İran teyit etti: Eşkıyabaşı Murat Karayılan yakalandı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ağu 14, 2011 12:23

İran, terör örgütü PKK'nın elebaşı Murat Karayılan'ın yakalandığı haberini teyit etti. İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, "PKK'nn elebaşı Karayılan yakalandı" dedi. Bilgi Başbakanlık tarafından henüz teyit edilmedi.

(AA) -- Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Fars Haber Ajansına yaptığı açıklamada, terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın, İran tarafından yakalandığını söyledi.

Konuya ilişkin haberleri değerlendiren Burucerdi, "Bu haberler doğrudur, İran istihbarat birimleri PKK'nın iki numaralı ismini tutuklamıştır" ifadesini kullandı.

Burucerdi, "İstihbarat güçlerimiz, Karayılan'ı yakalayarak önemli bir iş başarmışlardır" diye konuştu.

İran Devrim Muhafızlarının, 16 Temmuzdan beri terör örgütü PJAK'a yönelik operasyonlarında örgüte darbe vurulduğunu kaydeden Burucerdi, "Bizim, Devrim Muhafızlarından da beklentimiz budur" dedi.

Murat Karayılan, terör örgütü PKK'nın Kandil'deki ele başısı örgütün askeri kanadının lideriydi.

Türkiye teyit etmedi

İran'dan gelen bu bilgi Başbakanlık tarafından henüz teyit edilmedi.

Burucerdi'nin açıklamasına ilişkin olarak hükümete resmi herhangi bir bilgi ulaşmadı.

Aynı iddia dün de ortaya atılmış ve yine o iddia, Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı.

http://www.cnnturk.com/2011/dunya/08/14/murat.karayilan.yakalandi.iddiasi/626062.0/index.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: İran teyit etti: Eşkıyabaşı Murat Karayılan yakalandı

İletigönderen baragakal » Pzr Ağu 14, 2011 22:12

Karayilan'a mesaj olma olasiligi yuksek,diger gelismeler de bunu gosteriyor, "Turkiye seni istiyor, Abd'yle Suriye karsiliginda anlasti operasyon yiyeceksin" diye anliyorum.
Bir bakima da Turkiye'yle maytap geçmek.

Pkk ortaligi erken atese verdi, Turkiye Apo'yu çikarip onunu kesemedi.
Akp'nin -sahinlesmesi- isleri kurtarmaz, devam edebilmesi için Kandil'in dusmesi gerek.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Pzr Ağu 14, 2011 23:04

Bence mesaj falan yok ya direkt yakaladılar adamı. Ümidim de bu tabi. Ama ümitlenmek işi çözmüyor tabi. Velhasıl ben yakalandığını düşünüyorum, yoksa PKK bu fırsatı kaçırmayıp Karayılanın görüntüsüyle tekzip ederdi. Etmedi şimdiye kadar, yakalanmadıysa ben yakalanmadım diye İran'ı da rezil etmek cabası iken böyle sessiz kalmazlardı. Kaldı ki bizimkilerin bu konuda ABD ile anlaşmış olacağını da sanmıyorum. Nasılsa aynı kabı pisliyor hepsi. AKP zaten Karayılana diş bilese askeri boğazlamaz. Kandil'e girer direkt, kimseye de sormadan. Ama efendileri uzak durun buyuruyor, siz dava arkadaşısınız diyor, onlar da elleşmiyor tabi. Bunlar tabi benim yorumum, 2 güne kalmaz ortalık aydınlanır.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

İletigönderen baragakal » Pzt Ağu 15, 2011 3:25

Velhasıl ben yakalandığını düşünüyorum, yoksa PKK bu fırsatı kaçırmayıp Karayılanın görüntüsüyle tekzip ederdi.

Iran'in giristigi operasyonun çapi ne ki Karayilan'i yakalayacak? Kandil Pkk'nin sehri-kenti, binlerce silahli insan var, boluculerin ordusu orada, felegin çemberinden geçenler orda, dis istihbarat destegi orda, "3 tane çapulcu soylemi" tv den izleyen ayse teyzeye mama.

Etmedi şimdiye kadar, yakalanmadıysa ben yakalanmadım diye İran'ı da rezil etmek cabası iken böyle sessiz kalmazlardı.

Saklambaç tarif ediyosun, çocuk bunlar oyun mu oynasin diyosun?

AKP zaten Karayılana diş bilese askeri boğazlamaz.

