
Son iki yıldır her kış yaşanan manzara verilen sözlere rağmen tekrarlandı ve İran Türkiyeye verdiği gazı tamamen kesti. Rusyanın gönderdiği gazda da azalma oldu. BOTAŞ yönetimi açığı kapatmaya çalışıyor.
NTVMSNBC'nin haberine göre Kurban Bayramından bu yana Türkiyeye verdiği gazı azaltan İran yapılan görüşmelere rağmen geri adım atmadı ve bugün itibarıyla gazı tamamen kesti. Bu durum doğalgaz anlaşması için bir haftadır İranda bulunan Enerji Bakanlığı Müsteşarı Başkanlığındaki heyete rağmen yaşandı.
BOTAŞ yönetimi kritik bir toplantı yapıyor. Silivri doğalgaz deposunun açığı kapatmaya ne kadar yettiği konusunda net bir cevap yok.
İran geçen yıllarda da kış aylarında Türkiyeye verdiği gazı kesmişti. Ancak gaz deposu olmadığı için açık Rusyadan karşılanmaya çalışılmıştı. Sıkıntının konutlara yansımaması için de BOTAŞ otoprodüktör tesisleri ve organize sanayi bölgelerine verdiği gazı bir süre kesmişti.
RUS GAZINDA DA AZALMA VAR
Enerji Bakanı Hilmi Güler de dün yaptığı açıklamada, 10 günden bu yana aşırı soğuklar nedeniyle İrandan gelen gazda önemli miktarda azalma olduğunu, Rusyanın Ukrayna üzerinden verdiği gazda da düşüşler yaşandığını söyledi.
GÜLER, ERDOĞANDAN YARDIM İSTEDİ
Güler, İranlı bakan ve müsteşarla konuyu görüştüklerini belirterek, Artık konuyu devreye girerek Rus Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejadla görüşmesi için sayın Başbakanımıza ileteceğim diye konuştu.
