İnsanı düzelttiğim zaman, dünya da kendiliğinden düzeliverdi

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İnsanı düzelttiğim zaman, dünya da kendiliğinden düzeliverdi

İletigönderen MedceziR » Pzt Tem 23, 2007 18:41

Adam, Pazar sabahı kalktığında haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve keyifli bir ifadeyle gün boyunca miskinlik yapıp evde oturacağını düşünürken küçük oğlu yanına gelerek sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. Baba, oğluna söz vermişti, o hafta sonu onu sinemaya götürecekti, ama dışarıya çıkmayı hiç istemiyor ve bir bahane uydurması gerekiyordu. Birden gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti ve dahiyane bir çözüm bulduğunu düşünerek haritayı küçük parçalara ayırıp oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirse onu sinemaya götüreceğini söyledi. Çocuk, elinde parçalanmış haritayla odasına giderken adam kıs kıs güldü; oğlunun haritayı yeniden düzenlemesi imkânsızdı.
On dakika sonra oğlu yeniden yanına geldi ve “Haritayı düzelttim, hadi artık sinemaya gidelim” dedi. Adam önce inanamadı, ancak hatasız bir biçimde birleştirilen haritayı gördüğünde hayretler içinde kalarak oğluna bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk; “Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan resmi vardı” dedi ve ekledi: “İnsanı düzelttiğim zaman, dünya da kendiliğinden düzeliverdi…”
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."


Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye
 
İletiler: 1763
Kayıt: Pzr Nis 08, 2007 15:54
Konum: Yiğidin Harman Olduğu Yerden...

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x