Yaklaşık 6 yıl önce Irakı işgal eden ABD, inanılmaz ölçüde kan dökmesine rağmen direnişi aşamayınca kendisine uygun bir strateji geliştirdi. Öksüz ve yetim bıraktığı Iraklı çocukları askeri eğitime alan ABD, bu çocukları ağır kayıplar verdiği Sadr bölgesinde Iraklı direnişçilere karşı kullanmayı planlıyor.
İşgalciler, Iraklı yetim ve öksüzleri asker yapacak
Irakı işgal eden ve yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen tam gaz süren direniş ile baş edemeyen Amerikan işgal gücü şimdi, yetim, öksüz bıraktığı Iraklı çocukları asker yapıyor. Başkent Bağdatın Adhamiya bölgesinde kurulan eğitim merkezinde toplanan Iraklı gençler arasında, yaşları henüz 16-17 olan çocuklar dikkat çekiyor. Çoğunun annesi, babası, Amerikan bombardımanlarında öldürülmüş durumda. Okulda dil bilgisi, matematik öğretildiği gibi, Amerikalılar onlara şimdi silah tutmayı, katliam yapmayı öğretiyor. Eğitim alanlar Şiilerin çoğunlukta yaşadığı ve direnişin en güçlü olduğu yerlerden biri olan Sadr semtinin içinde ve etrafında kurulacak kontrol noktalarında görev yapacak. Amerikan askerinin bu bölgede ağır kayıp vermesi sonrası alınan bu karar ise oldukça dikkat çekici. Irakta 6.5 milyon çocuğu yetim ve öksüz, 3 milyona yakın kadını ise dul bırakan Amerikan işgal gücü batağa saklandığı ülkeden çıkış yolu ararken Iraklı çocukları da işgal gücüne dahil etmek için her yolu deniyor.
Kaynak