İran'dan Türkiye'ye Para Teklifi...

Genel & Güncel Konular

İran'dan Türkiye'ye Para Teklifi...

İletigönderen Panzehir » Cmt Mar 03, 2007 23:33

Resim

"İran Türkiye'ye 2.5 milyar Euromuz sizin Merkez bankanızda kalsın" dedi. Bu iddiaları dile getiren İranlı araştırmacı Arif Keskin...
10 yıldır Türkiye'de yaşayan Arif Keskin'in yaptığı araştırmaları hem dünya ülkeleri hem de İran tarafından dikkatle izleniyor.

Keskin, İran ile ilgili önemli tespitler ortaya koyuyor. İşte Keskin'in dilinden İran'ın son manevrası :

TÜRKİYE'YE PARA ÖNERİSİ

İran'ın şu anki çabası kendisine karşı küresel uzlaşmayı engelleyebilmek. Bunun için en son Avrupa şirketlerine 4 milyar dolarlık bir öneride bulundu.

Çok gizli bir bilgi de şu: İran Avrupa'nın belli ülkelerinin merkez bankalarına 2.5 milyar Euro yatırma önerisinde bulundu. Mesela, İtalya...

Bu öneri Türkiye'ye de yapıldı. Yaklaşık 2 ay önce. Ancak şu an beklemedeler.

KANDİL'İ VURMA JESTİ

Ne zaman ABD ve Türkiye'nin üst düzey yetkilileri görüşse İran Kandil'i, PKK'yı vuruyor. Bu inanılmaz bir jest ve bir kamuoyu diplomasisi. Türkiye ABD'den bir şey istiyor, onlar vermiyor ama İran kolayca vuruyor.

İRAN-ABD SAVAŞI ÇIKAR MI?

İran nükleerden vazgeçse bile, ABD'nin Irak'taki başarısızlığı İran'ı vurma nedeni olabilir. Çünkü ABD Irak'tan başarısız çıkmayı kabullense bile İran'ı bölgede güçlü bırakıp gitmeyi istemez.

İRAN SONUNA KADAR...

İran, ABD ile bir savaşın öldürücü olacağının farkındadır. Savaş istemiyor. İranlı'nın psikolojisi şöyle; Doksanıncı dakikanın adamları. İran diplomasisi yorar, bıktırır. İran'ın hala diplomatik manevra alanı var, hala süreci değiştirebileceklerini düşünüyorlar.

İran nükleer çalışmalarının gerçekten savaşa dönüşebileceğini görürse vazgeçecek.

:arrow: Kaynak

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Hasta » Cmt Mar 03, 2007 23:51

Önerilen paranın birimi Euro... :twisted: ABD ile İran'ın gizli savaş nedeni asıl bu...Nükleer denemeler bahanesi işin... 8) Euro-Dolar Savaşları/Cengiz Özakıncı(Otopsi Yayınları),şiddetle tavsiye ederim :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Panzehir » Cmt Mar 03, 2007 23:58

nurdi yazdı:Önerilen paranın birimi Euro... :twisted: ABD ile İranın gizli savaş nedeni asıl bu...Nükleer denemeler bahanesi işin... 8) Euro-Dolar Savaşları/Cengiz Özakıncı(Otopsi Yayınları),şiddetle tavsiye ederim :mrgreen:

Abla, dediğin kitap şuanda yurttaki odamın rafında. Arkadaştan aldım. Gerçi o başkasına getirmişti, kitabı vereceği kişi derse gelmeyince çöreklendim kitaplara. :r :) 2 gün önce çöreklendim hem de. :twisted: Tavsiye ettiğine göre okuyayım bari. 8)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Hasta » Pzr Mar 04, 2007 0:02

Panzehir, sakın kaçırma,çok farklı bir analiz... :wink: :D
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Mar 04, 2007 0:17

KANDİL'İ VURMA JESTİ

Ne zaman ABD ve Türkiye'nin üst düzey yetkilileri görüşse İran Kandil'i, PKK'yı vuruyor. Bu inanılmaz bir jest ve bir kamuoyu diplomasisi. Türkiye ABD'den bir şey istiyor, onlar vermiyor ama İran kolayca vuruyor

Nerdeyse İran dan dost olur diyecem ya...

Ama İran karşılıksız bişey yapmaz...

Adam İrandaki Milyonlarca Türk'e yaranmak için Dünya basını önünde ''Bozkurt'' Selamıyla selamladı Türkleri... :twisted:

İran bu pek de güven olmaz hani , Safeviler geliyo da aklıma... :roll:

haber içni tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Ram » Pzr Mar 04, 2007 1:19

17 PEJAK militanı öldürüldü

İran, Türkiye sınırına yakın bölgede terör örgütü PKK’nın İran’daki kolu olan 17 PEJAK militanının öldürüldüğünü bildirdi.

NTV

Şimdi, İran PEJAK'a karşı asker kaybediyor, bir yandan Fransız destekli "Komola" Kürt örgütüyle uğraşıyor, Irak'taki diğer Kürt örgütlerine rest çekiyor. Yani İran hayrına vurmuyor.