Akp'yle Kandil'in ittifakta oldugunu dusunuyosan yine yaniliyosun, ben soyle açiklayayim sana:
Kandil'in Turkiye siyasetindeki temsilcisi Bdp'dir. Bdp açilimin basindan itibaren Devlet(!)e ve temsilcisi Akp'ye sag gosterip sol vurmustur, Apo'yu çikarma safhasina gelinememesinde payi buyuktur. Ne zaman kamuoyunu punduna getirme çalismasina girisilse, sivri bir soylemle isleri bozup tepki uyandirmislardir. Bolucuyu yonetmeye sulanmayin, onlarin temsilcisi Devlet(!) degil biziz demislerdir. Dakika birde attiklari kazigin mevkii Habur'dur, Emre Taner bunun ustune koltuk terk etmistir, Pkk bayragi açip çapulculari karsilamis, sessiz kalmalari kaydiyla girenleri il-il gezdirip zafer toplantilar yapmis, Pkk bayraklariyla mars okutmuslardir. Tayyip bosuna bu isten çark etmeye kalkmadi. Ve Akp'nin asker bogazlamasi baska bir mevzudur.

Bunlar tabi benim yorumum, 2 güne kalmaz ortalık aydınlanır.

Tv'de gorundugu hali iki gune çozulebilir.
Hatirlatmakta yarar var, kaynak gosterilen Iran'li yetkili 2.-3. adam, istihbarat mevzularinda ya da destek atma-posta koyma durumlarinda hep bunlar kullanilir, bizim buyukelçiyi alçak koltuga oturtan Deni Ayalon'da 2. adamdi, son soz bakandadir, hemen açiklama da yapilabilir, yillarca konuya donulmeyedebilirr.

Ve 15 agustos Pkk için onemli tarihtir,ozellikle ses getirecek olaylarin faillerini sasirtacak dedikodular bizim tarafimizdan da uretiliyor olabilir, ihtimaldir.

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Sal Ağu 16, 2011 14:23

İran'ın giriştiği operasyonun boyutunu bilmiyorum fakat öyle ufak çaplı bir şey olacağını sanmıyorum.Çünkü İran sıranın kendisinde olduğunun ya da PJAK'ın kime hizmet ettiğinin farkında. Bizimkilerin gündelik siyasetlerine karşın, İran'ın uzun soluklu ve derinliği olan politikalar üretebildiğini biliyoruz. Kaldı ki bu basit denklemi görerek yarın kendi içinde açılacak cephelerden birini şimdiden saf dışı bırakması bana mantık dışı gelmiyor. Yoksa "bir arkadaşı vurup çıkacaktım" gibi basit bir hareket değildir nihayetinde bu operasyon. Kandil şehirse; İran koca bir ülke. Hem Kandil şehirse; Türkiye koca bir ülke ise o zaman hiç "Kandil'e operasyon" naraları da atmayalım, nasılsa orası koca bir şehir! Kandil, Kandil olarak küçük bir yer ve yerle bir edilmesinin aylara sari bir olay olduğunu sanmıyorum. Bu ne İran için ne de Türkiye için hayati zorlukta bir olay değil, sadece irade meselesi! Püf demeye niyet etmek lazım. İran buna niyet ettiyse, ve bir arkadaşa bakıp çıkmayacaksa Kandil'den, Karayılanı da yakalar engereği de. İran'ın buna muktedir olduğunu Karayılan'ın 3-4 gün önceki yakarışlarından da anlayabiliriz. Fakat bu köpeği yakaladıysa da İran, bunu Türkiye ile pazarlık konusu yapacağını düşünmüyorum. Bu iki gündür oynadıkları "yakaladık-yakalamadık" tiyatrosundan bunu anlıyorum. Bugün Türkiye demek ABD demek sonuçta. Kozunu saklar İran, ne işe yarar bu koz süreç gösterir ama bugün masaya koymaz bence. Gelecek el Türkiye-Suriye harbine gebe ise İran için her türlü koz mubah olsa gerek. Kim bilir Doğu'da karmaşanın adı İran bile olabilir?

Kısaca dostum; perdedeki kuklalara bakarak sahibinin bir sonraki hareketini tahmin etmeye çalışıyoruz. Perde devrilmeden bu gölge oyununda aslında ne olduğunu anlamak oyunu çokça izlemeyi gerektiriyor. Geri sarıp sarıp izlemeliyiz. Hatta bugün İran'dan bir yetkili Türkiye'de. Neymiş bilgi kirliliğini görüşeceklermiş. Duy da inanma! A hatta Riccardionne de eşlik edecekmiş. İlginç!
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.haber7.com/haber/20110816/2-Elciden-Basbakanlika-surpriz-ziyaret.php
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Prş Ağu 18, 2011 8:14

Tehditlerle Ortaya Çıktı

Haftasonu 'yakalandı' haberleri Ortadoğu'yu karıştıran Murat Karayılan, PKK'nı yayın organları aracılığıyla yakalanmadığını duyurdu. Karayılan, Başbakan'ın artan terör olaylarına gösterdiği sert tepkiye de yeni tehditlerle cevap verdi: ""Öcalan'dan da üç haftadır haber alamadık. Eğer önderliğimize herhangi bir şey olursa o zaman Türkiye'de bir tek lider bile kalmaz"

