İnternette İzlediğiniz Görüntüleri Bilgisayarınıza İndirin

İnternette İzlediğiniz Görüntüleri Bilgisayarınıza İndirin

İletigönderen Panzehir » Prş Ara 03, 2009 17:23

Firefox tarayıcısının başka bir özelliği daha... Bilgisayarında bu tarayıcıyı kurmuş olan herkes bu özellikten yararlanabilir. İlgili eklentiyi detaylı bir şekilde anlatıp, bilgilendirmenin daha iyi olacağını düşündüm. Hem böylece sitemizde yer alan görüntüleri de kolaylıkla indirebilirsiniz.

Peki bu özellik / eklenti ne işe yarar?

- Firefox tarayıcısı üzerinden izlediğiniz hemen hemen her türlü görüntüyü indirmenizi sağlar. Böylece rapidshare vb. gibi indirme siteleri ile uğraşmanıza, para karşılığında veya türlü türlü programlar kullanarak uğraşmanıza gerek kalmadan görüntüleri indirebilirsiniz.

Madde madde açıklayayım :

1. İlk önce biglisayarınızda "Firefox" tarayıcısının kurulu olması gerekir. Kurulu değilse tıklayınız.


2. Tarayıcıyı kurmuşsanız veya kurulu ise; alltaki resme "Firefox" tarayıcınız açıkken tıklayınız.

Resim


Veya; burayı -> tıklayınız.



3. Eklenti / özellik kurulduktan sonra tarayıcıyı kapatmanız, yani yeniden açmanız gerekmektedir. Aksi takdirde o sayfada kurulan eklenti çalışmayacaktır.


4. Eklentinin / özelliğin çalışmıyorken simge hâli:

Resim


5. Eklentinin / özelliğin çalışır haldeki simge hâli:

Resim



6. Çalışır halde videoyu indirmek için ise; simgeyi tıkayıp, seçeneklerden birine tıklamanız yeterli. ( Yeni versiyonda; "mp4" şeklinde de indirme seçeneği sunulabilir bazı görüntülerde. )

[img]http://img5.imageshack.us/img5/7504/21795432.jpg[/img]

Önemli ( Yineleme ) : "İndir" e tıkladığınızda görüntüyü bilgisayarınıza kaydetmek için bir pencere açılacak ( Nereye kaydetmek istediğiniz sorulacak). Kaydederken sakın görüntünün isminde bir değişiklik yapmayın. Mesela; üstteki resimde yer alan görüntünün adı: "bjowooqmimoh.flv" dir. Bu isimlendirme aynen kalmalı. Tabi bu durum görüntü inene kadar geçerli. İsmi değiştirirseniz, görüntü indiğinde açılmaz, bozuk olarak inecektir. ( Bende öyle olduğu için uyarma niteliğinde söylüyorum. ) O nedenle, görüntü inene kadar görüntünün internet üzerindeki ismini değiştirmeyiniz, görüntü indikten sonra indirdiğiniz görüntüyü tekrardan adlandırabilirsiniz.

NOT : İndirdiğiniz görüntüler ".flv" uzantılı bir şekilde inecektir. Bunun için de "K-Lite Codec" programını bilgisayarınızda kurulmuş olması yeterli... Programı bilgisayarında kurmamış olanlar da buradan indirebilirler.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

Şu dizine dön: Yazılımlar

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x