İngiltere yardım istedi: 'İmamlarımızı ılımlılaştırın'

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Prş Kas 13, 2008 12:32

İngiltere, Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Dini Hoşgörü Programı” kapsamında Türkiye’ye de ilgi gösteriyor. Türkiye’ye gelen İngiltere İslami Cemaati üyelerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na da gittikleri ve “İmamlarımızı ılımlılaştırın” isteminde bulunduğu belirtildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, önceki gün Ankara’ya gelen İngiltere Müslüman Cemaati Başkanı Dr. Zahoor Qureshi, İngiltere Müslüman Kadınları Ağı Direktörü Shaista Gohir’in de aralarında olduğu heyet TBMM ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda temaslarda bulundu. Heyetin, İngiltere’deki imamların çoğunun Pakistan ya da Hindistan’dan geldiği, son derece sert İslami düşüncelere sahip olduğunu anlattığı belirtildi. Görüşmede, Türkiye’nin Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkelerinde imamların eğitilmesine büyük katkı verdiği anımsatılarak , “Türkiye’nin bu dini önderleri daha ılımlı hale getirebileceğini düşünüyoruz” mesajı iletildi. Diyanet’in heyete dışişleri bakanlıkları arasında anlaşma sağlanması durumunda, ülkeye camilerde bulunmak ya da imamları eğitmek üzere imam gönderilebileceğini ilettiği bildirildi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen luzismud » Cmt Kas 15, 2008 10:41

herhalde birileri espri yapmis... Adamlar koca Türkiye'yi Ilimlilastirdilar 3-5 imami mi ilimlilastiramiyorlar...

güzel espri valla...Biz sizi Ilimlilastirdik, simdi sizde bizim imamlarimizi ilimlilastirin...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x