İran sadece Türkiye ile değil, başta Sudan olmak üzere, bir çok ülkeyle savunma konusunda anlaşmaya çalışıyor. Yanılmıyorsam, İran nükleer faaliyetlerin gelişmesi için, Türkiye'den "bor" isteyecektir. Karşılığında "nükleer bilgi", bahsedildiği üzere yüklü miktarda paranın merkez bankasına yatırılmasını ve petrol ve doğal gaz sağlayacaktır.

Peki Türkiye ne yapıyor¿?

İran & ABD savaşı çıkar mı¿? Zaten savaşıyorlar. Resmi bir savaşın çıkması, şu an için muhtemel görünmüyor.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 04, 2007 1:39

nurdi yazdı:Önerilen paranın birimi Euro... :twisted: ABD ile İran'ın gizli savaş nedeni asıl bu...Nükleer denemeler bahanesi işin... 8) Euro-Dolar Savaşları/Cengiz Özakıncı(Otopsi Yayınları),şiddetle tavsiye ederim :mrgreen:

kesinlikle. Iran Petrol Borsasinda Dolar'dan Euro'ya gececegini acikladiginda kiyamet koptu zaten. üzerinde basildigi kagit kadar degeri olmanyan Dolar dünya para birimi olmaktan kalktigi an ABD imparatorlugunun cöktügü gündür. nükleer bahane, dolar sahane. :twisted:

kitabi henüz okumadim, ama listeme aldim :wink:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Hasta » Pzr Mar 04, 2007 8:03

Zaten Irak'ın işgali ve Saddam'ın devrilme nedeni de aynı...Saddam uzun süredir,petrolü Dolar üzerinden değil,Euro üzerinden satıyordu... :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Mar 04, 2007 9:49

Nurdi,haklısın.ABD'nin Irak'a saldırmasının arkasındaki en önemli nedenlerden biri Irak'ın öncülük ettiği "petrolü Yuro ile satalım" düşüncesidir.Petrol ihraç eden diğer ülkelerinde bu düşünceye destek vermeye başladığını gören ABD Yuro bölgesinin genişlememesiiçin diğer çıkarlarını da göz önüne alıp Irak'a vahşice saldırdı.
Haber çok ilginç.Panzehir kardeşim,sağol.
Efsane kardeşim.Tarihten ders almak lazım.Saefviler aklına geliyor da Osmanlı kurulmadan önce Osmanlı ile diğer beyliklerin nasıl onlarca yıl Anadolu'da birbirlerine karşı kanlı bıçaklı olduğu gelmiyor mu?Üstelik İran'da,tüm ülkelerde devletler arası ilişkilerini çıkarları doğrultusunda kurmuşlardır,kuracaklardır,kurmalılardır.Yani burada elbette İran'ın bir çıkar sözkonusu.Dünyadan izole edilmek yani Saddam'ın 1. Körfez Savaşı'ndan sonraki durumuna düşmek istemiyorlar,kendilerine Türkiye'nin tavır almaması onlar için çok önemli.Ama dedim ya,çıkar olması son derece doğal.Asıl anormali hiçbir milli çıkarı olmadığı halde reddedilen 1 Mart tezkeresi'ni savunmak,kukla bölgesel Kürt yönetimine ve başında Talabani'nin olduğu kukla Irak'a jest üstüne jest yapmak,ABD'nin her öksürdüğüne "eyvallah"etmek,AB'nin tüm dayatmalarına "peki" demek-"AB'ye girmek için yapılıyor,bu tavizler veriliyor"demeyin,çünkü girmeyeceğimizi,giremeyeceğimizi aslında o işin başındakiler biliyor-.
Dünyanın en köklü dış politikalarını bundan 10 sene önceye kadar Türkiye,İran,Rusya,Çin uygulardı.Çünkü asırlarcasürmüş devletlerin,imparatorlukların mirası bu devletlere geçmişti.Fakat şimdiki Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti,Dış İşleri bürokratlarının katılmadığı-alınmadığı- Dış İşleri toplantıları yapıyorlar yabancı hükümetlerin bakanları ile,büyükelçileri ile.Bu nedenle içinde olduğumuz özellikle dış politikada ki b..a batmışlık hiç de şaşırtmamalı hiçbirimizi.
Tanrı bize milletinin çıkarlarını her şart altında gözeten,kararlılıkları İran hükümeti gibi olan hükümetler versin(idelojiyi kastetmiyorum,yanlış anlaşılmasın):
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Mar 04, 2007 11:58

Çetin Taş, ben safevileri hatırlatırken İran'a pek fazla güvenilmeyeceği manasında söylemiştim 8) :wink:
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Mar 04, 2007 13:17

Anladım Efsane kardeşim.Ama ben de diyorum ki İran olsun,Amerika olsun ve hatta kardeşimiz dediğimiz Türk cumhuriyetleri olsun;hepsi de her şeyin önüne kendi çıkarlarını koyarlar.Güvenmek-güvenmemek kendi çıkarlarımızı kollayabildiğimiz oranda geçerlidir.Biz eğer Türk Devleti olarak güçlü olursak,çıkarlarımızı kararlılıkla savunursak o zaman baş kötü Amerika dahil herkes > olur,olmak zorunda hissederler kendilerini.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Mar 04, 2007 17:48

Çetin Taş, orasını unutmamak lazım tabi..

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x