İngiliz Kralı Edward, Atatürk'ün elini öptü mü?

İngiliz Kralı Edward, Atatürk'ün elini öptü mü?

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Cum Eki 14, 2011 21:54

Resim

Genel ağda dolaşan bir iddia var, bu resim ile birlikte "İngiliz Kralı Edward Atatürk'ün elini öpmek istiyor" bilgisi veriliyor. Hâtta resimden anlaşılacağı gibi sol üstte NTV'de bir ara yayınlanan " 'O' an" gösteriminde de bu görüntü konu olmuş. Olayın gerçekleşme tarihi için 4 Eylül 1936 diye bilgi düşen siteler de var.

Bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
Resimde Atatürk'ün elini öpen kişinin İngiliz Kralı Edward olduğu bir efsane mi yoksa gerçek mi?

Bu da Edward'ın diğer resimleri:

Resim

Resim

Resim
En son Erhan Sandıkçı tarafından Cum Şub 01, 2013 0:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

Re: İngiliz Kralı Edward, Atatürk'ün elini öptü mü?

İletigönderen Güncel Meydan » Cum Eki 14, 2011 23:51

Gâzi'ye ve onu izleyenlere zarar vermek için yapılıyor bu uydurmalar ve hızla yayılıyor. Yayanlar "Kemâlci"ymiş gibi görünebilir; ivedilikle çürütülmesi önemlidir.

İlgili betiz Dolmabahçe Sarayı'nın giriş ayakçaklarında çekilmiş.

1 Temmuz 1927: Mustafa Kemâl ATATÜRK, cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez İstanbul'a gelir

24 Temmuz 1927: Yukarıdaki betizin çekiliş tarihidir

4 Eylül 1936: İngiliz Kralı 8. Edward İstanbul'a gelir

Kara yaymacaya aracı kılınan bir başka betiz ise "Masada 32 kral, 62 Cumhurbaşkanı var: İşte Karizma, İşte Atatürk!" gibi uydurma ve gülünç başlıklarla sunulan şu betizdir:

Resim

Doğrusu ise şöyledir:

(Türkiye Tarafından Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemâl ATATÜRK ve Türkiye Başbakanı İsmet İnönü, SSCB Tarafından SSCB’nin Türkiye’deki Büyükelçisi Y.Z. Surits’in katıldığı diplomatik bir resepsyon, Rusya Büyükelçiliği binası, 7.11.1927).

Betiz: http://www.turkey.mid.ru/0img/20-30gg/foto%208.jpg

http://www.turkey.mid.ru/20-30gg_t.html
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye

İletiler: 584

Re: İngiliz Kralı Edward, Atatürk'ün elini öptü mü?

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Cmt Eki 15, 2011 0:17

Teşekkür ederim bilgilendirme için.
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

Şu dizine dön: Mustafa Kemâl ATATÜRK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x