IŞİD ve IRAK (Beled el-nifak vel şikak!) / Abdullah AĞAR

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

IŞİD ve IRAK (Beled el-nifak vel şikak!) / Abdullah AĞAR

İletigönderen Balasagun » Cmt May 16, 2015 17:47

Kuruluşundan günümüze IŞİD tezgahı ve gerçekler

Irak’ın dağlarında çatışırken gazi olan Abdullah Ağar, Hz. Ali’nin, “Beled el-nifak vel şikak!” (İkiyüzlülüğün ve düşmanca ayrılığın diyarı!) diye tanımladığı coğrafyada yaşananları “IŞİD ve Irak” adıyla kaleme aldı

Resim
Herkesin masa başında öğrendikleriyle anlamaya ve anlatmaya kalktığı IŞİD ve Irak’ı, Abdullah Ağar yaşayarak, görerek, hissederek, acısını ve kahrını çekerek yazdı. Terörle mücadelede komando tugaylarında, Özel Kuvvetler’de görev yapan, sayısız çatışmaya giren ve Irak dağlarında belinden üç kurşunla yaralanan Abdullah Ağar, tam 4 yıl, 1 gün, 7 saat, terör ateşinin her gün kasıp kavurduğu, kızılca kıyametin koptuğu Irak’ta, Bağdat’ta yaşadı. Onlarca kez, Ninova-Musul-Telafer’e, Tamim-Kerkük’e, Selahaddin’e, Diyala-Bakuba’ya, Anbar’ın varoşlarına, Kürt bölgesine (Erbil, Süleymaniye, Duhok), Şiiliğin kutsal alanlarına (Necef ve Kerbela) gitti. Hem de köylerine, obalarına, mezralarına kadar... Onlarla yaşadı. Araştırdı, inceledi, gözlemledi ve 45 derece sıcaklık altında ölümün soğuk nefesini ensesinde hissederek olayları izledi. Sonunda da ortaya Abdullah Ağar 6. kitabı “IŞİD ve Irak” çıktı. Kitapta bölgedeki bilinmeyen gerçekler ve terörle kavrulan yaşamın acı hikâyeleri Abdullah Ağar’ın sarsıcı ve etkili anlatımıyla okura aktarılıyor.

Banu Avar, önsözünü kaleme aldığı “IŞİD ve Irak” kitabı ve yazan Abdullah Ağar hakkında şu değerlendirmeyi yapıyor:

Abdullah Ağar... Türk subayı deyince aklıma ilk gelen isim! Hayatı bu vatan için çarpışarak geçti. Attilâ İlhan, Abdullah için, “O zamanımızın Fakir Baykurt’u” demişti. “Üslubu Allah vergisi...” IŞİD ve IRAK (Beled el-nifak vel şikak!) uzun bir aradan sonra gelen 6. kitabı.. Abdullah son dört yılını en kanlı etnik ve mezhep çatışmalarının yaşandığı, dünyanın en acımasız işgal ve saldırısına maruz kalan Irak’ta geçirdi. Kan coğrafyasında, Türk elçiliğinde güvenliğe dair görev aldı ve her yönden gözlemlerini, mükemmel üslubuyla kalıcı yaptı: İkiyüzlülük ve düşmanca ayrılıkların arasında bir masal ülkesiydi Irak! IŞİD’in kerrakesi konusunda önemli bilgilere haiz bu kitap... 2001’de “Cemaat el Tevhid vel-Cihad” adıyla sahneye çıktığını yazıyor Ağar. Ve bir de belge sunuyor. Irak istihbaratına ait bu belgede, Barzani ile İsrail istihbaratının “IŞİD’i kurma kararı aldığı” nın tespit edildiği görülüyor. 18 Eylül 2001’de, yani 11 Eylül’den bir hafta sonra, en yüksek gizlilikle rapor haline getirilen bu belge gerçekten çok ilginç!

Yıllar içinde bugün bölgeyi tarumar eden ve efendilerine fırsatlar sunan bu kan örgütü çeşitli adlarla sahneye çıkıyor: 2004’te Irak El Kaidesi, 2006’da Irak İslam Devleti, 2013’te Irak ve Şam İslam Devleti. Son ismi: İslam Devleti. Ekliyor Abdullah: “Herhalde bundan sonraki ismi United States of Islamic olur. Yani Birleşik İslam Devletleri!”

Kan coğrafyasında geçirdiği dört koca yıl Abdullah’ın... Önemli bilgileri gözlemleriyle harmanlamış ve koca kitabı kendi üslubuyla bir nefeste okunur hale getirmiş...

Yeniçağ - Kitap11 Mayıs 2015
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Kitap Tanıtımları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x