İrtica ve Terör El Ele / Nurten AKYAZILILAR

İrtica ve Terör El Ele / Nurten AKYAZILILAR

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Pzt Ağu 13, 2012 10:30

İrtica ve Terör El Ele

Lisans düzeyinde 7- 8 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılan adayların aldıkları sonuçlar dün açıklandı.

Son yıllarda eğitimle ilgili bütün sınav ve sonuçlarında şaibeler olduğu gibi KPSS ardından da akıllar yine karıştı.

Öncelikle Serdar Şahinkaya hocamdan aldığım nota göre sonuç ekranında aday sayısı 924.739 verilmiş fakat 2012 KPSS sayısal verileri tablosunda sınavı geçerli aday sayısı 931.093 olarak verilmiş. Geçerli aday sayısının, sınava giren aday sayısından daha yüksek oluşunun açıklaması nedir acaba?

Hemen ardından da Doğan Yaşar Hocamdan aldığım notta ise iller sıralamasına dikkat çekiyordu.

Merak edip sonuçlara şöyle bir baktım:

‘Genel Kültür’ testinde Siirt, Bingöl, Kırşehir, Bayburt, Muş, Batman, Bitlis, Ağrı, Adıyaman, Tunceli gelirken ‘Eğitim Bilimleri’ testinde ise Erzincan, Bayburt, Siirt geliyordu.

Eh, gelinen noktada neticeye şaşırmamak lazım…

Batı illerinde ortalama yaşam standart maliyetlerinin pahalılaşmasına karşın öğretmen ve emekli maaşlarının düşük kalmasını eklerseniz, tablo böyle olur elbet.

“Durmak yok yola devam” dediler

Anayasa Mahkemesi, AKP hakkındaki kararında, bu partinin laikliğe karşı irticai faaliyetlerin odağı olduğu sonucuna varmıştı. İktidar partisinin kapatılması ya da yöneticilerinin, bakanlarının hatta başbakanının siyasetten yasaklanmasının ülkeyi ciddi bir krize götürmesi tehlikesini öngören Yüksek Mahkeme, kararı gereği cezayı, "para" olarak partiye kesmişti. Yani herhangi bir AKP'liye, partisinin laikliğe karşı odak olmasına izin veren yöneticilere ceza gelmemişti. Neticede “durmak yola devam dediler” ve eğitimde 4+4+4 sistemi ile gelinen noktada İHO’ların durumu şöyle:

Ankara 81 ilde 673 İHO açılmış. İmam hatip ortaokullarının 321’i bağımsız, 146’sı imam hatip liseleri bünyesinde, 206’sı diğer okulların içinde olacak.  1 

KPSS sonuçlarını terör ve irtica işbirliğiyle açıklayabilecek durum ise şöyle:

81 il arasında İHO’lu açmayan iller Bitlis, Ordu, Tunceli, Şanlıurfa, Kırıkkale, Batman, Şırnak ve Ardahan!

Sadece İzmir’de ise 13 İHO açıldı!

İHO kayıtlarında vaatler sonsuz

İHO sayısı artarken kayıtların da artması yönünde muhtelif kampanyalar yapıyorlar. Mesela İmam Hatip için ön kayıtların camide yapılmasıyla ilgili olarak konuşan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı yetkilileri, “Amacımız camilerle, imamlarla okulların öğretmenlerin işbirliğini artırmaktır. İsteyen velilerimiz, imamlara ve cami yardımlaşma derneklerine bu ön kayıt formlarını verebilir. Biz de onları okul yönetimleri ile ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri ile paylaşacağız” dediler.  2 

ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin kayıt reklamlarında ise dikkat çeken ibare şöyle:

“Ayrıntılı bir şekilde dinimizi öğrenirken kaliteli bir eğitim için tercihiniz imam hatipten yana olsun. Müracaat eden hiçbir öğrenci açıkta kalmayacaktır.”

İzmir’in incisi Karşıyaka Lisesi olur mu hiç İmam Hatip

Geçen hafta kendimin de mezunu olmaktan gurur duyduğum Karşıyaka Lisesi’nin, İHO olarak geçmesine yönelik tepkilerin yükseldiğine, yürüyüşler yapıldığına dair haberler aldım ve içim acıdı.

Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu yazan tabelanın önünde toplanan grup adına konuşmayı Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı (İKLEV) kurucularından Recai Acar yapmış. Okul girişine asılan tabelada yazılı olan imam hatip ortaokulu yazısının boyanmasıyla ilgileri olmadığını belirten Acar, “Ticaret lisesinin boşalttığı bina önce bize verilecekti. Ancak 4+4+4 sistemine geçilince anlaşıldı ki bu yasayı çıkaranların derdi 12 yıllık eğitim değil, sadece ortada kalan 4 yılki bölüm. Bu yüzden de binamız gitti. Bu tabelayı asmış olabilirler ama biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Yaklaşık yüz yıllık geçmişi, tarihsel kimliği ve manevi değeri Karşıyaka lisesi mezunları açısından büyük önem taşıyan bu ‘taş Bina’nın Eğitim Müzesi yapılmak üzere gerçek sahipleri olan Karşıyakalılara tahsis edilmesini istiyor, ilgililerin sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, Karşıyaka Lisesi Marşı’nı söyleyerek dağıldı.  3  –  4 

Gâvur İzmir dedikleri ve İHO yapılarak dindarlaştırılmak istenen Karşıyaka Lisesi marşının dizeleri şöyledir:

İzmir’in incisi

Karşıyaka Lisesi.

Yurda gençler saçar.

Karşıyaka Lisesi

Hayat, neşe hepsi bizim

İman dolu kalplerimiz...

Yamanların tek incisi

Karşıyaka Lisesi...

Millet Mars’a giderken yaya kalmamak için

Ne mutlu bana ki aydın, donanımlı ve disiplinli öğretmenleri sayesinde beni dinine inanan, geleceğin eğitim ve bilimin ışığında yükseleceğini öğreten, Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsetmiş, Türk olmaktan gurur duyan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yetiştiren Karşıyaka Lisesi mezunuyum ve okulumun İHO olmasını ben de istemiyorum…

Kaynak:

(1)  http://gundem.milliyet.com.tr/673-imam-hatip-ortaokulu-acildi/gundem/gundemdetay/28.06.2012/1559751/default.htm

(2)  http://www.gercekgundem.com/?p=481093&com=all

(3)  http://www.ksk1912.org/haber-detay/168/karsiyaka-lisesine-sahip-cikiyor

(4)  http://gundemotuzbes.com/10271-karsiyakali_haykirdi_tayyipin_ummeti_olmayacagiz

Nurten AKYAZILILAR, 12 Ağustos 2012
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 694

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x