İnternet Çankaya’nın baskısı altında!

İnternet Çankaya’nın baskısı altında!

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ağu 16, 2009 19:20

İnternet Çankaya’nın baskısı altında

Birkaç gün önce yazmıştım biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hukuk danışmanları internet sitelerini tarayarak Abdullah Gül ile ilgili haberlere okurlardan gelen yorumları inceliyorlar ve içinde hakaret içeren unsurlar bulunduğunu iddia ettikleri yorumların sahiplerine dava açıyorlar.

Yazım yayınladıktan sonra internet haber sitesi yöneten pek çok arkadaşımdan “Çok sıkıntıdayız, ne yapacağımızı bilemiyoruz” yönünde mesajlar aldım.

Çünkü Çankaya’nın incelemeleri nedeniyle internet siteleri de bunalmış durumda. Cumhurbaşkanlığı hukuk danışmanları haberlerin altına yorum yazanların kimliklerini internet sitesi sahiplerinden istiyor.

İnternet sitelerine yorum gönderen okurlar bazen kendi isimleri bazen sahte isimler bazen de rumuzlar kullanıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar hepsinin birer IP denilen kimlikleri var. IP kullanıcının hangi dağıtıyıcıyı ve hangi cihazı kullandığını belirliyor.

Yani dünyanın neresinde olursanız olun bir yere internet üzerinden bir bilgi aktardığınızda, yeri, zamanı hatta kullanıcısının kim olduğu saptanabiliyor.

İşte Cumhurbaşkanlığı, internet sitesi sahiplerinden bu IP numaralarını istiyor. Bazı internet sahipleri “Bu bizimle okurumuz arasında kalan gizli bir bilgidir” demişler önce. Ancak Çankaya bu kez savcılık emri getirip koymuş önlerine, onlar da çaresiz IP numaralarını vermişler.

İş bununla da bitmiyor. Çünkü savcılar IP numaralarını izlerken internet sitesi sahip ya da yayın yöneticilerinin de ifadesini alıyor. Bu nedenle hemen her gününü sırf bu nedenle bir savcılıkta ifade vermekle geçiren meslektaşlarımız var.

Şimdi gelelim işin en önemli noktasına: Çağın iletişim aracı internet kimi kendini bilmezlerin her türlü hakaret ve sululuklarının mecrası mı olmalı? Elbette hayır. Kimse bir süre için gizli kalsa bile, kimliğini gizleyerek aklına estiği an dilediği kişiye küfür ve hakaret etmemeli. Böyle yapanlar anında yakalanıp gerekli cezalara çarptırılmalı.

Ancak Cumhurbaşkanlığı’nın da “Kuruma yönelik hakaretleri önlemek bahanesi” arkasına sığınarak internet sitelerini baskı altına almaya hakkı olamaz. Hakaret sonuçta subjektif bir kavramdır ve eğer Çankaya beğenmediği her yorumu hakaret kapsamına sokarak dava açmaya devam ederse internet haberciliğine de darbe vurur. Bu konuda bir ölçü olması gerekir.

Tabii bazı internet haber siteleri işin kolayını bulmuş. Cumhurbaşkanı Gül’le ilgili haberlerin altındaki yorum sütunlarını kaldırmışlar. Hemen tüm internet siteleri herhangi bir yorumda Gül’ün de adı geçiyorsa hiç koymamayı tercih ediyormuş.

İNTERNETE BASKIDA DAYAK OLAYININ PARMAĞI

Doğru olabilir mi bilemiyorum, ama internet çevrelerinde çok konuşulan bir olay var. Eski gazetecilerden Ahmet Sever Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e en yakın isimlerden biri. Sever şu anda Çankaya’nın basın ilişkilerinin başında.

Bir süre önce Ahmet Sever Ankara’da gittiği bir barda tartıştığı kişilerle kavgaya tutuşuyor. Sert kavga biraz da kanlı geçiyor. Ertesi gün hiçbir gazete bunu haber yapmıyor ama pek çok internet haber sitesi konuyu okurlarıyla paylaşıyor.

