AİHMde Türkiye aleyhine türban davası açan Leyla Şahinin imam babası İstanbul Belediyesinde iki şirketin yönetim kurulu üyesi yapıldı.
Türkiye aleyhine AİHMde açtığı türban davası ile gündeme gelen Leyla Şahinin, Nuruosmaniye Camiinde imamlık yapan babası Alaeddin Şahin, bir buçuk yıl içinde belediyede önemli görevlere getirildi. Alaeddin Şahin, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Nuruosmaniye Camiinin imamı iken İETT Müşteriler Daire Başkanlığına atandı. Hayri Haberdar yerine bu göreve getirilen Alaeddin Şahin, Yazı İşleri Şube Müdürlüğü, Reklam İşleri Şube Müdürlüğü, Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü, Basın Yayın Şube Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüklerinden sorumlu daire başkanı oldu.
Kadrosu değişti
İETT yönetiminin tasarrufunda gerçekleştiği açıklanan atama ile birlikte din memurluğu kadrosundan çıkarak daire başkanlığı kadrosuna geçen Şahinin geçim standardı da buna bağlı olarak yükseldi. Şahinin, eğitim durumuna ve yılına göre aylık 800 ila 1100 YTL arasında değişen imamlık maaşı, daire başkanı olması ile birlikte 1800 YTLye çıktı. Ek tazminatlarla birlikte eline ayda yaklaşık 2500 YTL geçen Şahin, Büyükşehir Belediyesi şirketlerine de yönetim kurulu üyesi yapıldı.
Yönetim kurullarında
Şahin, Daire Başkanlığından kısa bir süre sonra 1 Ağustos 2006 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSPARKın yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Şahin, 2 Temmuz 2007 tarihinde de başka bir belediye şirketi olan Hamidiye Kaynak Sularında Şakir Özbekten boşalan yönetim kurulu üyeliği koltuğuna oturdu. Şahin, şirket yönetim kurulu üyeliklerinin her birinden de ayda 2420 YTL alıyor.
Maaşı yediye katlandı
Sıradan bir camii imamı iken kısa süre içerisinde merdivenleri hızla çıkan Şahin, iki yıl içerisinde aylık maaşını da yediye katladı.
Alaeddin Şahin, 1981-1985 yılları arasında Almanyanın Frankfurt Offenbach kasabasında Yavuz Sultan Selim Camiinde imamlık yaptı.
KIZI AİHMYE DAVA AÇTI
Belediyede birçok görevi birlikte yürüten Alaeddin Şahin imam maaşını 7ye katladı. Şahinin kızı Leyla (solda) türbanla okuyamadığı gerekçesiyle AİHMye gitmiş ancak mahkeme Türkiyeyi haklı bulmuştu.
İmam hatipli öğrencilere yardım için kuruldu
Şahin, Ensar Vakfının aralarında birçok AKPlinin bulunduğu 47 kurucusundan biri. 1979 yılında Prof. Hayrettin Karamanın himayesinde, bir grup imam hatip lisesi mezunu tarafından, bu okullarda okuyan öğrencilere yardım etmek amacıyla kurulan Ensar Vakfı, 1980li yılların ortalarında İslami kesimin en önde gelen sivil kuruluşlarından biri haline geldi. Vakıf, 8 yıllık kesintisiz eğitime en sert muhalefet eden gruplardan biri oldu. Vakıf, 1988 yılında Ensar Kolejini kurdu. Vakfın başkanı ise 1979-1984 arasında Almanyada öğretmenlik yapan Ahmet Şişman. Yeni Şafak Gazetesinin kurucularından olan Şişman, bir süre Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfının da başkanlığını yaptı. Ensar Vakfının merkezi Süleymaniyede bulunuyor.