Ahmet Şık'ın basılmadan toplatılan ve adına idam fermanları çıkarılan kitabı "İmamın Ordusu" internet alemine düştü. Onbinlerce indirilen kitap, çığ gibi yayılıyor. Biz de elimize geçen kitabın başlangıcından bazı bölümleri sunuyoruz.
tgb.gen.tr
Önsöz
Ahmet Şık'ın yazdığı ve çalışma başlığı "İmamın Ordusu" olan kitabı şu anda "Dokunan Yanar" başlığıyla ekranlarımızda... Kitabın sahte kopyalarının elektronik ortamlarda dolaştığı şu günlerde, okurların "kitabın aslı"nı okuma olanağının sağlanmasını demokratik bir görev, düşünce özgürlüğünün savunulması yönünde bir katkı olduğu inancındayız. Kitabı internet ortamında yaymamızın tek nedeni ve amacı bundan ibarettir...
"Naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım; çünkü komünist değildim.
Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım; çünkü sosyal demokrat değildim.
Sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim; çünkü sendikacı değildim.
Benim için geldiklerinde, sesini çıkartacak kimse kalmamıştı".
Martin Niemöller
"Dokunan Yanar"
Cemaat emniyette nasıl örgütlendi?
Devlet İslamcılara hep ihtiyaç duydu. Fethullahçıların 1980'lerin ortalarından başlayarak sistematik biçimde örgütlendiği Emniyet teşkilatının, bugün itibariyle büyük çoğunluğunun cemaatçilerin elinde olduğu artık herkesin malumu. Bir diğer önemli tespitte bulunmak gerekirse, şimdi Fethullahçılık diye anılan özellikle asker başta olmak üzere devletin gözünde "İslamcı tehlike" olarak adlandırılan bu yapının, yıllar öncesinden, 12 Eylül 1980 darbesiyle birlikte bizatihi şimdi kendilerini tehlike olarak gören cuntacılar tarafından palazlandırıldığını söylemek yanlış olmaz.
Devamı...