Haber siteleri çevrelerinde dolaşan dedikodulara göre Çankaya’nın internet operasyonu işte bundan sonra başlamış.

İnternet habercileri şu soruya cevap arıyor: “Okur yorumlarına dava açılması konusu bizzat Abdullah Gül’ün talimatıyla mı başlatıldı yoksa Ahmet Sever görevinin bir parçası olarak bunu hukuk bürosuna mı yaptırıyor?”

Can ATAKLI, 13 Ağustos 2009
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: İnternet Çankaya’nın baskısı altında!

İletigönderen Demo-X-Race-Y » Pzr Ağu 16, 2009 19:43

Bir insan sevilmediğini bu kadar bilebilir mi?

Osmanlı gerileme döneminde kaç vezriazam astı. Gidişat maalesef orayadır.
Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.
K. Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Demo-X-Race-Y
Üye
Üye

İletiler: 71

İletigönderen yigitler » Pzr Ağu 16, 2009 20:59

Once telefon dinlemesi, sonra da internet'e baski. Turkiye maalesef Almanya'nin Hitler donemi/Italya'nin Mussolini donemine hizla gidiyor. Korkunc bir sey. Yakinda bunlar s.cmayi da yasaklarlar!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen devimsel » Pzr Ağu 16, 2009 21:54

yigitler yazdı:Once telefon dinlemesi, sonra da internet'e baski. Turkiye maalesef Almanya'nin Hitler donemi/Italya'nin Mussolini donemine hizla gidiyor. Korkunc bir sey. Yakinda bunlar s.cmayi da yasaklarlar!

Bu ne yav.Her tarafdan baskı [img]http://www.empirepic.com/images/lbip7w8dlci5nv6qklyk.gif[/img] uyguluyorlar. ne yapsak şimdi yazdığımız bütün yorumlara göz atıp düzeltme mi yapsak ne? Yoksa bundan sonra yorum yapmayıp [img]http://www.empirepic.com/images/fwvc3oncuotc0r1crzt4.gif[/img] sussak mı?
Yok yok ben işin kolayını buldum. :islik:
Biraz yağ çekersek belki kurtarırız. :mrgreen:
Cici ABDullah,güzel ABDullah,nar tanesi,nur tanesi annesinin bir tanesi...ABDullah. :wink:
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eki 11, 2009 3:38

Resim

İstanbul'da Gül timi kuruldu

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde oluşturulan özel bir birimin Cumhurbaşkanı Gül’ü, internet sitelerinde eleştiren yorumcuları tespit edip savcılığa bildirdiğini belirterek tepki gösterdi.

İstanbul Emniyeti’nde “Gül Timi”

CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde özel bir birim oluşturularak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, internet sitelerinde eleştiren yorumcuların tespit edildiğini öne sürdü. Arıtman, IP numaralarından kimlikleri belirlenen kişiler hakkında, Şişli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu da bildirdi. Arıtman, “Bu konuda bizzat vatandaşlarca bana yapılan şikayetler bulunmaktadır” dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye de bir önerge veren Arıtman, bu birimin bizzat Cumhurbaşkanı Gül’ün isteği üzerine kurulduğu görüşünü savundu.

IP numaralarından tesbit

Arıtman “İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğünde böyle bir birim kurulması doğru mudur? Vatandaşlara neden böyle bir baskı uygulanmaktadır?” diye sordu. Bu yöntemin Cumhurbaşkanının hoşgörü konusundaki açıklamalarına da ters olduğunu kaydeden Arıtman şu soruları yöneltti: “Bugüne kadar kaç vatandaş yorumları nedeniyle IP numaralarından tespit edilip haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur? Kaç vatandaş hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten dava açılmıştır. Cumhurbaşkanını eleştirenleri internet ortamından bulup savcılığa havale etmek, yasa ve yönetmeliklere göre Emniyet Genel Müdürlüğünün görevleri arasında mıdır? Bu yöntemle, düşünce ve ifade özgürlüğü baskı altına alınmış olmamakta mıdır? Emniyetin bu biriminin faaliyetlerine son vermeyi düşünüyor musunuz?”

