Iraklı Kürtlere şok karar

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Veled » Prş Nis 26, 2007 17:39

[img]http://img150.imageshack.us/img150/9691/3265928ma8.jpg[/img]
Irak'taki savaş için 100 milyar dolarlık fon ayrılması ve ABD askerlerinin 31 Mart 2008'e kadar çekilmesini öngören yasa teklifi, Temsilciler Meclisinde kabul edildi.

Demokratların ve Cumhuriyetçilerin çoğunlukla kendi partilerinin istediği şekilde oy kullandıklarının gözlendiği oylamada söz konusu yasa teklifi 208 ”hayır” oyuna karşı “218 “evet” oyuyla kabul edildi. Temsilciler Meclisinden geçen yasa teklifinin kanunlaşması için yapılacak Senato oylamasının yarın yapılması bekleniyor.

Irak'taki askerleri için fon ayrılmasını isteyen ABD Başkanı George W. Bush, Demokratların Irak savaşı için verilecek fonu, en geç 1 Ekim'den başlayarak 6 ay içinde ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi koşuluna bağlaması nedeniyle yasa teklifini veto edeceğini daha önce duyurmuştu.

hürriyet
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 26, 2007 19:33

Amerikalılar aten ergeç Irak'tan çekilecekler,300 bin kişilik orduyu ilelebet Irak'ta tutamazlar.Onların planları çok daha düşük miktarda askerlerini Kuzey Irak'ta kurulacak üslere yerleştirip kalan askerlerini çekmek.Kuzey Irak'a bırakacakları askerlerinin amacı tabi ki(güya)Türkiye'nin askeri müdahelesini engellemek.Çeşitli defalar çeşitli gazete-dergiler de yazıldı,bazı tv kanallarında söylendi.
Durum bundan ibaret Semih kadeşim.
Kürtler korkmasın.Her halukarda onları korumak için Amerikan askerleri olacak yanlarında.
Bence Amerikan askerleri korksun :wink:
Anladın sen onu :mrgreen:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Veled » Cum Nis 27, 2007 22:36

Çetin Taş, :D anladım ama zor gibi gözüküyor :wink: gerçi istesek musulu kerküğü alırız bağdatta gideriz postamızı da koyarız ölürüz öldürüz ama bu sistemle hükümetle zor gibi :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen luzismud » Çrş Tem 16, 2008 11:36

Ben Sahsen ABD'nin kisa zamanda Iraktan cekilecegini düsünmüyorum. Bunun sebebi Barzani ve Talabani tayfasini korumak degil BOP icin yapilacak daha cok seylerin olmasidir...

Daha karsitirilacak, harmanlanacak cok ülke var orada. Iran, Suriye ve hatta Türkiye...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x