Fırat Haber Ajansı, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın 15 Ağustos Atılımı'nın 27. Yıldönümü'nde yaptığını öne sürdüğü açıklamaya yer verdi:

"ÖCALAN’IN BARIŞ ÇABALARINA OLUMLU YANIT VERİLMEDİ"
Öcalan’ın 10 Mayıs 2011 tarihinde devlete ve KCK’ya üç protokol sunduğunu söyleyen Karayılan. ‘KCK ve devlet bu protokolü kabul ediyor mu, etmiyor mu; bana cevap vermelidirler. Eğer her iki tarafın da görüşleri olumlu olursa o zaman ben bu sorunu kısa bir sürede çözerim’ dedi. Biz bunun üzerine yönetim olarak toplantı yaptık, Önderliğimizin hazırladığı bu protokolleri kabul ettik. Ama devlet buna cevap vermedi. Heyet makul gördü ama ’üzerinde tartışmamız, Başbakana sunmamız gerekiyor ki devlet bir karar versin’ dedi. Üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen cevapsız bıraktılar. Olumlu cevap verme yerine barışçıl çabaları boşa çıkarmaya çalıştılar. Bu şekilde inkar ve imha siyaseti farklı biçim, yöntem ve üsluplarla yeniden devreye girdi.” Dedi.

"BEN DE DİĞER ARKADAŞLAR DA ÖLDÜRÜLEBİLİR"
Kendisinin ve diğer terörist arkadaşlarının bu mücadelenin neferleri olduğunu söyleyen Karayılan, ‘Arkadaşlarımız, halkımız bu tür şahadetlere hazır olmalıdırlar. Çünkü biz bu hareketin fedaileriyiz, devrimciyiz ve bir mücadele yürütüyoruz. Bu durumda şehit düşme ihtimali de vardır.’ dedi.

Karayılan Başbakan’ın “artık iyi niyet göstermeyeceğiz” sözlerine işaret ederek, bir savaş kararının alındığına vurgu yaptı:

“Erdoğan da tüm bu olaylarla birlikte ‘biz artık iyi niyet göstermeyeceğiz’ dedi. Zaten daha önce de bir iyi niyet sergilemediği aşikardır… Afrika’da hiçbir hakkı bulunmayan ve köle statüsünde sayılan zencilere bile daha fazla değer veriliyordu. Ama şimdi Kürtlerin durumu köle statüsündeki zencilerden ne farkı var?”

"EĞER BU HAFTA DA GÖRÜŞME OLMAZSA FARKLI ELE ALACAĞIZ"
Karayılan, yaklaşık üç haftadır çeşitli nedenlerle avukatları İmralı adasına gidemeyen Öcalan konusunda da ‘Eğer bu hafta görüşme olmazsa biz bu durumu daha farklı ele almak durumunda kalacağız.’ dedi.

Görüşmelerin kısıtlanmasını bir savaş ilanı gibi ele almak durumunda olduklarını söyleyen Karayılan . akan kanın bitmesinden yana olan aydınları da görece çağırarak ‘barıştan yana olan herkes devreye girmelidirler. Çünkü durum artık çok ciddi bir aşamaya gelmiş bulunuyor’ dedi.

Karayılan, Erdoğan’ın teröre yönelik sert sözlerine karşılık olarak İçişleri Bakanlığından, Genelkurmay Başkanlığına kadar yeni bir dizayna gidildiğini ve bunun da bir savaş hazırlığı olduğunu belirtti.

Güçlerinin henüz 25’ini bile harekete geçirmediklerini, savaş güçlerinin önünü açarlarsa Türkiye’nin alt-üst olacağını söyleyen Karayılan, bazı uyarılarda bulunarak, şunları dile getirdi:

“Erdoğan ‘Ramazan ayının hatırı için şuanda bir şey yapmıyoruz, Ramazan ayından sonra göreceklerdir. Sadece PKK değil, PKK ile arasına mesafe koymayanlar da ağır bedeller ödeyeceklerdir’ diyor. Bu çok ciddi bir tehdittir. Tansu Çiller de ‘93 yılında ‘PKK’ya yardım edenlerin listesi cebimdedir’ dedi ve ardından birçok Kürt işverenleri tek tek faili meçhul bir şekilde öldürüldüler.

"RESMİ SAVAŞ TALİMATI VERİRSEK TÜRKİYE ALT-ÜST OLUR"
Başbakan bilmeli ki biz daha gücümüzün yüzde beşini bile harekete geçirmemişiz. Biz şimdi kontrollü bir biçimde sadece savunma savaşı veriyoruz. Eğer biz savaş gücümüzün önünü açar, resmi savaş karar ve talimatını verirsek, Türkiye’yi alt-üst ederler.

Muhalif Gazete
17.08.2011
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x