YENİÇAĞ Gazetesi
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen bozkurtlar diyari » Pzr Eki 11, 2009 11:17

Hakaret etmiyorum ABDullah'a gercekleri yaziyorum.
Yalanmi yalanmi ABDullah sen kimliksiz yalaka birisin.
Ne oldugun belirsiz kisi degilimisin?
Türklere hakaret etmeyi kendine görev bilen
hain'nin birisi degilmisin?
Ha birde sunu unuttum usta bir hirsizsin.
Ne oldu ABDullah kayip tirilyon ha.
Acikcasi sen kimsin ha????
ATAÜRK'ün yerine oturmus TÜRK'e hainlik yapan birisin.
Tarih seni ve hain arkadaslarini böyle yazacaktir.
Hainsin ve sinsi bir hirsizsin...

TÜRK-KAN
Izlence icin ayriyeten tesekkürler.
Bu adam benim hosuma gidiyor. ABDullah'in yüzünü merak ediyorum.
Evet ABDullah kayip tirilyon diyorlar ne diyorsun hirsiz herif...
En son bozkurtlar diyari tarafından Pzr Eki 11, 2009 15:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen alamancı » Pzr Eki 11, 2009 14:07

ABDullahin sansür çabalarina karsi yapilacak sey basit. inadina daha çok elestireceksin. yüzlerce kisiyle ugrasabilir ama onbinlercesiyle ugrasamaz. ikiyüzlü mahluk daha geçenlerde kalkmis türkiye artik daha demokratik artik herkes daha serbestçe fikirlerini ifade edebiliyor demisti. onlarin demokratligi ayni müslümanliklari gibi sadece kendilerine. muhalif görüslülerin ergenekon tezgahiyla hapse tikildigi bir dönemde bunlari söylüyor. ikiyüzlü yalanci. sen önce kayip trilyonun hesabini ver.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eki 11, 2009 14:18

Buraya güzel gider:

Bir MİLLETVEKİLİ konuşuyor:

Tamami icin: :arrow: yeni-yasama-yilinin-acilisi-tbmm-1-ekim-2009-t22640.html

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen yigitler » Pzr Eki 11, 2009 15:41

Sayin Genc her zamanki gibi dogru soylemis. Nerde o kayip trilyon? Neden rektore atananlar yerine gelmiyor ve yandaslarin torpille geliyor? Neden hep gizli kapakli isler yapiyorsunuz? Cevap ver halka ABDullah!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen maydonos » Pzr Eki 11, 2009 15:59

Arkadaslar bakin ben sayin cb ye soyle bir gonderme yapiyorum. Alt kimligim bu diyemesede Turkce konusan, Turkceden baska bir dil konusma yetenegi olmayan, Turk ilk okulunda, Turk lise ve Turk universtesinde okuyan, ana dili Turkce olan bir hanimla evlenen, sonra yabancilasma sureci geciren ve ardindan tekrar semirtilerek ve cilalanarak Turk meclisine giren defalarca Turk meclisinde seref, namus sozu veren bir Turkcb miz var. Turk oglu Turktur. Kendisi inkar etsede kurbaga gelisimi ve degisim evresinden gecmis olsada Turktur kendisi. Turkler seni iltifatlari ile bogacaklarlar, ne mutlu Turkum diyene :kikirik:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen sessiz sedasız » Pzr Eki 11, 2009 18:15

bir yandan tayyüp bir yandan tayyübün gülü dava dosyalarıyla meşgul ede ede adalet sisteminide bu şekilde çökertmeyi amaçlıyorlar heralde :D
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x