını yapalım..

Geçtiğimiz günlerde birkaç fotoğraf servis ediliverdi!.. İlker Başbuğ’un ikili görüşme fotoğrafları.. Başbuğ konukları ile yan yana foto çektirmiş.. Her fotoda gülümsüyor ama Tayyip’le çektirdiğinde suratı asık..!

Neden?.. Matlup öyle?!.

Fotoğraf, Paşanın altını tutmasına matuf!..

Hani şu muvazzafların, askeri karizmayı yerle bir edecek şekilde derdest edilmeleri konusunun da içinde bulunduğu malum hadiseler var ya.!? Yeni yetme ve saf zabitanın öfkesini burnuna getiren durumlardır.. Elbette “tepe noktaya” karşı yükselen homurtular “beş yıldızlı makama” da ulaşıyor.. Başbuğ, Tayyip’in yanında suratı asık fotoğrafı yayınlayarak “gaz” alıyor olabilir mi?! “Valla ben de bozukum yani” der gibisinden!..

Deli fişek pilot Ramiz Paşa, bir TV kanalında dellenip Başbuğ’a “Şu elini masaya vur” çağrısı yaptıktan sonra, Paşa hazretleri masayı yumruklayan bir konuşma yaptı ya..!? O ve öteki konuşmalar da sanıyorum ki, iktidara falan değil kendi camiasına yöneliktir!..

Gerekçe arz ettiğim gibi “Valla hassasiyetimiz var ey genç subaylar” modu gereği...

Tayyip haklı...

İyi pas alıyor İlker Paşa’dan...

Behiç KILIÇ, 3 Şubat 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: İker Başbuğ, Tayyip'e çalışıyor - Behiç KILIÇ

İletigönderen kemalist58 » Çrş Şub 03, 2010 8:11

İlginç Yazı Teşekkürler Paylaşımından ötürü.
TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ
AHMET TURAN ÖZTÜRK/
Kullanıcı küçük betizi
kemalist58
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen eskopatj1 » Çrş Şub 03, 2010 10:44

ilginç yazı tşk türk-kan paylastıgın için.....
En son eskopatj1 tarafından Çrş Şub 03, 2010 16:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen maydonos » Çrş Şub 03, 2010 13:17

eskopatj1!!! Yazi Turkkan'a ait degil. Behic Kilic adindaki Yenicag gazetesinde yazan kisiye ait.

Turkkan yalnizca bilgilendirme amacli koymus. Herkese kolay gelsin..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x