Işın Karaca'dan AKP'ye İhtarname

Genel & Güncel Konular

Işın Karaca'dan AKP'ye İhtarname

İletigönderen Hasta » Sal May 15, 2007 6:11

Işın Karaca'dan AKP'ye ihtarname

ERZURUM’da AKP’nin mitinge dönüşen, açılış törenlerinde, Işın Karaca’nın seslendirdiği “İşte Yeni Türkiye” marşının çalınmasının ardından Karaca’ya çok sayıda tepki mesajı ulaştı. Marşın Erzurum mitinginde çalındığını, kendisine gelen maillerden öğrenen Işın Karaca, olaya sert tepki gösterdi. Karaca, kendisinden izin alınmaması nedeniyle, dün AKP’ye, “marşın çalınmasını durdurun” diye ihtar çekti.

ATAM İZİNDEYİZ’E MAKAS İDDİASI

Işın Karaca’nın menajeri de olan kardeşi Akın Büyükkaraca, AKP’ye bu şarkıyı vermediklerini belirterek, şunları söyledi: Bu, TOFAŞ’ın Türkiye şarkıları çalışması çerçevesinde yapılmış bir şarkıdır. Işın Hanım’a tepki mailleri geldi. Işın Hanım çok üzüldü, müthiş rahatsız oldu. Çok ağır tepkiler aldı. AKP’ye ihtar çektik. Olayın peşini bırakmayacağız. Rastgele her yerde çalınsın diye okumadık.

Işın Karaca’nın yanı sıra, şarkının telif haklarını elinde tutan sanatçı Ercan Saatçi de marşın Erzurum mitinginde çalınmasına sert tepki gösterdi. Saatçi, hem marşın kendilerinden izinsiz çalındığını hem de “şarkıda tahrifat yapıldığı” gerekçesiyle, AKP’ye ihtar çekti. Saatçi, AKŞAMa yaptığı açıklamada, “Şarkının sözü, bestesi bana ait. AKP’nin bunu çaldığı bilgisi, bana cumartesi günü geldi. İzinsiz çalmışlar. Hiçbir şekilde onlara ben vermedim. ANAVATAN bizden istemişti, üç ay önce onlara vereceğimizi söylemiştim. AKP, ‘Atam İzindeyiz’ kısmını şarkıdan çıkarmış. Kendi kafasına göre üzerinde oynamışlar, böyle şey olmaz.”

Firma: 15 şarkı arasından seçtik

ERZURUM mitingini düzenleyen “Organizer” firmasının sahibi Sermurat Küçükgül konuyla ilgili şunları söyledi: Her zaman çalınacak bir şey değil. Türkiye konulu olduğu için bu parçayı çaldık.

Bize 15 kadar CD geldi. Hepsi Türkiye’yle alakalı şarkıların olduğu eserlerdi. Arkadaşlarımız bunu çalmışlar. Daha başkalarını da çalmışlar. O anda olan bir şey olduğu için izin alınmamış olabilir.

Kaynak:Aksam
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Hasta » Sal May 15, 2007 10:47

AKP o marştan "Atam izindeyiz"i çıkarttı mı? 15 Mayıs 2007

Ercan Saatçi, AKP'nin Erzurum mitinginde çaldığı marştan "Atam izindeyiz" bölümünün çıkartıldığını söyledi. Işın Karaca ve Saatçi, marşın izinsiz kullanımı için AKP'ye ihtar çekti.

ERZURUM’da AKP’nin mitinge dönüşen, açılış törenlerinde, Işın Karaca’nın seslendirdiği “İşte Yeni Türkiye” marşının çalınmasının ardından Karaca’ya çok sayıda tepki mesajı ulaştı. Marşın Erzurum mitinginde çalındığını, kendisine gelen maillerden öğrenen Işın Karaca, olaya sert tepki gösterdi. Karaca, kendisinden izin alınmaması nedeniyle, dün AKP’ye, “marşın çalınmasını durdurun” diye ihtar çekti.

ATAM İZİNDEYİZ’E MAKAS İDDİASI

Işın Karaca’nın menajeri de olan kardeşi Akın Büyükkaraca, AKP’ye bu şarkıyı vermediklerini belirterek, şunları söyledi: Bu, TOFAŞ’ın Türkiye şarkıları çalışması çerçevesinde yapılmış bir şarkıdır. Işın Hanım’a tepki mailleri geldi. Işın Hanım çok üzüldü, müthiş rahatsız oldu. Çok ağır tepkiler aldı. AKP’ye ihtar çektik. Olayın peşini bırakmayacağız. Rastgele her yerde çalınsın diye okumadık.

Işın Karaca’nın yanı sıra, şarkının telif haklarını elinde tutan sanatçı Ercan Saatçi de marşın Erzurum mitinginde çalınmasına sert tepki gösterdi. Saatçi, hem marşın kendilerinden izinsiz çalındığını hem de “şarkıda tahrifat yapıldığı” gerekçesiyle, AKP’ye ihtar çekti. Saatçi, AKŞAMa yaptığı açıklamada, “Şarkının sözü, bestesi bana ait. AKP’nin bunu çaldığı bilgisi, bana cumartesi günü geldi. İzinsiz çalmışlar. Hiçbir şekilde onlara ben vermedim. ANAVATAN bizden istemişti, üç ay önce onlara vereceğimizi söylemiştim. AKP, ‘Atam İzindeyiz’ kısmını şarkıdan çıkarmış. Kendi kafasına göre üzerinde oynamışlar, böyle şey olmaz.”

BU HABER AKŞAM GAZETESİ'NDEN ALINMIŞTIR

Semih.R.Cabalar,teşekkürler...
En son Hasta tarafından Sal May 15, 2007 10:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Veled » Sal May 15, 2007 10:48

http://www.paylasimboard.net/forum/akp- ... t5312.html

abla ben paylaştım bunu ama yine de sağolasın emeğine sağlık :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Veled » Sal May 15, 2007 19:30

ak parti bunu yapar ben beklerim :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Türk-Kan » Sal May 15, 2007 19:38

AKP, ‘Atam İzindeyiz’ kısmını şarkıdan çıkarmış.
e tabii, Akepe'yi bozar o kisim 8)

NuNNi, haber icin tesekkürler.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Hasta » Sal May 15, 2007 19:41

Türk-Kan, sen sağol... :) Bozar,evet... :evil:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