İngilizden al haberi!

Genel & Güncel Konular

İngilizden al haberi!

İletigönderen Pınar » Pzt Haz 16, 2008 12:48

İngilizden al haberi!

TÜRKİYE’de yabancılara mülk satan İngiliz emlakçıları, TBMM’de Yabancılara Mülk Satışını Öngören Tapu Tasarısı görüşmelerini önemsemedi. Türkiye’de emlak satan Julian Walker iddialı: Bir sorun görmüyorum. Şimdi alım yapanların işlemleri bitmeden askıya alınma uygulaması kalkar.

İngilizlerin gözü TBMM’de

Türkiye’de yabancılara ev satan İngiliz emlakçılar, hiç endişeli değil!..

Türkiye’de yabancılara mülk satan İngiliz emlakçıları, TBMM Genel Kurulu, Yabancılara Mülk Satışını Öngören Tapu Tasarısı’na ilişkin görüşmelerin sonuçlanmasını bekliyor. İngiliz emlakçılar, satışların askıya alınmasını sorun gibi görmediğini, bu durumun yakında sona ermesini beklediklerini söylüyorlar. İngiliz The Telegraph gazetesi, Türkiye, tatil evi piyasası için büyük pazar olarak şekillendiği bir dönemde yabancı alıcılara tapu verilmesinin durdurulduğunu belirtti. Gazete, “Türkiye, büyük bir hamle eşiğinde tereddüt gösteriyor” başlıklı haberinde yabancılara satışlara geçici olarak askıya alınırken yüzde 10’luk sınırlama getirilmesi istendiğine dikkat çekti. Türkiye’de mülk satan İngiliz emlakçılarının sınırlamaların yakında kalkmasını beklediklerini kaydeden gazeteye konuşan, Türkiye’de emlak pazarlayan Spot Blue şirketinden Julian Walker de, “Bir sorun görmüyorum çünkü tapularınızı zaten üç ay içinde almayı bekleyemezseniz. Şimdi alım yapanların işlemleri sona ermeden askıya alınma uygulaması kalkacak” dedi.

Sınırlama problem değil

Walker, yüzde 10 sınırlamanın getirilmesi halinde bile bunun yüksek bir oran olduğunu belirterek “İspanya’da bile satışların yüzde 95’i, yerli alıcılara yapılıyor. Türkiye, halen 77 milyon nüfusuna karşın 77 bin yabancı emlak sahibi var, bu da yüzde 0.1 anlamına gelir” şeklinde konuştu. Bu arada, İngiliz Moneycorp şirketi, İngilizlerin Türkiye’deki emlak piyasasına olan ilgisinin son bir yıl üçe katlandığına dikkat çekti.

Resim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen X-ritch » Pzt Haz 16, 2008 13:32

İspanya'da bugün özerk bölgeler çıkmış, bölünmenin eşiğinde olması bile tartışılıyorsa bu yüzde 5 inde büyük etkisi vardır. Nitekim sınırlama yerine başka caydırıcı yasalar çıkarılarak bunun önüne geçilebilir, ayrıca şöyle birşey de duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum, herhangibir ülkenin vatandaşlarının yurdumuzdan aldığı toprak miktarı kadar biz de o ülkeden toprak satın alabiliyormuşuz ve bu miktarlar arasında aşırı bir uçurum olduğunda, fazla alan ülke vatandaşlarının diğer ülkeden toprak almaları durduruluyormuş, bunu da ülkemizde Devlet İstatistik Enstitüsü yapıyormuş.
Kullanıcı küçük betizi
X-ritch
Üye
Üye

İletiler: 39

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x